Ολυμπιακός: Αποκλείστηκε τη σεζόν με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (vids)

Ολυμπιακός: Αποκλείστηκε τη σεζόν με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (vids)

Ολυμπιακός: Αποκλείστηκε τη σεζόν με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (vids)
Το Gazzetta.gr γράφει για το ρεκόρ 9-8 του Ολυμπιακού μακριά από το ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει απόψε τις επίσημες υποχρεώσεις του. Η αναμέτρηση με την Χίμκι (21:00 – NovaSports 2) είναι αυτή που ρίχνει την αυλαία μίας αποτυχημένης αγωνιστικά σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» για τρίτη διαδοχική χρονιά (η περσινή διακόπηκε λόγω κορονοϊού, αλλά δύσκολα θα έμπαιναν «οκτάδα») θα παρακολουθήσουν τα playoffs της Euroleague από την τηλεόραση.

Η φετινή σεζόν πάντως θα μνημονεύεται για αρκετό διάστημα αφού ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις με 9-8 και μόλις έξι ομάδες κατάφεραν περισσότερες (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Ζενίτ, Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε).

Πέρυσι μόλις δύο ομάδες είχαν φτάσει τα δέκα «διπλά» (Αναντολού Εφές, Μπαρτσελόνα), ωστόσο η χρονιά ήταν μικρότερης διάρκειας λόγω της διακοπής.

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΝΕΟ FORMAT

ΣΕΖΟΝΝΙΚΕΣ - ΗΤΤΕΣ
2016-176 - 4
2017-185 - 5
2018-194 - 6
2019-207 - 3
2020-219 - 8

Ο Ολυμπιακός φέτος έδειξε εντυπωσιακά καλό πρόσωπο μακριά από το ΣΕΦ. Στα περισσότερα από τα 17 παιχνίδι παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένος, έδειξε πίστη στο πλάνο τακτικής και σούταρε με 35.8% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων ενώ εντός έδρας είχε 34.5%.

Με τις εννιά φετινές νίκες ισοφάρισε το ρεκόρ της ομάδας της σεζόν 2012-13. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι εκείνη τη σεζόν στον πάγκο οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει εννιά φορές μακριά από το γήπεδό τους.