Γκέρσον: «Ο Ολυμπιακός με πήρε γιατί μόνο εγώ είχα νικήσει τον Ομπράντοβιτς»!

Γκέρσον: «Ο Ολυμπιακός με πήρε γιατί μόνο εγώ είχα νικήσει τον Ομπράντοβιτς»!
Ο Πίνι Γκέρσον παραχώρησε συνέντευξη στο Ισραήλ με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση της Σουπρολίγκας από τη Μακάμπι, εξηγώντας πως το να νικάς εκείνη την εποχή τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν σαν να βγάζεις νοκ άουτ τον… Μοχάμεντ Άλι!

Το 2001 η Μακάμπι, έχοντας τη στήριξη 10.000 οπαδών της που βρέθηκαν στο Παλέ Ντε Μπερσί του Παρισιού κατέκτησε τη Σουπρολίγκα, επικρατώντας με 81-67 του Παναθηναϊκού του Μποντιρόγκα, του Αλβέρτη, του Φώτση, του Καλαϊτζή, του Ρότζερς, του Τζεντίλε, του Μίντλετον, του Ρέμπρατσα και φυσικά, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στη Θεσσαλονίκη, έναν χρόνο νωρίτερα.

«Όταν μπήκα στο Μπερσί, έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Όλα ήταν κίτρινα! Ήταν κάτι ασύλληπτο! Εκείνη την εποχή, το να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς ήταν σαν να βγάζεις νοκ άουτ τον Μοχάμεντ Άλι» εξήγησε ο τότε προπονητής της Μακάμπι, Πίνι Γκέρσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλίτικη Walla με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση της Σουπρολίγκας.

Ο Άριελ ΜακΝτόναλντ και ο Νέιτ Χάφμαν ήταν οι κορυφαίοι εκείνου του τελικού για τη Μακάμπι που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από μια εικοσαετία. Ο Γκέρσον, ο οποίος είχε ως άμεσο συνεργάτη τον Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε, επίσης στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό (2006-08): «Τα επόμενα χρόνια είχα προτάσεις από την Ισπανία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Πριν νικήσω τον Ζέλικο, ενδεχομένως κανείς στην Ελλάδα δεν με γνώριζε. Έπειτα από πέντε χρόνια από εκείνον τον τελικό της Σουπρολίγκας, ήλθα στον Ολυμπιακό. Τους ρώτησα, λοιπόν γιατί με ήθελαν για προπονητή της ομάδας τους και μου είπαν: Επειδή είσαι ο μόνος που έχει νικήσει τον Ομπράντοβιτς»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Τρεις ιστορίες εκτός παρκέ από τη μέρα του θαύματος στην Πόλη το 2012 (pics)

Έτορε Μεσίνα: Χωρίς τον Ομπράντοβιτς... κάτι μπορεί να γίνει