Ολυμπιακός: Τρεις ιστορίες εκτός παρκέ από τη μέρα του θαύματος στην Πόλη το 2012 (pics)

Ολυμπιακός: Τρεις ιστορίες εκτός παρκέ από τη μέρα του θαύματος στην Πόλη το 2012 (pics)

Ολυμπιακός: Τρεις ιστορίες εκτός παρκέ από τη μέρα του θαύματος στην Πόλη το 2012 (pics)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει τρεις «ανείπωτες» ιστορίες από την 13η Μαΐου 2012. Η απορία της ΤΣΣΚΑ για την βαρκάδα του Ολυμπιακού, το πάρτι με καλεσμένους Κιριλένο, Σβεντ κι η υπόσχεση του Γιώργου Αγγελόπουλου στον Παστριάρχη!

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια έκανε το αδύνατο δυνατό. Όχι φυσικά γιατί κατέκτησε την Ευρωλίγκα με ισχνό προϋπολογισμό, αλλά για τον τρόπο που το κατάφερε στο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ανατροπή έχει μείνει στην ιστορία ως η κορυφαία όλων των εποχών αφού το -19 της τρίτης περιόδου μετατράπηκε σε πανηγυρισμούς και τρέλα.

Χιλιοειπωμένα είναι η αλήθεια οπότε ας γράψω 2-3 ιστοριούλες εκτός παρκέ από εκείνη την μέρα.

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Την ημέρα του τελικού η χαλαρή προπόνηση των ομάδων γίνεται νωρίς προκείμενου να ετοιμαστεί το γήπεδο για τον τελικό και τις απονομές. .

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας λοιπόν κατέβηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου και εκεί συνάντησαν τους «ερυθρόλευκους». Οι Ρώσοι είχαν πρώτοι προπόνηση στο γήπεδο και θα ακολουθούσε ο Ολυμπιακός.

Μιλάμε για 9.00 η ώρα περίπου...

Ο Μίλος Τεόντοσιτς απόρησε και ρώτησε «γιατί φεύγετε τόσο νωρίς για το γήπεδο»;

Η απάντηση που έλαβε τον τρέλανε, «για βαρκάδα πάμε στον Βόσπορο. Δεν θα πάμε στο γήπεδο για προπόνηση».

«Τι εννοείται» συνέχισε ο Σέρβος γκαρντ.

«Δεν θα πάμε γήπεδο, πάμε βόλτα στον Βόσπορο» αποκρίθηκαν οι Πειραιώτες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ημέρας σε επίπεδο μυαλού. Οι μεν είχαν σηκωθεί από τις 8 για να πάρουν πρωινό και σκέφτονταν την προπόνηση και το ματς.

Οι δε, ξύπνησαν και ετοιμάστηκαν για χαλάρωση, για βόλτα, για αποσυμπίεση και για ένα δίωρο γεμάτο αστεία. Η λέξη «τελικός» ήταν απαγορευμένη.

Ακόμη κι ο Έισι Λο που κυκλοφορούσε μα πατερίτσες λόγω του διαστρέμματος κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα και έπρεπε να είναι ξάπλα, εμφανίστηκε με το γυρισμένο ανάποδα καπελάκι του.

«Καλά θα πας κι εσύ με το πόδι τούμπανο» τον ρώτησε ο Γκόρντον.

«Φίλε δε χάνω την βόλτα. Με αυτούς τους τύπους πάω και στον πόλεμο» απάντησε ο Λο.

Φυσικά αυτό το χρεώνεται ο Ντούντα!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε την εμπειρία να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση των παικτών του για τον τελικό.

Το βαρύ διάστρεμμα του Έισι Λο στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα τον υποχρέωνε να κινείται μόνο με πατερίτσες. Ο Αμερικανός θα έπρεπε να ξεκουραστεί, αλλά δεν συζητούσε το σενάριο να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα όλης της ομάδας.

Δυσκολεύτηκε να ανέβει στο καραβάκι, αλλά.... η ισχύς εν τη ενώσει.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ «REINA» ΜΕ ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ, ΣΒΕΝΤ ΚΑΙ ΣΙΣΚΑΟΥΣΚΑΣ

Το βράδυ μετά τον τελικό το ομορφότερο και δημοφιλέστερο club της Κωνσταντινούπολης ήταν ρεζερβέ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Δυστυχώς το «Reina» έγινε ακόμη πιο γνωστό την Πρωτοχρονιά του 2017 όταν σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι σε μαζική δολοφονική ενέργεια, αλλά ας μην... μαυρίσουμε μέρα που είναι.

Ντυθήκαμε, στολιστήκαμε και πήγαμε λοιπόν. Χαμόγελα παντού, πλάκες συνέχεια, πούρα, αλκοόλ. Κι η κούπα σε περίοπτη θέση.

Ξαφνικά ποιοι έσκασαν «μύτη». Κιριλένκο, ο νεαρός τότε Σβεντ και αν δεν με απατά η μνήμη μου γιατί έχω μεγαλώσει αρκετά κι ο Σισκάουσας. Ηπιαν τα ποτάκια τους, κάπνισαν τα τσιγαράκια τους, χαζόκουναγαν τα κεφάλια τους στους ρυθμούς της μουσικής.

Ε, τι να κάνουν δηλαδή; Να κάτσουν να σκάσουν τα παιδιά που o ένας έβαλε lay up και πανηγύρισε σαν τρελός κι ο άλλος έκανε 0/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα;

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Η σεζόν 2011-12 ξεκίνησε με ένα δεκαήμερο προετοιμασίας στην Τουρκία. Ξεκίνησε από ένα τουρνουά στην Μπαντίρμα όπου o Βαρλάς κι εγώ το παίξαμε Ισπανοί ώστε να μην ζήσουμε το δικό μας «Εξπρές του Μεσονυκτίου» και τελείωσε με αγώνες στην Πόλη.

Όσο βρισκόμασταν εκεί η αποστολή επισκέφτηκε το Πατριαρχείο στο Φανάρι. Τόσα έξοδα είχαμε κάνει ο Νίκος κι εγώ για να πάμε εκεί οπότε πήραμε την σχετική άδεια και ακολουθήσαμε. Φεύγοντας οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αποχαιρέτησαν τον Πατριάρχη ως εξής, «τον Μάιο στο Final 4 θα έρθουμε να σας επισκεφτούμε ξανά»!

Νοστράδαμοι...

Προχωράμε τον χρόνο μπροστά όπως γράφουν και στις ταινίες «9 months later» και επιστρέφουμε στο πάρτι του «Reina». Η ομάδα μας είχε ενημερώσει ότι θα επιστρέφαμε Ελλάδα το επόμενο πρωί γύρω στις 10 και ξαφνικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος ενημέρωσε για αλλαγή πλάνων γιατί θυμήθηκε την υπόσχεση στον Πατριάρχη.

«Αύριο πρωί θα πάμε στο Πατριαρχείο για την την ευχή Του. Δε φεύγουμε χωρίς να κρατήσουμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει» είπε ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας.

Την επόμενη μέρα πήγαμε στο Φανάρι, έβγαλε ο Πατριάρχης και την φωτογραφία με το τρόπαιο και επιστρέψαμε νωρίς το απόγευμα όπου μας περίμενε λαοθάλασσα.

ΥΓ: Στο μεταγραφικό μέτωπο δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός «δουλεύει» την υπόθεση του Λαντέιλ, περιμένει να μιλήσει με τον Ουίλιαμς – Γκος όταν ολοκληρωθεί η VTB και αναζητά το τρίτο και τελευταίο γκαρντ που θα είναι «άσος».

Για την ώρα, τίποτα άλλο...

ΥΓ2: Στο αρχικό κείμενο είχε γραφτεί πως η ιδέα της επίσκεψης στο Πατριαρχείο ήταν του Ντούντα, αλλά ήταν του Γιώργου Αγγελόπουλου. Έγραψα και νωρίτερα... μεγάλωσα και ξεχνάω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Top 10 Ολυμπιακός: Στιγμές από ένα back to back που δεν μοιάζει με άλλο! (vids)

«Η EuroLeague γίνεται κλειστή λίγκα από τη σεζόν 2023-24»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.