Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3: Τα… χρειάστηκαν οι Κόκκινοι, αλλά πάνε ξανά τελικό! (vids)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3: Τα… χρειάστηκαν οι Κόκκινοι, αλλά πάνε ξανά τελικό! (vids)

bet365

Η καταπληκτική Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0 στο 41’ (!), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ημιτελικού στο «Άνφιλντ», αλλά η Λίβερπουλ ξύπνησε στο δεύτερο μέρος, έφτασε στην ανατροπή (3-2) και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League (28/05) για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για ένα ημίχρονο, η Λίβερπουλ ήταν σε… άλλο γήπεδο. Όταν, όμως, η απίθανη Βιγιαρεάλ την έφερε με την πλάτη στον τοίχο, προηγούμενη με 2-0, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε, βρήκε τον πραγματικό ποδοσφαιρικό εαυτό της και έφτασε στην ανατροπή και τη δεύτερη νίκη (3-2), παίρνοντας πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού (Σάββατο 28/05, 22:00), όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός για τους Κόκκινους τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τον χαμένο του 2018 (κόντρα στην Ρεάλ) και ο κερδισμένος του 2019 (κόντρα στην Τότεναμ), αλλά και ο δέκατος συνολικά, με την ομάδα του αγγλικού λιμανιού να ψάχνει το έβδομο στέμμα, ώστε να πιάσει στην δεύτερη θέση της λίστας την Μίλαν, πίσω μόνο από την... παρταόλα Ρεάλ των 13 τροπαίων.

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ο Ουνάι Έμερι άλλαξε το επιθετικό του δίδυμο, ξεκινώντας τον Ζεράρ Μορένο και τον Μπουλαγιέ Ντιά αντί των Σάμου Τσουκβουέζε και Αρνό Ντανζούμα, με τον τελευταίο να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, από την άλλη, έκανε και αυτός δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, με Ναμπί Κεϊτά και Ντιόγκο Ζότα να αντικαθιστούν Τζόρνταν Χέντερσον και Λουίς Ντίας αντίστοιχα σε μεσαία γραμμή και επιθετική τριάδα.

Καλώς τα παιδιά… 1-0!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά σε σχέση με τον αγώνα στο «Άνφιλντ», κάτι που άλλωστε δεν ήταν και πολύ… δύσκολο, απέναντι σε μια Λίβερπουλ που έψαχνε να βρει τα πατήματά της στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα».

Και, προτού καταφέρουν κάτι τέτοιο οι Κόκκινοι, η Βιγιαρεάλ είχε ανοίξει το σκορ! Πριν καν συμπληρωθεί το τρίτο λεπτό, η ομάδα του Έμερι συνδυάστηκε άψογα, ο Πέρβις Εστουπινιάν βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ετιέν Καπουέ στο δεύτερο δοκάρι, η στραβοκλωτσιά του Γάλλου μετατράπηκε σε ασίστ για τον Ντιά, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Άλισον για το 1-0.

Το γκολ του Σενεγαλέζου επιθετικού, στα δύο λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, είναι το τρίτο πιο γρήγορο για το Κίτρινο Υποβρύχιο σε αγώνα Champions League, μετά από αυτά του Ντιέγκο Φορλάν (στα 44 δευτερόλεπτα κόντρα στην Ίντερ, το 2006) και του Αρνό Ντανζούμα (στα δύο λεπτά 29 δευτερόλεπτα, κόντρα στην Αταλάντα, το 2021).

Ήταν, ταυτόχρονα, το πιο γρήγορο τέρμα που δέχθηκε η Λίβερπουλ στο Champions League από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και την Μάντσεστερ Σίτι τον Απρίλιο του 2018 (ένα λεπτό και 57 δευτερόλεπτα), σε ένα ματς που εντέλει νίκησε με 2-1, σφραγίζοντας την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκαναν πολλά και στη πλειοψηφία αβίαστα λάθη στην κυκλοφορία με… χειρότερο τον MVP του πρώτου αγώνα, Τιάγκο Αλκάνταρα, δεν ήρθε όπως αναμενόταν. Η Βιγιαρεάλ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και, με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, άγγιξε το 2-0, σε κεφαλιά του Ζεράρ Μορένο η οποία σταμάτησε… κατά τύχη πάνω στο κεφάλι του Άντι Ρόμπερτσον.

Κοκλέν και… 2-0!

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν καλά μοιρασμένη και δυσκόλευε την ούτως ή άλλως ασταθή Λίβερπουλ (ο Φαμπίνιο υπέφερε πολύ στο πρώτο ημίωρο), η οποία κατάφερνε τουλάχιστον να παίζει σωστά το οφσάιντ για να περιορίζει τις… εστίες κινδύνου για τον Άλισον.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έπεσε με δύναμη στα πόδια του Τζιοβάνι Λο Σέλσο ύστερα από λάθος γύρισμα του Ναμπί Κεϊτά και κάθετη πάσα του Ζεράρ Μορένο στον Αργεντινό, η πτώση του οποίου δεν συγκίνησε τον Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μάκελι και το τιμ του (37’).

Η Λίβερπουλ αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, η Βιγιαρεάλ κέρδιζε όλες τις μονομαχίες και πίστευε στην επική ανατροπή, ειδικά από την στιγμή που, πριν καν φτάσει το ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Καπουέ, για άλλη μια φορά, σέντραρε (αυτή την φορά με το αριστερό) στο κέντρο της άμυνας και ο Φρανσίς Κοκλέν, με εξαιρετική κεφαλιά και εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και τους φίλους της ομάδας του στα ουράνια (41’).

Ανάσα από Φαμπίνιο, 2-1

Ο Κλοπ, ο οποίος είχε μόλις δει τα χειρότερα 45 λεπτά της ομάδας του τη φετινή σεζόν με μόλις 66% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων (μεγάλο ρόλο σε αυτό, βεβαίως, έπαιξε και η καταπληκτική Βιγιαρεάλ), αντέδρασε καταρχήν με την είσοδο του Λουίς Ντίας αντί του Ντιόγκο Ζότα, με τον Κολομβιανό να πηγαίνει αριστερά και τον Σαντιό Μανέ να παίζει πλέον κεντρικά.

Οι Κόκκινοι πήραν την κατοχή, εξαιτίας βεβαίως και της οπισθοχώρησης της Βιγιαρεάλ, η οποία πλέον απείχε ένα γκολ από την μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία της, μεγαλύτερη ενδεχομένως και από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, όπως συνέβη πέρυσι με το Europa League κόντρα σε μια άλλη, θρυλική αγγλική ομάδα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο Τρεντ Αλεξάντερ - Άρνολντ, από τους πιο φιλότιμους παίκτες των φιλοξενούμενων, άγγιξε… κατά λάθος το γκολ της ανάσας για την Λίβερπουλ, όταν το σουτ του κόντραρε στον Κοκλέν και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χερόνιμο Ρούγι, ο οποίος άρχισε να νιώθει την πίεση (54’).

Η Βιγιαρεάλ έδωσε γήπεδο στη Λίβερπουλ και αυτή δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Ωραίος, ομαδικός συνδυασμός και η μπάλα καταλήγει στον Φαμπίνιο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νικάει τον Ρούγι, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του για το… λυτρωτικό 2-1 (62’).

Το… τελείωσε ο Ντίας, 2-2

Το γκολ του Βραζιλιάνου υποχρέωνε την Βιγιαρεάλ να αναθεωρήσει την τακτική της για την τελική ευθεία του ματς, με τον Ντίας να δίνει πνοή με την είσοδό του και να αγγίζει το 2-2 στο 65ο λεπτό, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ.

Αυτό, εντέλει, ήρθε στο 67ο λεπτό, όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ σέντραρε και ο Ντίας, εντελώς αμαρκάριστος, έσπασε το τεχνητό οφσάιντ για να νικήσει τον Ρούγι, βάζοντας οριστικά τέλος στα όνειρα του Κίτρινου Υποβρυχίου για επική ανατροπή.

Ο Έμερι έβγαλε τον τραυματία Ζεράρ που έπαιζε σφίγγοντας τα δόντια, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Αλφόνσο Πεδράθα και τον Σάμουελ Τσουκβουέζε, με την ομάδα να κερδίζει δικαίως το χειροκρότημα των φίλων της για την μυθική της πορεία στη διοργάνωση.

Ο Μανέ την ανατροπή και 2-3

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού έμοιαζε και επί της ουσίας ήταν τυπικό, αν και φρόντισε να το κάνει τέτοιο ο Μανέ. Ο Κεϊτά έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Σενεγαλέζο, ο Ρούγι βγήκε λανθασμένα και ο Μανέ, αφού τον ξεπέρασε, πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, για την σφραγίδα πρόκρισης (74’).

Ο ανακουφισμένος Κλοπ ένιωθε πλέον και με τα… δύο πόδια στο Παρίσι και έβαλε Κώστα Τσιμίκα, Κέρτις Τζόουνς, Χέντερσον και Τζέιμς Μίλνερ, ώστε να φρεσκάρει μια ομάδα που τα… χρειάστηκε για ένα ημίχρονο, αλλά μοιάζει ασταμάτητη και ικανή να κάνει το «4 στα 4», με Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και Λιγκ Καπ.

Απογοητευμένος ο Καπουέ, ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Βιγιαρεάλ που δίνει δύο ασίστ σε αγώνα Champions League, αποβλήθηκε στο 85’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μια ομάδα όμως που φεύγει με το κεφάλι ψηλά (παρά την πρώτη εντός έδρας ήττα της σε νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης) και περήφανη για ό, τι κατάφερε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι - Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ (79’ Οριέ), Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (79’ Μάνου Τριγέρος) - Κοκλέν (69’ Αλφόνσο Πεδράθα), Καπουέ, Ντάνι Παρέχο - Λο Σέλσο, Ζεράρ Μορένο (70’ Τσουκβουέζε), Ντιά (81’ Αλκάθερ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον - Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81’ Τσιμίκας) - Φαμπίνιο (84’ Μίλνερ), Κεϊτά (81’ Χέντερσον), Τιάγκο Αλκάνταρα (80’ Τζόουνς) - Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (46’ Ντίας), Μανέ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα