Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική ματσάρα, μικρό προβάδισμα των Πολιτών! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική ματσάρα, μικρό προβάδισμα των Πολιτών! (vid)

bet365

Σε αγώνα - διαφήμιση του αθλήματος, η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την αλύγιστη Ρεάλ Μαδρίτης (4-3) και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της «καυτής» ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Τετάρτη 04/05, 22:00).

Δώσε μου χίλια μάτια να βλέπω τέτοιες ματσάρες! Στο (με διαφορά) πιο θεαματικό παιχνίδι του φετινού Champions League, η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη που δικαιούνταν βάσει απόδοσης, αλλά η αλύγιστη, ατσάλινη και εφτάψυχη Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την ήττα με σκορ (4-3) που την κρατάει ολοζώντανη στην μάχη πρόκρισης στον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την επόμενη Τετάρτη (04/05, 22:00).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ελλείψει του τραυματία Κάιλ Γουόκερ και του τιμωρημένου Ζοάο Κανσέλο, ξεκίνησε κατ’ ανάγκη στο δεξί άκρο της άμυνας τον (ανέτοιμο και επιστρέφοντα από τραυματισμό) Τζον Στόουνς, επιλέγοντας για την κορυφή της επίθεσης τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ύστερα και από τα τέσσερα γκολ του Βραζιλιάνου κόντρα στην Γουότφορντ.

Ο Κάρλο Αντσελότι, χωρίς τον τραυματία Καζεμίρο (Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, αντίθετα, αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως), επέλεξε τον Φεντερίκο Βαλβέρδε για την μεσαία γραμμή, πλαισιώνοντας με τον Ροντρίγκο το δίδυμο Καρίμ Μπενζεμά - Βινίσιους Ζούνιορ στην γραμμή κρούσης.

Ντε Μπρόινε; Ξανά… παρών!

Ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά για την Σίτι, η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 93ο δευτερόλεπτο. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σέντραρε με το αριστερό και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, πρόλαβε τον Ντάνι Καρβαχάλ και νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, απελευθερωμένος από την απουσία του Καζεμίρο, ήταν παραδοσιακά ο βασιλιάς των ασίστ, αλλά εξελίσσεται φέτος σε βασιλιά των γκολ. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί σε ημιτελικά Champions League, αλλά και στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι στην διοργάνωση, αφού τα 93 δευτερόλεπτα ξεπέρασαν τα 95 του Στόουνς, σε αγώνα με την Φέγενορντ το 2017.

Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε την (πιο συντηρητική) προσέγγιση της Ρεάλ για καλά στημένη άμυνα και αναζήτηση του ταχύτατου Βινίσιους Ζούνιορ στις αντεπιθέσεις, αλλά ούτε και αυτή της Σίτι, για κατοχή της μπάλας και πίεση ψηλά, με κύριο στόχο τον Τόνι Κρόος.

Γκαμπριέλ Ζεσούς ο τιμωρός

Το ονειρικό ξεκίνημα της Σίτι και η αντίστοιχα εφιαλτική αρχή για την Ρεάλ, όμως, είχε συνέχεια, χωρίς μάλιστα οι Πολίτες να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Με την συμπλήρωση του ενδέκατου λεπτού, ο Ντε Μπρόινε σέντραρε με εξαιρετικό curler στην μικρή περιοχή, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς κοντρόλαρε με πλάτη προ του Αλάμπα, γύρισε και «εκτέλεσε» τον Κουρτουά.

Ο Βραζιλιάνος, στη σκιά των συνεχών δημοσιευμάτων που τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι από το «Etihad», εξακολουθεί να είναι πολύτιμος για την Σίτι και αυτό ήταν αισίως το τρίτο του γκολ εις βάρος της Βασίλισσας σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Ρεάλ, σοκαρισμένη από το απίστευτα ανάποδο ξεκίνημα και τα λάθη της άμυνας (Αντόνιο Ρίντιγκερ, αργείς να έρθεις;), χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει και απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 17ο λεπτό, όταν ο Βινίσιους προσπάθησε να νικήσει τον συμπατριώτη του Έντερσον με κοντινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και βγήκε κόρνερ.

Το σενάριο ήταν ιδεατό για την Σίτι, αφού πριν καν το πρώτο 15λεπτο είχε σκορ που δίνει μέχρι και πρόκριση, επιτρέποντάς της να κάνει το παιχνίδι της και να περιμένει τις επιθέσεις μιας Ρεάλ που χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα γκολ ενόψει της ρεβάνς. Ποτέ, άλλωστε, επί εποχής Champions League δεν είχε βρεθεί τόσο νωρίς να χάνει με 2-0. Της είχε συμβεί μόνο επί εποχής Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα σε Ρεμς (1956) και Ερυθρό Αστέρα (1987).

Το κακό, μάλιστα, λίγο έλειψε να… τριτώσει για τους Μαδριλένους δύο φορές πριν από το ημίωρο, πρώτα με σουτ του Μαχρέζ μέσα από την περιοχή (25’) και, στη συνέχεια, με νέο κοντινό σουτ του Φιλ Φόντεν (29’), αμφότερες προσπάθειες που έφυγαν λίγο άουτ και ξεκίνησαν από τα «μαγικά» πόδια του Ντε Μπρόινε.

Μπενζεμά, ποιος άλλος;

Η ευάλωτη αμυντικά Ρεάλ, από την άλλη, έδειχνε επικίνδυνη στην επίθεση εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες της Σίτι, με τον Αλάμπα να αγγίζει το γκολ με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, με την συμπλήρωση του ημιώρου.

Οι Μαδριλένοι, όμως, δεν άργησαν να κάνουν την ζημιά στους Πολίτες. Καλή πίεση ψηλά, κλέψιμο του Μεντί και σέντρα για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με καταπληκτικό πλασέ στη κίνηση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Έντερσον, αλλάζοντας (ως συνήθως φέτος) τα δεδομένα για την Βασίλισσα στο Champions League (33’).

Αυτό ήταν αισίως το 13ο γκολ του Γάλλου επιθετικού στη φετινή διοργάνωση (έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον οποίο ξεπέρασε λίγο αργότερα), αλλά και το 40ό (!) σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που σε μια σεζόν με την Ρεάλ είχαν πετύχει μέχρι τώρα μόνο οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Φέρεντς Πούσκας, Ούγκο Σάντσες (δύο φορές) και Κριστιάνο Ρονάλντο (οκτώ φορές!).

Το γκολ του Μπενζεμά έδωσε αυτοπεποίθηση στην Ρεάλ, η οποία απείλησε σχεδόν αμέσως με σουτ του Ροντρίγκο που έβγαλε ο Έντερσον, με τον Γκουαρδιόλα να υποχρεούται να βγάλει πρόωρα τον ανέτοιμο Στόουνς που χώλαινε, βάζοντας στην θέση του τον 36χρονο (φύσει και θέσει μέσο) Φερναντίνιο για να αντιμετωπίσει τον 21χρονο Βινίσιους.

Το «τρελό» πρώτο ημίωρο έδωσε την θέση του σε ένα πιο… ήσυχο 15λεπτο και από τις δύο ομάδες, αν και υπήρχε πάντα η αίσθηση πως, ανά πάσα στιγμή, η μια ομάδα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα της άλλης.

Μια σου και (αμέσως) μια μου!

Στην ανάπαυλα, ο ανέτοιμος Αλάμπα έδωσε την θέση του στον Νάτσο και, ουσιαστικά στην πρώτη φάση, η Σίτι άγγιξε το 3-1, όταν ο Μαχρέζ ξέφυγε από τον (ασταθή) Έντερ Μιλιτάο και μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Κουρτουά, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Φόντεν την έστειλε πάνω στον Καρβαχάλ, ο οποίος έδιωξε όπως όπως και απέτρεψε τα χειρότερα για την Ρεάλ.

Ο Φερναντίνιο, παρ’ ότι μπήκε κατ’ ανάγκη, ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση και, λειτουργώντας ιδανικά ως δεξί μπακ, σέντραρε άψογα στον Φόντεν, ώστε αυτός να πετύχει με κεφαλιά το τρίτο γκολ που, βάσει παιχνιδιού, άξιζε η Σίτι (53’).

Πόσο χάρηκαν οι Πολίτες το (εκ νέου) προβάδισμα δύο τερμάτων; Ούτε δύο λεπτά, αφού τόσα χρειάστηκε ο (καταπληκτικός φέτος) Βινίσιους για να κάνει φανταστική προσποίηση στον Φερναντίνιο για να διασχίσει στη συνέχεια μισό γήπεδο ανενόχλητος (μηδέν κάλυψη από τους υπολοίπους αμυντικούς) και να νικήσει με πλασέ τον Έντερσον για το 3-2 (55’).

Ο αγώνας, για πρώτη φορά, έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά της Ρεάλ, η οποία… μυριζόταν αίμα στην ευάλωτη άμυνα της Σίτι, στην οποία ο Ντε Μπρόινε έδειχνε εκτός αγώνα, ίσως και κουρασμένος από την μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο.

Μια σου, και μια μου (Νο2)!

Όταν, πάντως, ο Βέλγος μπήκε ξανά στο ματς, λίγο έλειψε να έρθει το 4-2, ύστερα από σέντρα του Ντε Μπρόινε και αδύναμο πλασέ του Αϊμερίκ Λαπόρτ, ο οποίος προ του Κουρτουά λειτούργησε ως αμυντικός που είναι και όχι ως επιθετικός (68’).

Ο Αντσελότι, ορθά σκεπτόμενος (ως συνήθως δηλαδή), έβγαλε τον κουρασμένο Ροντρίγκο και έβαλε στην θέση του τον φρέσκο Εντουάρντο Καμαβινγκά, παίζοντας ουσιαστικά με τέσσερα χαφ, αφού σε φάση άμυνας ο Βαλβέρδε προσθέτονταν στην μεσαία γραμμή των Μαδριλένων.

Ο Γκουαρδιόλα, βλέποντας και τα προβλήματα της ομάδας του στην άμυνα, επέλεξε να ρίξει τον ρυθμό και να «κοιμίσει» τρόπον τινά τον αγώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Σίτι σταμάτησε να επιτίθεται.

Και το απέδειξε με την ευκαιρία του Λαπόρτ και μια ακόμα του Μαχρέζ αλλά, κυρίως, με την γκολάρα του Μπερνάρντο Σίλβα ανάμεσα στις δύο ευκαιρίες (74’). Φάουλ του Κρόος στον Αλεξάντερ Ζιντσένκο στα όρια της περιοχής, ο Ίστβαν Κόβατς δείχνει ότι θα το σφυρίξει αλλά δείχνει «παίζετε» γιατί η μπάλα είναι στα πόδια του Πορτογάλου ο οποίος, ανενόχλητος και με καταπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής, έπιασε στον ύμνο τον Κουρτουά και την (ούτως ή άλλως προβληματική) άμυνα της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι, οι οποίοι έχουν μια ξεχωριστή, καρμική σχέση με το Champions League, δεν τα παράτησαν βεβαίως ούτε με το τέταρτο γκολ. Ο (συγκλονιστικός όπως πάντα) Λούκα Μόντριτς, λίγο προτού αντικατασταθεί από τον Ντάνι Θεμπάγιος, άγγιξε το 4-3 σε πλασέ που έφυγε λίγο άουτ.

Και, οκτώ λεπτά μετά το 4-2 (82’), ο φανταστικός Μπενζεμά μείωσε και πάλι, με απίθανη εκτέλεση α λα Πανένκα αυτή την φορά, σε πέναλτι που ορθά καταλόγισε ο Κόβατς σε χέρι του Λαπόρτ. Οι δύο ομάδες θεώρησαν ότι κάπου εκεί έπρεπε να «σβήσει» οριστικά το ματς, παρ’ ότι η Σίτι είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για το 5-3. Και τώρα, έξι ημέρες αναμονή για την ρεβάνς, η οποία προμηνύεται εξίσου απολαυστική!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο - Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε - Μαχρέζ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83’ Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Νάτσο), Μεντί - Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς (79’ Ντάνι Θεμπάγιος) - Ροντρίγκο (70’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (88’ Ασένσιο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα