EuroLeague: Όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε εκτός Final 4

EuroLeague: Όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε εκτός Final 4

EuroLeague: Όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε εκτός Final 4
Η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκε φέτος για 19η φορά στην ιστορία της στο Final 4 της EuroLeague και το gazzetta.gr παρουσιάζει την τρομακτική συνέπεια της «ομάδας του στρατού» που έχει ως μοναδική... ανορθογραφία τη σεζόν 2010-11 με τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στην άκρη του πάγκου.

Οι απανταχού φαν της EuroLeague περιμένουν με κομμένη την ανάσα τη στιγμή που αρχίζουν τα playoffs ώστε να μπορέσουν να κάνουν bracket για να διαλέξουν την… ΤΣΣΚΑ και άλλες τρεις ομάδες που θα προκριθούν στο Final 4, από τη στιγμή που οι Μοσχοβίτες παρουσιάζουν τρομακτική συνέπεια στο μεγάλο ραντεβού του Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα στην ΤΣΣΚΑ είναι ότι μόνο αυτοί οι δυο αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός της EuroLeague κρίνουν αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Εξάλλου, αν υπάρχει μια ομάδα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν από την απονομή, αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που φέτος προκρίθηκε για 19η φορά στην ιστορία της στο Final 4, φιγουράροντας στην κορυφή της σχετικής λίστας!

Υπήρξε, βέβαια, και το άλλο άκρο. Έπειτα από οκτώ συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά, η ΤΣΣΚΑ είδε από την τηλεόραση το Final 4 της Βαρκελώνης αφού αποκλείστηκε στη regular season της σεζόν 2010-'11 αφήνοντας τη Ρωσία χωρίς ομάδα στο Top-16!

Η «ομάδα του στρατού» είχε δώσει τα κλειδιά στον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος οδήγησε έναν χρόνο πριν τα πιτσιρίκια της Παρτιζάν στο Final 4 του Παρισιού ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως, ίσως, θα περίμενε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο «Ντούλε» ήταν χαμένος στη... μετάφραση (σ.σ. δεν γνωρίζει αγγλικά και είχε τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας με τους παίκτες) κι αποχώρησε μετά το 1-5 στον όμιλο, δίνοντας τη θέση του στον Ντμίτρι Σακούλιν. Ήταν ήδη πολύ αργά. Η ήττα από την Ολίμπια στην 9η αγωνιστική της regular season άφησε και τυπικά εκτός συνέχειας τους Ρώσους που αποχαιρέτησαν πρόωρα.

Ο Αντρέι Βατούτιν είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr: «Η ευθύνη δεν ήταν αποκλειστικά του Βουγιόσεβιτς. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς.. Του Χόλντεν, του Καούν, του Χριάπα. Πολλές μαζεμένες και αρνητικές καταστάσεις. Ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Ο Ντούλε είναι ένας πραγματικά καλός προπονητής, δυστυχώς όμως απέτυχε στην ΤΣΣΚΑ.

Θυμάστε ότι είχαμε αρχίσει πολύ καλά, κερδίσαμε τους Καβαλίερς στις ΗΠΑ όμως η συνέχεια ήταν τραγωδία. Δυο μέρες μετά από την επιστροφή στη Μόσχα και το τζετ λαγκ, χάσαμε από την Αρμάνι στην έδρα μας. Την επόμενη εβδομάδα μας κέρδισε εδώ ο Ομπράντοβιτς, έπειτα χάσαμε από τη Βαλένθια στην Ισπανία και τέλος. Ήταν μια εμπειρία. Κακή αλλά εμπειρία».

Πρώτη, λοιπόν σε συμμετοχές στα Final 4 της EuroLeague/Κυπέλλου Πρωταθλητριών είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φτάνει στις 19 με τη φετινή παρουσία. Έκτη συνεχόμενη με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της, με τον οποίο κέρδισε τους τίτλους του 2016 στο Βερολίνο και του 2019 στη Βιτόρια!

Ο Ιτούδης δε, μετράει και άλλες επτά συμμετοχές ως assistant coach του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, που σημαίνει ότι στην Κολωνία θα συμμετάσχει για 13η φορά σε Final 4.

Η ΤΣΣΚΑ ΣΤΑ FINAL 4

1996: 3η
2001: 4η (Σουπρολίγκα)
2003: 4η
2004: 3η
2005: 4η
2006: Πρωταθλήτρια Ευρώπης
2007: Φιναλίστ
2008: Πρωταθλήτρια Ευρώπης
2009: Φιναλίστ
2010: 3η
2012: Φιναλίστ
2013: 3η
2014: 4η
2015: 3η
2016: Πρωταθλήτρια Ευρώπης
2017: 3η
2018: 4η
2019: Πρωταθλήτρια Ευρώπης
2021: ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατούτιν: «Δεν είδα ποτέ ξανά το καλάθι του Πρίντεζη»!

Ιτούδης: Ο άνθρωπος-συνώνυμο της επιτυχίας που ξέρει από Final 4! (pics)

Λούντμπεργκ: Πρώτος Δανός σε Final 4 μετά τους Λάρσεν & Άντερσεν της ΑΕΚ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.