Οι NBAers που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Οι NBAers που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

bet365

Λίγο πριν την επανεκκίνηση του NBA το gazzetta.gr κατέγραψε όλους τους παίκτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός ξεκίνησε ως μία πανδημία η οποία προβλημάτιζε μόνο την Κίνα, ωστόσο αποδείχτηκε πολύ πιο αδυσώπητη.

Η επιδημία έγινε πανδημία και εξαπλώθηκε ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο αθλητισμός ήταν αδύνατον να μην επηρεαστεί.

Στις 11 Μαρτίου 2020 οι Τζαζ και οι Θάντερ έκαναν προθέρμανση όταν ξαφνικά ενημερώθηκαν πως υπήρχε θετικό κρούσμα.

Ο Ρούντι Γκομπέρ δυο βράδια νωρίτερα αστειευόταν με τους δημοσιογράφους ακουμπώντας τα μικρόφωνα και φωνάζοντας πως έχει κορονοϊό.

Προφανώς και δεν το ήξερε, προφανώς και δεν κάνει αστεία με αυτά διότι η μοίρα το έφερε κι ήταν ο Γάλλος το πρώτο θετικό κρούσμα στο ΝΒΑ.

ΡΟΥΝΤΙ ΓΚΟΜΠΕΡ – ΤΖΑΖ (11/03)

Ο Γάλλος σέντερ των Τζαζ ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα στην Λίγκα. Ο Ρούντι Γκομπέρ δέχτηκε την κατακραυγή για την χαλαρότητα του για την οποία φυσικά και απολογήθηκε.

Ο Γκομπέρ «καθάρισε» από τον ιό στις 27 Μαρτίου.

ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΜΙΤΣΕΛ – ΤΖΑΖ (12/03)

Ο γκαρντ των Τζαζ φυσικά και κόλλησε από τον συμπαίκτη του. Κι αυτός είχε αστειευτεί κατά την διάρκεια της προθέρμανσης της αναμέτρησης με τους Θάντερ επικαλούμενος την μπάλα με την οποία σούταρε.

Ο Μίτσελ «καθάρισε» επίσης στις 27 Μαρτίου αν και υπέφερε στην δική του καραντίνα μένοντας σε ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΟΥΝΤ – ΠΙΣΤΟΝΣ (14/03)

Ο φόργουορντ των Πίστονς «κόλλησε» σε αναμέτρηση των Πίστονς με τους Τζαζ. Ο Γουντ ήταν ασυμπτωματικός και επέστρεψε στις 26 Μαρτίου αφού το τεστ εκείνης της ημέρας βγήκε αρνητικό.

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ – ΝΕΤΣ (17/03)

Όλα τα είχε ο σταρ των Νετς, ο κορονοϊός του έλειπε! Ο Ντουράντ δεν επέστρεψε ποτέ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο, αλλά ήταν κι ανάμεσα στους 4 παίκτες των Νετς που βρέθηκαν θετικοί στις 17 Μαρτίου.

Τα ονόματα των άλλων τριών δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ.

Ο Ντουράντ βρέθηκε αρνητικός την 1η Απριλίου.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΜΑΡΤ – ΣΕΛΤΙΚΣ (19/03)

Ο γκαρντ των Σέλτικς όσο σκληρός κι αν είναι στο παρκέ, έπεσε κι αυτός στα πλοκάμια του ιού

Ο Σμαρτ βρέθηκε θετικός στις 19 Μαρτίου αν κι είχε κάνει το τεστ πέντε μέρες νωρίτερα βάζοντας αυτομάτως τον εαυτό του σε καραντίνα.

Ο Σμαρτ ανάρρωσε πλήρως στις 30 Μαρτίου.

ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ – ΝΑΓΚΕΤΣ (23/06)

Ο Σέρβος σέντερ πρόλαβε και πήγε στην πατρίδα του κατά την διάρκεια της καραντίνας, αλλά λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής στις ΗΠΑ βρέθηκε θετικός.

Ο Γιόκιτς τον πέρασε μαζί με την σύντροφό του και τελικά αφού ξέμπλεξε με τον ιό, ταξίδεψε στην «φούσκα» στις 14 Ιουλίου.

ΙΒΙΤΣΑ ΖΟΥΜΠΑΤΣ - ΚΛΙΠΕΡΣ (23/06)

Ο Κροάτης σέντερ των Κλίπερς βρέθηκε θετικός νωρίς στον ιό, ωστόσο το όνομά του αποκαλύφτηκε λίγο πριν την επανέναρξη του NBA.

Ο Ζούμπατς ήταν ασυμπτωματικός και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά λόγω της αδικαιολόγητης κούρασης και όχι λόγω συγκεκριμένων συμπτωμάτων.

Θα παίξει κανονικά με τους Κλίπερς.

ΜΑΛΚΟΛΜ ΜΠΡΟΓΚΝΤΟΝ – ΠΕΙΣΕΡΣ (24/06)

Ο γκαρντ της ομάδας της Ιντιάνα έκανε τα προβλεπόμενα τεστ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το ταξίδι στο Ορλάντο.

Ο Μπρόγκντον ταξίδεψε μόνος του για την Φλόριντα και προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του στις 15 Ιουλίου.

ΤΖΑΜΠΑΡΙ ΠΑΡΚΕΡ, ΜΠΑΝΤΙ ΧΙΛΝΤ, ΑΛΕΞ ΛΕΝ – ΚΙΝΓΚΣ (24/06)

Η ομάδα του Σακραμέντο είναι αυτή που υπέφερε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Η τριάδα των Πάρκερ, Χιλντ και Λεν ήταν τα ταυτόχρονα «θύματα» της πανδημίας. Ο Λουκ Ουόλτον παρέμεινε ψύχραιμος και τελικά άπαντες θα αγωνιστούν κανονικά στην επανεκκίνηση αφού προπονούνται από τις 15 Ιουλίου.

ΝΤΕΡΙΚ ΤΖΟΟΥΝΣ ΤΖ. - ΧΙΤ (25/05)

Το πρώτο μέλος των Χιτ που βρέθηκε θετικό στην πανδημία. Ο Τζόουνς μπήκε σε καραντίνα, ήταν συμπτωματικός και μετά από συνεχόμενα αρνητικά τεστ βρίσκεται στο Ορλάντο με τους συμπαίκτες του απλά προπονήσεις ξεκίνησε πρόσφατα μαζί τους.

ΣΠΕΝΣΕΡ ΝΤΙΝΓΟΥΙΝΤΙ, ΝΤΙΑΝΤΡΕ ΤΖΟΡΝΤΑΝ – ΝΕΤΣ (29/06)

Ο γκαρντ και ο σέντερ των Νετς προστέθηκαν στη λίστα προβλημάτων της ομάδας του Μπρούκλιν. Στις 29 Ιουνίου βρέθηκαν θετικοί και αμέσως πήραν την απόφαση πως ανεξαρτήτως της πορείας της πανδημίας δεν θα βοηθούσαν τους Νετς στην επανεκκίνηση της φετινής σεζόν.

Ο Ντινγουίντι κι ο Τζόρνταν δεν θα βρεθούν καν στο Ορλάντο.

ΛΑΝΤΡΙ ΣΑΜΕΤ – ΚΛΙΠΕΡΣ (04/07)

Ο γκαρντ των Κλίπερς κι ένας από τους καλύτερους σουτέρ της ομάδας βρέθηκε θετικός στον ιό λίγο πριν ξεκινήσει η ομάδα του Λος Άντζελες για την «φούσκα».

Ο Σάμετ κάνει καθημερινά τεστ και περιμένει να περάσουν οι μέρες για να βρεθεί δίπλα στους συμπαίκτες του με σκοπό να προλάβει την πρεμιέρα κόντρα στους Λέικερς.

ΤΑΟΥΡΙΝ ΠΡΙΝΣ – ΝΕΤΣ (07/07)

Μία ακόμη απώλεια για τους Νετς. Στην προσπάθειά του να συγκεντρώσουν ένα ικανό ρόστερ έπεσαν πάλι σε θύμα του ιού.

Ο Πρινς βρέθηκε θετικός στις 7 Ιουλίου και αποφάσισε να μείνει εκτός δράσης. Δεν θα ταξιδέψει καν στο Ορλάντο.

ΤΟΜΑΣ ΜΠΡΑΪΑΝΤ, ΓΚΑΡΙ ΠΕΪΤΟΝ ΤΖ. - ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (09/07)

Διπλό πρόβλημα για τους πρωτευουσιάνους. Η μία απουσία έχει να κάνει με την ρακέτα κι η άλλη με την περιφέρεια.

Ο Μπράιαντ πάντως ανάρρωσε σχετικά γρήγορα και από τις 17 Ιουλίου επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο Πέιτον ταλαιπωρείται ακόμη και περιμένει τα αρνητικά τεστ.

ΡΑΣΕΛ ΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ – ΡΟΚΕΤΣ (13/07)

Ο γκαρντ των Ρόκετς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν αναχωρήσει η ομάδα από το Χιούστον με προορισμό το Ορλάντο.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως ξεπέρασε γρήγορα τον κορονοϊό και όχι μόνο βρίσκεται ήδη με τους συμπαίκτες του αλλά προπονείται και με άγριες διαθέσεις.

ΧΑΡΙΣΟΝ ΜΠΑΡΝΣ – ΚΙΝΓΚΣ (14/07)

Νέο πρόβλημα για τους Κινγκς και τον Λουκ Ουόλτον. Ο Μπαρνς πρόλαβε την αναχώρηση της αποστολής και δεν ταξίδεψε στο Ορλάντο αφού βρέθηκε θετικός.

Ο Μπαρνς μπήκε στην απομόνωση, είναι ασυμπτωματικός και περιμένει το πράσινο φως για να ταξιδέψει στην «φούσκα».

ΜΑΪΚΛ ΜΠΙΣΛΕΪ – ΝΕΤΣ (14/07)

Από το κακό στο χειρότερο για τους Νετς. Ο Μπίσλεϊ υπέγραψε με την ομάδα για να γεμίσει το ρόστερ και βρέθηκε ο ίδιος θετικός στον ιό.

Τελικά δεν ταξίδεψε στο Ορλάντο και αντικαταστάθηκε από τον Τζάστιν Άντερσον.

ΤΖΕΪΜΣ ΕΝΙΣ – ΜΑΤΖΙΚ (15/07)

Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μάτζικ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αλλά τουλάχιστον δεν έχει να κάνει μεγάλο ταξίδι για να ενσωματωθεί αφού η... φούσκα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το προπονητήριο της ομάδας.

ΕΡΙΚ ΜΠΛΕΝΤΣΟ, ΠΑΤ ΚΟΝΑΤΟΝ – ΜΠΑΚΣ (16/07 & 20/07)

Δύο συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπεσαν θύματα της πανδημίας.

Ο Έρικ Μπλέντσο και ο Πατ Κόνατον δεν ακολούθησαν την αποστολή των Μπακς για το restart του ΝΒΑ, αλλά η κατάσταση διαφοροποιήθηκε για τον έναν τουλάχιστον.

Ο Μπλέντσο ξεπέρασε τον ιό, βρέθηκε σε δύο σερί τεστ αρνητικός και ταξίδεψε στο Ορλάντο. Μετά από 4αημέρη καραντίνα θα κάνει προπόνηση με τους συμπαίκτες του.

ΡΙΚΙ ΡΟΥΜΠΙΟ, ΑΑΡΟΝ ΜΠΕΪΝΣ – ΣΑΝΣ (22/07)

Οι Σανς στις 23 Ιουνίου ανακοίνωσαν πως δύο παίκτες τους οποίους δεν θέλησαν να κατονομάσουν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σχεδόν ένα μήνα μετά αποδείχτηκε πως ήταν οι Ρίκι Ρούμπιο και Άαρον Μπέινς. Αμφότεροι το ξεπέρασαν και θα βοηθήσουν την ομάδα τους στην επανεκκίνηση της σεζόν.

ΤΖΑΣΤΙΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ – ΝΕΤΣ (22/07)

Οι Νετς συμπλήρωσαν 9 παίκτες συνολικά με κορονοϊό. Ο Άντερσον υπέγραψε για να καλύψει κάποιο κενό στο ελλιπές ρόστερ και δημιούργησε ένα ακόμη από μόνος του, αλλά για λίγο.

Πλέον αισθάνεται καλύτερα και είναι ικανός να βοηθήσει το Μπρούκλιν.

Δείτε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα του gazzetta.gr για την επιστροφή του ΝΒΑ!

 

NBA Τελευταία Νέα