Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι: Η απόλυτη ρεβάνς και στο... βάθος Λίβερπουλ!

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι: Η απόλυτη ρεβάνς και στο... βάθος Λίβερπουλ!

bet365

Μετά τη ματσάρα του «Έτιχαντ» η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι θα συναντηθούν εκ νέου απόψε (4/5, 22:00 - Cosmote Sport 1 HD, Mega) και θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στο Παρίσι.

Η Λίβερπουλ «τσέκαρε» το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο Παρίσι και απόψε (4/5, 22:00 - Cosmote Sport 1 HD, Mega) θα μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει για το «ιερό δισκοπότηρο» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Θα έχουμε έναν αγγλικό «εμφύλιο» ανάμεσα στις δυο διεκδικήτριες της Premier League ή μια ρεβάνς του τελικού του 2018 (3-1 οι «Μερένγκες»).

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Έτιχαντ» οι δυο ομάδες μας προσέφεραν το κορυφαίο παιχνίδι της φετινής διοργανωσης, με καταιγιστικό ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, επτά γκολ και τους «Πολίτες» να παίρνουν «ισχνό» προβάδισμα πρόκρισης, καθώς επικράτησαν με 4-3. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα με βάσει την εικόνα της, όμως το σύνολο του Αντσελότι έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα του στα δύσκολα.

Oι «Μερένγκες» για να φτάσουν ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πήραν δυο... επικές προκρίσεις στα νοκ άουτ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά. Η Ρεάλ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είχε πάρει προβάδισμα δύο γκολ, ενώ για να αφήσει εκτός την κάτοχο του τροπαίου, Τσέλσι έκανε ανατροπή στην... ανατροπή. Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Σίτι στους «16» απέκλεισε στο... ρελαντί την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ σε δυο ματς με περίσσια ένταση άφησε εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο προπονητής των Μαδριλένων, Κάρλο Αντσελότι, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου τόνισε πως και η ρεβάνς θα είναι «υπέροχη», όμως δεν θα αρκεί μόνο η καρδιά και το κίνητρο για την υπέρβαση. «Θα δούμε ένα υπέροχο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες με σπουδαίους παίκτες. Κάθε φορά που παίζεις έναν ημιτελικό Champions League, δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις μόνο από καρδιά και κίνητρο. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν ατομικές πτυχές, χρειάζεται ένας συνδυασμός συνθηκών για να κερδίσουμε το Champions League. Εάν κερδίσουμε αύριο, δεν θα είναι επειδή έχουμε κίνητρο ή η μαγική ατμόσφαιρα, θα είναι λόγω της συλλογικής μας δέσμευσης και των ατομικών ικανοτήτων των παικτών μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κάρλο Αντσελότι.

Από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρδιάλα επισήμανε πως η ομάδα του πρέπει να είναι... απίστευτη στη Μαδρίτη για να νικήσει και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Παρισιού, τονίζοντας: «Πιθανώς, πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα, αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ χειρότερα από ό,τι παίξαμε και μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η εκτίμησή μου είναι σωστή. Κανείς δεν ξέρει. Μερικές φορές παίρνεις αυτό που δεν αξίζεις, μερικές φορές δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις. Πρέπει να αποδώσουμε απίστευτα καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για να νικήσεις τη Μαδρίτη, πρέπει να αποδώσεις καλά πάνω από δύο παιχνίδια».

Όσον αφορά τους απόντες ο Αντσελότι δεδομένα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Εντέν Αζάρ, Γκάρεθ Μπέιλ και Ίσκο, ενώ στην αποστολή βρίσκεται ο Νταβίντ Αλάμπα αν και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Εξίσου αμφίβολη είναι και η παρουσία των Κάιλ Ουόκερ, Τζον Σόουνς και Νέιθαν Άκε για τους φιλοξενούμενουτς παρόλο που οι τρεις αμυντικοί ταξίδεψαν κανονικά στη Μαδρίτη.

Τα στατιστικά του Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι

  • Ο πρώτος ημιτελικός πριν μία εβδομάδα ματς μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μόλις η δεύτερη περίπτωση στην ιστορία του Champions League όπου σημειώνονται επτά γκολ σε πρώτο ματς ημιτελικών, μαζί με το Λίβερπουλ - Ρόμα 5-2 το 2017-18. Μόνο σε δύο ημιτελικούς έχουν σημειωθεί 10 ή περισσότερα γκολ συνολικά στα δύο παιχνίδια: Γιουβέντους - Μονακό 6-4 το 1997-98 και Λίβερπουλ - Ρόμα 7-6 το 2017-18.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες της στο Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο δύο ομάδες έχουν κερδίσει τέσσερα σερί εναντίον των «Mερένγκες» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Άγιαξ να το κάνει μεταξύ 1973 και 1995 και την Μπάγερν Μονάχου μεταξύ 2000 και 2002.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι έχει προκριθεί από τις 9/10 προηγούμενες νοκ άουτ φάσεις του Champions League έχοντας κερδίσει τον πρώτο αγώνα, αποτυγχάνοντας μόνο στους «16» εναντίον της Μονακό το 2016-17 (5-3 πρώτος αγώνας, 1-3 δεύτερος αγώνας).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποκλειστεί και στους πέντε προηγούμενους ημιτελικούς του Champions League όταν έχασε τον πρώτο αγώνα. Ωστόσο, έχει προκριθεί στους δύο από τους τρεις τελευταίους γύρους νοκ άουτ έχοντας χάσει το πρώτο ματς, στον προημιτελικό 2015-16 εναντίον της Βόλφσμπουργκ και στους 16 της φετινής σεζόν εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν.
  • Σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι προκριθεί στον τελικό του Champions League, θα γίνει η τέταρτη αγγλική ομάδα που θα φτάσει σε διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, μετά τη Λίβερπουλ (1977/1978, 1984/1985, 2018/2019), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008/2009) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1979/1980).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια στο Champions League. Στην ιστορία της μετρά μόλις μία φορά με τρεις συνεχόμενες ήττες, μεταξύ Φεβρουαρίου και Οκτωβρίου 2020, με το τότε σερί να περιλαμβάνει δύο ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο νυν προπονητής Κάρλο Αντσελότι δεν έχει χάσει ποτέ τρεις συνεχόμενους αγώνες στο Champions League, με τον αποψινό αγώνα να είναι ο υπ΄αριθμόν 178 για τον ίδιο στη διοργάνωση.
  • Ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης έχει δημιουργήσει 28 ευκαιρίες σε ροή αγώνα στο φετινό Champions League, τις περισσότερες από παίκτη μετά τον Ντούσαν Τάντιτς το 2018-19 (36) και τις περισσότερες από παίκτη των «μπλάνκος» από το 2010-11 (Μεσούτ Οζίλ, 32). Έχει επίσης έξι ασίστ σε ροή αγώνα, τις τέσσερις στο Μπερναμπέου. Από το 2003-04, ο μόνος παίκτης με περισσότερες σε μια σεζόν είναι ο Τζέιμς Μίλνερ το 2017-18 για τη Λίβερπουλ (7).
  • Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει 18 ασίστ στο Champions League για τη Μάντσεστερ Σίτι, τις περισσότερες από κάθε παίκτη και πίσω μόνο από τον Νεϊμάρ (25) και τον Κιλιάν Μπαπέ (20) στη διοργάνωση από το ντεμπούτο του με τη Σίτι τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Ντε Μπρόινε σκόραρε και μοίρασε ασίστ στο πρώτο ματς, μία από τις δύο περιπτώσεις που καταφέρνει να πετύχει γκολ και ασίστ στο ίδιο παιχνίδι στην διοργάνωση. Η προηγούμενη ήταν στο Μπερναμπέου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2020.
  • Ο Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι μετρά τέσσερις νίκες στο Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ότμαρ Χίτσφελντ να είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερες (7). Δύο από τις νίκες του επί της Ρεάλ σημειώθηκαν στο Μπερναμπέου (2011 με την Μπαρτσελόνα, 2020 με τη Μάντσεστερ Σίτι) και θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι στους Μαδριλένους.
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει εννέα γκολ στο UEFA Champions League σε νοκ άουτ ματς φέτος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2016-17 (10) να είναι ο μόνος που έχει σκοράρει περισσότερα μέσα σε μία σεζόν. Ο Μπενζεμά θα μπορούσε να γίνει ο τέταρτος παίκτης που θα σκοράρει και στα δύο σκέλη του προημιτελικού και του ημιτελικού σε μια σεζόν, μετά τους Φερνάντο Μοριέντες (2003-04, Μονακό), Νεϊμάρ (2014-15, Μπαρτσελόνα) και Έντιν Τζέκο (2017-18, Ρόμα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα