ΑΕΛ: Σιγουριά για επανάληψη του αγώνα με Λαμία

Gazzetta team
ΑΕΛ: Σιγουριά για επανάληψη του αγώνα με Λαμία

bet365

Την κλήση του Αθλητικού Δικαστή περιμένει η ΑΕΛ προκειμένου να κάνει παράσταση, ενώ παράλληλα θα κάνει και προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με τους «βυσσινί» να είναι σίγουροι πως η αναμέτρηση με την Λαμία θα επαναληφθεί λόγω των όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Σιγουριά και αναμονή για την κλήση του Αθλητικού Δικαστή. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που κυριαρχούν στην ΑΕΛ μετά την χθεσινή αναμέτρηση με την Λαμία που ποτέ δεν έγινε. Οι... βυσσινί δεν έπαιξαν με τους «κυανόλευκους» με τον Αριστομένη Κουτσιαύτη να μην ξεκινάει το παιχνίδι επειδή η ΕΠΟ είχε ανακαλέσει τα δελτία των 10 ποδοσφαιριστών που απέκτησαν οι Θεσσαλοί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γιατί όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ».

Στην ΑΕΛ όπως αναφέραμε και την χθεσινή ημέρα, δίνουν μεγάλο βάρος στο ότι στο φύλλο αγώνα γράφτηκε πως ο Κουτσιαύτης δεν ξεκίνησε την αναμέτρηση βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2 του ΚΑΠ της ΕΠΟ. Και δίνουν μεγάλο βάρος γιατί θεωρούν πως η επανάληψη της αναμέτρησης είναι δεδομένη.

Τι λέει το άρθρο 17 και που θα πατήσουν οι «βυσσινί»

Συγκεκριμένα το άρθρο 17 παράγραφος 2 αναφέρει «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα».

Στην ΑΕΛ τόνιζαν πως η ομάδα τους και κατέβηκε να αγωνιστεί και δεν παραιτήθηκε, αλλά και είχε 20 ποδοσφαιριστές στην διάθεσή της. Δηλαδή δεν συντρέχει κανείς από τους τρεις λόγους για να μην γίνει ο αγώνας. Συνεχίζουν να λένε αυτό που έλεγαν από την πρώτη στιγμή, πως ο Κουτσιαύτης θα έπρεπε να ξεκινήσει κανονικά τον αγώνα και στην συνέχεια ας έκανε η Λαμία ένσταση από την στιγμή που κανείς από τους τρεις λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 17 δεν ίσχυε χθες.

Αναμονή για κλήση Αθλητικού Δικαστή, προσφυγή σε Διαιτητικό Δικαστήριο και σιγουριά για επανάληψη

Οι κινήσεις που θα κάνουν οι Θεσσαλοί είναι δύο. Μόλις υπάρξει η σχετική κλήση από τον Αθλητικό Δικαστή για την τύχη του ματς θα κάνουν παράσταση, ενώ παράλληλα θα κάνουν και προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Όπως τόνιζε και ο Αλέξης Κούγιας για την ΑΕΛ είναι δεδομένη η επανάληψη του αγώνα από την στιγμή που η αναβολή υπήρξε βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2, όπως αναφέρει και στο φύλλο αγώνα.

Μένει να δούμε αν οι «βυσσινί» δικαιωθούν σε μια υπόθεση που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν το παιχνίδι της Λαμίας με την ΑΕΛ κριθεί στο γήπεδο ή στις δικαστικές αίθουσες, παρότι οι Θεσσαλοί είναι σίγουροι για το πρώτο, από την στιγμή που έχουν πληρώσει και την περιβόητη επιταγή όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα