Ο Λάρκιν έγινε ο μοναδικός με 12/12 βολές σε τελικό! (vid)

Gazzetta team
Ο Λάρκιν έγινε ο μοναδικός με 12/12 βολές σε τελικό! (vid)
Ο Σέιν Λάρκιν έγραψε ιστορία στην ιστορία της Εφές, καθώς έγινε ο πρώτος με το απόλυτο 12/12 στις βολές σε τελικό, ενώ πριν από εκείνον τρεις το είχαν κάνει σε Final-4, αλλά όχι στο παιχνίδι που έκρινε την κούπα.

Η Εφές έγραψε ιστορία, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την EuroLeague. Αυτό ίσως να μην το κατάφερνε, εάν ο Σέιν Λάρκιν δεν υπέγραφε με τη σειρά του ένα τεράστιο κομμάτι του τελικού με την Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ σημείωσε 21 πόντους, αλλά με τη σειρά του τοποθέτησε το όνομα του σε μία κατηγορία, όπου βρίσκεται μόνο εκείνος.

Αφού ευστόχησε σε εννέα βολές σε ισάριθμες που εκτέλεσε στο πρώτο μέρος, συνέχισε να είναι... άχαστος μέχρι το φινάλε. Στο τέλος έκλεισε το σερί του με το εκπληκτικό 12/12, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος σε τελικό του θεσμού.

Πριν από εκείνον, ήταν άλλοι τρεις με το αντίστοιχο ρεκόρ του 12/12, αλλά κανείς εκ των Χόρχε Γκραμπαχόθα (2203-ημιτελικός), Μάρκους Μπράουν (2004-3η θέση) και Μάλκολμ Ντιλέινι (2016-ημιτελικά) δεν έκρινε τον τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ