Μπάγερν-Αρμάνι 85-82: Ραντεβού στο Μιλάνο (vid)

Μπάγερν-Αρμάνι 85-82: Ραντεβού στο Μιλάνο (vid)
Η Μπάγερν Μονάχου είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και αυτό απέδειξε με τη νίκη της επί της Αρμάνι καθώς οδήγησε τη σειρά σε 5ο παιχνίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε έως και με διαφορά 11 πόντων (43-54) αλλά η Μπάγερν αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έβγαλε αντίδραση στην τελευταία περίοδο και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον… τελικό του Μιλάνου.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο, άντλησε ενέργεια μέσα από την άμυνά της και στην επίθεση κατευθύνθηκε περισσότερο από τις λύσεις που τις έδωσαν στην επίθεση οι Μπάλντουιν, Σίλεϊ. Έτσι προηγήθηκε με 19-14 (8:30) και διατήρησε αυτή τη διαφορά έως το τέλος της πρώτης περιόδου (23-19).

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς η Αρμάνι σκόραρε με κάθε τρόπο, είχε ακρίβεια στις επιθέσεις της αλλά και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (10/15) και τρίποντα (5/10). Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή ρυθμού του αγώνα και η ιταλική ομάδα (32-38, 15’), ενώ διεύρυνε τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (40-50 ημ.).

Μετά την εντυπωσιακή παράσταση του 2ου δεκαλέπτου, η Αρμάνι παρουσιάστηκε δυσλειτουργική στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Αριχικά δεν ένιωσε κίνδυνο (43-54, 26’) λόγω της απελπιστικής αστοχίας της Μπάγερν στο μακρινό σουτ, στη συνέχεια όμως είδε τους γηπεδούχους να ροκανίζουν τη διαφορά (61-66) για να ολοκληρωθεί το 3ο δεκάλεπτο με buzzer beater του Σαβόν Σιλντς (63-71).

Κατευθυνόμενη από το ένστικτο της επιβίωσης και με πρωταγωνιστή τον Ζίπσερ η Μπάγερν μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (73-75, 33:30). Η Αρμάνι δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την πίεση της στιγμής, η δε Μπάγερν αστόχησε στις τέσσερις από τις επόμενες πέντε επιθέσεις κι έτσι διατηρήθηκαν οι λεπτές ισορροπίες (78-79, 36:30). Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο με βραχεία κεφαλή (80-79) αλλά μέτρησαν δύο διαδοχικά άστοχα σουτ τριών πόντων και μια ακόμη κακή επιλογή στην επίθεση. Η Αρμάνι δεν πήγε πίσω για να φθάσουμε στα 23’’ πριν το τέλος όπου ο Λούτσιτς έδωσε το προβάδισμα (83-82) στην Μπάγερν αλλά και την τελευταία επίθεση στην Αρμάνι.

Εκεί ο Σιλντς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και η Αρμάνι οδήγησε την Μπάγερν στις βολές ως τελευταίο μέτρο αντίδρασης, 9.7’’ πριν το τέλος. Ο Λούτσιτς έβαλε δύο βολές (85-82). Η Μπάγερν βρήκε δύο σουτ τριών πόντων, κανένα δεν βρήκε στόχο κι έτσι η Μπάγερν πανηγύρισε τη νίκη και οδήγησε τη σειρά σε 5ο αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μάλλον γιατί δεν τα παράτησε αλλά και δεν απογοητεύτηκε από την απελπιστική αστοχία της στο μακρινό σουτ. Περισσότερο γιατί περιόρισε τη δράση της Αρμάνι στη ρακέτα και την ανάγκασε σ’ ένα ανώφελο περιφερειακό παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πολ Ζίπσερ ήταν ο… ηγέτης της επανάστασης της Μπάγερν, εξαιρώντας δε την απελπιστική αστοχία του στο μακρινό σουτ ο Μπάλντουιν προσπάθησε να κουβαλήσει την ομάδα του στις πλάτες του. Ωστόσο αυτός που κλείδωσε τη νίκη της Μπάγερν ήταν ο Λούτσιτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζαχουάν Τζόνσον έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, συμμετείχε και στην επιστροφή της ομάδας του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Αρμάνι δεν πήρε τίποτε από Μίτσοφ, Ρολ, Τσαρτσέφσκι ενώ ο Σέρχι Ροντρίγκεθ δεν βρήκε ρυθμό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το επιθετικό φάουλ του Σαβόν Σιλντς στην κρισιμότερη επίθεση της Αρμάνι ύστερα από σπουδαία άμυνα του Τζέιμς Γκιστ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες πέταξαν στα σκουπίδια ένα σωρό επιθέσεις στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα, η δε Αρμάνι είχε κακές επιλογές στην τελευταία περίοδο όπου περιορίστηκε στους 11 πόντους!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το buzzerbeater του Σιλντς στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 40-50, 63-71, 85-82