Euroleague Playoffs: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στο Final 4; (poll)

Euroleague Playoffs: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στο Final 4; (poll)
Μπείτε στο Gazzetta.gr και ψηφίστε ποια ομάδα θα προκριθεί στο Final 4 της Κολωνίας (28-30/05).

Μπορεί να μένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η regular season της φετινής σεζόν, αλλά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Παναθηναϊκό δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τα ζευγάρια των playoffs είναι γνωστά και σιγά σιγά όπως γίνεται αντιληπτό μετράμε αντίστροφα για το Final 4 της Κολωνίας (28-30 Μαΐου).

Τα playoffs ξεκινούν στις 20 Απριλίου και αν κάποια σειρά εξαντλήσει τα πέντε παιχνίδια τότε θα φτάσουν μέχρι τις 5 Μαΐου.

Το Gazzetta.gr ζητά από σας να ψηφίσετε τις τέσσερις ομάδες που θα πάνε στο Final 4 και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

(1) ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – (8) ΖΕΝΙΤ

Πρόκειται ενδεχομένως για το ζευγάρι με το πιο ξεκάθαρο φαβορί αφού μοιάζει αδύνατο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να νικήσει τρεις φορές αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου χωρίς αμφιβολία. Ομάδα με γεμάτο ρόστερ η οποία πρόσθεσε και τον Πάου Γκασόλ.

Η Ζενίτ εκπλήρωσε τον στόχο της και με το παραπάνω αφού ελάχιστοι περίμεναν να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Ο Πασκουάλ έφτιαξε ένα τρομερό σύνολο ποντάροντας στο κίνητρο και δικαιώθηκε. Σκληρή ομάδα που δεν παραδίνεται εύκολα.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, ωστόσο στο ματς της Αγίας Πετρούπολης έλειπε ο Γιασικεβίτσιους λόγω κορονοϊού.

(2) ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – (7) ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Εντυπωσιακό και αμφίρροπο ζευγάρι. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη οφείλει να βρει λύσεις για να καλύψει το κενό που άφησε ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια απώλεια από τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Στην άλλη πλευρά η Φενέρμπαχτσε έκλεισε εντυπωσιακά αφού στον δεύτερο γύρο είχε ρεκόρ 13-4. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ έχει καταφέρει να βοηθήσει τους παίκτες του να βρουν ρυθμό, ωστόσο κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι ο Γιαν Βέσελι ο ποίος τραυματίστηκε πριν 10 μέρες στο πόδι του.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, αλλά η κάθε μία πανηγύρισε στην έδρα της άλλης. Είχαμε δηλαδή δύο «διπλά».

Σημαντική παράμετρος. Και τα δύο γήπεδα θα έχουν κόσμο. Περισσότερος σε αυτό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

(3) ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – (6) ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε αυτές οι δύο ομάδες να μην έχουν πλεονέκτημα έδρας, αλλά τελικά τα πολλά προβλήματα των Μαδριλένων αμφισβήτησαν ακόμη και την πρόκρισή τους στη συγκεκριμένη φάση.

Η Εφές έχει βρει εκπληκτικό ρυθμό. Η περιφέρειά της με Λάρκιν, Μίτσιτς, Σιμόν και Μπομπουά μοιάζει ασταμάτητη ενώ ξαφνικά στα τελευταία ματς έχει βρει επιπλέον λύση στους ψηλούς της πέραν των Ντάνστον, Πλάις στο πρόσωπο του Σανλί.

Ο Πάμπλο Λάσο έχασε στην αρχή της σεζόν τον Φακούντο Καμπάτσο που πήγε στους Νάγκετς, εν συνεχεία είδε τον Άντονι Ράντολφ να μένει off με ρήξη αχίλλειου τένοντα και πριν μία εβδομάδα ξαφνικά έχασε και τον Γκάμπριελ Ντεκ που το «έσκασε» για τους Θάντερ.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες κερδίζοντας η μία την άλλη εκτός έδρας.

Η Αναντολού Εφές θα έχει λίγο κόσμο στο πλευρό της, η Ρεάλ όχι.

(4) ΑΡΜΑΝΙ – (5) ΜΠΑΓΕΡΝ

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι όπως συνηθίζει να είναι αυτό ανάμεσα στις θέσεις 4-5. Η ιταλική ομάδα έδειξε μοναδική αγωνιστική συνέπεια σε όλη τη διάρκεια τη σεζόν και δεν θύμισε το παραμικρό την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος που ενώ είχε το ατομικό ταλέντο, τα έκανε μαντάρα.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει εξαιρετικό υλικό, το διαχειρίζεται καλά και πλέον με τους Ροντρίγκεθ, Ντιλέινι, Χάινς, Ντατόμε διαθέτει και την εμπειρία.

Η Μπάγερν είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης μαζί με την Ζενίτ. Από την στιγμή που η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι μπήκε στην «οκτάδα» δεν βγήκε ποτέ από αυτή. Σκληρή ομάδα με παίκτες που έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους, αλλά δεν έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες.

Η Αρμάνι επικράτησε και στις δύο φετινές αναμετρήσεις. Καμία εκ των δύο δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό της.

Loading...