Λαμία – ΑΕΛ: Τι αναφέρουν τα άρθρα 17 και 18 και τι διακυβεύεται

Gazzetta team
Λαμία – ΑΕΛ: Τι αναφέρουν τα άρθρα 17 και 18 και τι διακυβεύεται

bet365

Πολλά αναμένονται να είναι τα επεισόδια σχετικά με την αναβολή του αγώνα της Λαμίας με την ΑΕΛ. Η Λίγκα αρχικά είχε τονίσει πως δεν έγινε λόγω του άρθρου 18, μετά το άλλαξε και το έκανε άρθρο 17. Διαβάστε τα δύο άρθρα.

Πολλά, πάρα πολλά αναμένεται να είναι τα επεισόδια που θα έχουμε ακόμα αναφορικά με το παιχνίδι της Λαμίας που δεν ξεκίνησε ποτέ. Δεν ξεκίνησε γιατί η ΕΠΟ ανακάλεσε τα δελτία των 9 παικτών που απέκτησαν οι «βυσσινί» τον Ιανουάριο. Αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League Interwetten είχε γραφτεί πως η απόφαση για αναβολή βασίστηκε στο άρθρο 18 με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά: «ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 18 του ΚΑΠ της ΕΠΟ».

Τι λέει το άρθρο 18

Όσον αφορά το άρθρο 18 αναφέρει τα εξής: «Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α' και β' της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις».

Η λίγκα άλλαξε το άρθρο λέγοντας πως δεν έγινε για το άρθρο 17

Η λίγκα άλλαξε την ανακοίνωση και τόνισε πως ο αγώνας δεν έγινε τελικά λόγω του άρθρου 17 με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ».

Τι λέει το άρθρο 17

Αναλυτικά το άρθρο 17 αναφέρει τα εξής: «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών)».

ΑΕΛ: «Ας το ξεκινούσαν όπως έγινε και το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και ας κρινόταν στα δικαστήρια»

Στην ΑΕΛ τόνιζαν πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ίδια με αυτή του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Και τότε η αναμέτρηση δεν έπρεπε να διεξαχθεί γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν ενημερώσει τις κάρτες υγείας των παικτών τους. Αυτό το είδε ο διαιτητής, τους είπε πως δεν πρέπει να παίξουν, αλλά η αναμέτρηση έγινε κανονικά. Αυτό θα έπρεπε πάντα σύμφωνα με τους «βυσσινί» να γίνει και σήμερα και ας έκανε ένσταση η Λαμία, κάτι που θυμίζουμε πως δεν είχε κάνει η ΑΕΚ. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα έχουμε όπως αναφέραμε πολλά επεισόδια σχετικά με την τύχη της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμα

Λαμία-ΑΕΛ: Το χρονικό της μη διεξαγωγής του αγώνα (vids)

ΑΕΛ: Με 7 χειμερινά αποκτήματα ξεκινά στη Λαμία!

Φύλλο αγώνος: «Ο αγώνας δεν έγινε με υπαιτιότητα της ΑΕΛ»

Λαμία – ΑΕΛ: Οι «βυσσινί» είχαν παίκτες να κατεβάσουν

Λαμία-ΑΕΛ: Παρών ο Κλάτενμπεργκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα