Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ 67-93: Προκρίθηκε αλλά έσπειρε και τρόμο! (vid)

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ 67-93: Προκρίθηκε αλλά έσπειρε και τρόμο! (vid)
Κατευθυνόμενη από το ένστικτο της επιβίωσης στην Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι, πέρασε εμφατικά (67-93) από την Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στα Playoffs.

Αν η πρόκριση στα Playoffsτης Euroleague ήταν ο βασικός στόχος, η Ρεάλ πέτυχε κάτι ακόμη σπουδαιότερο καθώς έστειλε πολύ ηχηρό μήνυμα με την εμφάνισή της. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έκανε εμφατικό πέρασμα, στην επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στη δράση έπειτα από περίπου 50 ημέρες και σουτάροντας με τρομερή ακρίβεια στο μακρινό σουτ. Η Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε δίχως τους Βέσελι, Ουλάνοβας, είδε και τον Νάντο Ντε Κολό να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ.

Το ρεσιτάλ… λαθών της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την υψηλή ακρίβεια της Ρεάλ Μαδρίτης στην εκτέλεση, διαμόρφωσαν ξεκάθαρα δεδομένα στο παιχνίδι. Γιατί οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 7-18 μετά τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών λεπτών και διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (11-23).

Το παιχνίδι πήγε να ξεφύγει ολοκληρωτικά από τον έλεγχο της Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς η Ρεάλ βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση με πρωτεργάτη τον Φαμπιέν Κοζέρ κι έφτασε τη διαφορά στο +20 (15-35, 13’). Στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από σχεδόν 50 ημέρες, ο Σέρχιο Γιουλ έδωσε ποιοτικές λύσεις στην ομάδα του. Εκεί ο Λορέντζο Μπράουν κράτησε την ομάδα του η οποία μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα των 13 πόντων (36-49) στο ημίχρονο. Αυτό ήταν το μικρότερο κακό που θα μπορούσε να υποστεί η Φενέρ δεδομένου του ότι η Ρεάλ είχε 10/21 τρίποντα στο πρώτο μέρος.

Στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία μεταξύ Νάντο Ντε Κολό και Νίκολας Λαπροβίτολα, ίσως και σε διαγωνισμό ευστοχίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος βάλθηκε να ανατρέψει τις ισορροπίες του αγώνα με τους 12 πόντους που σημείωσε, ενδεχομένως να έβαλε πίεση στο μυαλό της Ρεάλ με τη μείωση της διαφοράς (50-58), σίγουρα όμως αυτή ήταν δημιουργική για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο διότι δεν κινδύνεψε να χάσει τον έλεγχο του αγώνα (57-67, 30’).

Η ισπανική ομάδα απλοποίησε τα πράγματα στα πρώτα 78’’ της τελευταίας περιόδου. Το 0-7 σερί οδήγησε τη διαφορά στο +17 (57-74) για να φτάσει και στους 24 πόντους (57-82) λίγο πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών. Εκεί τελείωσαν όλα, αλλά τα ακόμη χειρότερα για τη Φενέρμπαχτσε ήταν η αποχώρηση του Ντε Κολό από το παρκέ – τρία λεπτά πριν το τέλος – νιώθοντας ενόχληση στη γάμπα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ίσως να έπαιξε ρόλο το ένστικτο της επιβίωσης στη διοργάνωση, αλλά… τέτοια Ρεάλ δεν έχουμε ξαναδεί από το ξεκίνημα της χρονιάς. Προφανώς έπαιξε ρόλο η τρομερή ευστοχία της στο μακρινό σουτ, αλλά η ενέργεια που έβγαλε ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τρομερό παιχνίδι από τον Φαμπιέν Κοζέρ, ο Λαπροβίτολα έκανε ίσως το καλύτερό του με τη φανέλα της Ρεάλ, ενώ ο Ντεκ έγινε παράγοντας του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τρέι Τόμκινς έκανε εξαιρετική δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ και στην προσωπική άμυνα στον Κουίν.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πλην των φιλότιμων Ντε Κολό και Μπράουν, γενικώς η Φενέρ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο από το ανελέητο σφυροκόπημα από απόσταση 6.75; Η Ρεάλ σούταρε σταθερά με ποσοστό άνω του 50% σε παιχνίδι που επιχείρησε 38 τρίποντα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η άμυνα της Φενέρμπαχτσε θύμισε ελβετικό τυρί.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντεκ στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 36-49, 57-67, 67-93

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 93-78: Του έκαναν πλάκα τα «δεύτερα»!

Η βαθμολογία της Euroleague: Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στα χαμηλά

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: «Έμπαζε» η άμυνα με 52 πόντους στο ημίχρονο

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» έκαναν το καλύτερο επιθετικά δεκάλεπτο της χρονιάς στο Κάουνας!