Πάου Γκασόλ: Γυρίζει μετά από 759 ημέρες για να γράψει την ιστορία όπως θέλει αυτός! (pic)

Πάου Γκασόλ: Γυρίζει μετά από 759 ημέρες για να γράψει την ιστορία όπως θέλει αυτός! (pic)

Πάου Γκασόλ: Γυρίζει μετά από 759 ημέρες για να γράψει την ιστορία όπως θέλει αυτός! (pic)
Ο Πάου Γκασόλ επιστρέφει. Όχι μόνο στη EuroLeague. Επιστρέφει στα παρκέ. Έπειτα από 25 σκληρούς μήνες. Γεμάτους πόνο και αμφιβολία. Ποιος είπε ότι ο Πάου δεν αντέχει;

Κανείς δεν θυμάται την τελευταία φορά. Μόνο ο ίδιος ο Πάου Γκασόλ. Το τελευταίο κεφάλαιο της μπασκετικής ζωής του δεν έχει γραφτεί. Ακόμη! Έτσι και αλλιώς, αυτός έχει το μελάνι και τα κιτάπια. Δεν θα μπορούσαν να αναφέρουν ως τελευταία καταχώρηση τα 14.38 που αγωνίστηκε στο ματς των Μιλγουόκι Μπακς απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Απόψε, στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν Μονάχου (22:00) θα γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο. Με ολόφρεσκο μελάνι...

Στις 10 Μαρτίου 2019 ο Πάου Γκασόλ πάτησε παρκέ σε επίσημο αγώνα για τελευταία φορά. Μετά από μόλις τρεις εμφανίσεις με τους Μπακς υποχρεώθηκε να βάλει ένα προσωρινό «στοπ» στην καριέρα του. Και δύο χρόνια αργότερα, μπορεί να πατήσει ξανά το... play!

Για να σταματήσει όταν θελήσει εκείνος. Για να σταματήσει όπως θέλει εκείνος. Το 2019 ο τραυματισμός του στο αριστερό πόδι αποδείχτηκε ζόρικος. Μετά τους Μπακς επιχείρησε να γυρίσει ξανά στο ΝΒΑ. Είχε συμφωνήσει με το Πόρτλαντ, αλλά ο ίδιος τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί.

H ζημιά στο οσφυϊκό οστό απαίτησε δύο επεμβάσεις για να διορθωθεί. Χρειάστηκε υπομονή. Να διαλύσει κάθε αμφιβολία στο μυαλό του και να βροντοφωνάξει πως θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει!

Σε αυτό το διάστημα, ο Πάου πρόλαβε να γίνει μπαμπάς. Πρόλαβε να γίνει θείος για τα παιδιά του Κόμπι Μπράιαντ. Πρόλαβε να βοηθήσει κάμποσα, άγνωστα σε αυτόν, παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω των οργανισμών που έχει δημιουργήσει.

Αλλά αυτό το κάνει πέρα για πέρα για τον ίδιο. Για την υστεροφημία του. Και το φινάλε που θα ήθελε ο ίδιος. Απόψε το βράδυ, ο 41χρονος σέντερ επιστρέφει στη EuroLeague. Μετά από 20 χρόνια, στο μεγαλύτερο... χάσμα στην ιστορία της διοργάνωσης. Και έχει ήδη προειδοποιήσει: «H EuroLeague λείπει από το συλλογή μου». Στα χέρια του, ωστόσο, δεν έχει και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Γι' αυτό να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το ρέκβιεμ του να γραφτεί στα γήπεδα του Τόκιο.

Όπως ακριβώς θα θέλει ο Πάου Γκασόλ. Στο παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκασόλ: «Τα προσφυγόπουλα είναι πάνω απ' όλα τα μετάλλια»! (gTV)

Γκασόλ: «Σε ένα μήνα θα ξέρω αν θα αποσυρθώ»!