Ντίνος Μήτογλου: Κάνει τη καλύτερη σεζόν και γίνεται περιζήτητος (vids)

Ντίνος Μήτογλου: Κάνει τη καλύτερη σεζόν και γίνεται περιζήτητος (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ντίνος Μήτογλου: Κάνει τη καλύτερη σεζόν και γίνεται περιζήτητος (vids)
H EuroLeague Greece γράφει για την καλύτερη χρονιά του Ντίνου Μήτογλου, για το δεδομένο ενδιαφέρον που θα υπάρχει από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, τον κρυφό πόθο του ΝΒΑ, αλλά και τους λόγους που τείνουν να τον κρατήσουν στο ΟΑΚΑ.

Τον ερχόμενο Ιούνιο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντίνου Μήτογλου...

Ενός άκρως ταλαντούχου 21χρονου, ο οποίος είχε παραστάσεις από το κολεγιακό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Wake Forest. Ενός κολεγίου που είχε αναδείξει παίκτες όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κρις Πολ, ο Μάγκσι Μπογκς, ο Τζεφ Τιγκ και πολλούς ακόμα παίκτες πρώτης γραμμής. Αν μη τι άλλο το «πρόγραμμα» των Deamon Deacon μόνο «εγγυήσεις» μπορούσε να προσφέρει. Και ο Έλληνας φόργουορντ φρόντισε χρόνο με τον χρόνο, σεζόν με την σεζόν να τις «βγάζει» στο παρκέ και να φτάσει στο σημείο να γίνει βασικός στην Εθνική ομάδα και, πλέον, ένας περιζήτητος πάουερ φόργουορντ στην EuroLeague.

Τυπικά το συμβόλαιό που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2017 εκπνέει την τελευταία ημέρα του Ιουνίου. Μία περίπτωση που καλείται να χειριστεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς είναι από τους σημαντικότερους παίκτες του ελληνικού «κορμού» που έχει «χτίσει» και συνεχίζει να «χτίζει» η ομάδα του «τριφυλλιού».

Βέβαια οι πολύ καλές εμφανίσεις του φέτος, αυτομάτως έχουν αυξήσει και τους «μνηστήρες» οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν πιο «γερά» πορτοφόλια και να μπορούν να τον δελεάσουν από οικονομικής άποψης. Πάντα αν έχουμε ως δεδομένο ότι και την επόμενη σεζόν η «πράσινη» διοίκηση θα κινηθεί όπως και φέτος και δη με έσοδα-έξοδα. Έχοντας, ίσως, και έναν επιπλέον σύμμαχο σε περίπτωση που ανοίξουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους, κάτι που σηματοδοτεί και περισσότερα έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ.

Οι δύο προτεραιότητες του Μήτογλου

Ακόμα και έτσι, ακόμα και δεν αλλάξουν τα διοικητικά δεδομένα, η παραμονή του Ντίνου Μήτογλου στους «πράσινους» αποτελεί ήδη προτεραιότητα για τους ανθρώπους της ομάδας, κάτι που ισχύει φυσικά και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Προς το παρόν μπορεί να μην έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση για ανανέωση του συμβολαίου (κάτι που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί και μάλιστα άμεσα) αλλά η ΚΑΕ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να τον κρατήσει στο ρόστερ της για τα επόμενα (τουλάχιστον) δύο χρόνια. Χωρίς να παραλείψει και όρο μετακόμισής του στο ΝΒΑ το επόμενο καλοκαίρι....

Ο ίδιος ο παίκτης έχει δύο προτεραιότητες. Η πρώτη έχει να κάνει με το ΝΒΑ. Εάν και εφόσον ο Μήτογλου δεχθεί πρόταση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και η οποία να ικανοποιεί τα «θέλω» του (κυρίως τα αγωνιστικά) θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα την εξετάσει και μάλιστα πολύ σοβαρά. Δεν θέλει να μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού απλά για «ζήσει» το «american dream» του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη αλλά θέλει να έχει ρόλο όποια ομάδα τον επιλέξει (αν τον επιλέξει κάποια).

Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά τον Παναθηναϊκό. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάτι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκείνος θα έχει πρώτα στο μυαλό του την παραμονή στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» θα έχουν τον πρώτο λόγο καθώς αποτελεί πεποίθησή του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το «τριφύλλι» εάν δεν βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αν ωστόσο το οικονομικό «χάσμα» είναι πολύ μεγάλο και δεν θα μπορεί να «γεφυρωθεί» τότε και εκείνος θα αρχίσει να εξετάζει και τις υπόλοιπες προτάσεις που θα κρατάει στα χέρια του από άλλες ομάδες της EuroLeague.

Ανέβασε κατά 40% τους αριθμούς του

Πώς, όμως, έφτασε στο σημείο να αυξήσει τη μετοχή του και να στρέψει το ενδιαφέρον της EuroLeague (και) πάνω του; Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι «οι αριθμοί είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πεις ψέματα» αλλά στην περίπτωση του Μήτογλου αποτυπώνουν τη σταδιακή βελτίωση που παρουσιάζει και το πόσο κομβικός μπορεί να είναι στο παιχνίδι της ομάδας του. Ενδεχομένως να τον... αδικούν κιόλας, καθώς το impact του στο παρκέ μερικές φορές δεν αποτυπώνεται στο φύλλο της στατιστικής.

Φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έχοντας αυξήσει κατά 40% τον χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με πέρυσι, κάτι που ισχύει και για τους μέσους όρους τους. Συγκεκριμένα μετράει 9,4 πόντους με 58% στα δίποντα, 26% στα τρίποντα, 72% στις βολές, ενώ έχει επίσης 5,5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, 0,3 τάπες και 1,1 λάθη ανά 20:29 λεπτά συμμετοχής. Επιπλέον έκανε και career high όσον αφορά τους πόντους και αυτό χάρη στους 29 πόντους που πέτυχε στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Χίμκι.

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη σε σχέση με πέρυσι, πολλώ δε μάλλον σε σχέση με τις δύο πρώτες χρονιές του. Συγκεκριμένα ήταν «πενταδάτος» στο 1/4 των αγώνων συγκριτικά με τη φετινή σεζόν και είχε ανά 13:54 λεπτά συμμετοχής 5,8 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 0,6 λάθη. Βέβαια θα έχει να θυμάται από τη σεζόν 2019-20 το μεγάλο του ματς στο Καλίνινγκραντ, όταν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε 25 πόντους (11/15, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές) και 16 ριμπάουντ.

Η διαφορά γίνεται ακόμα πιο μεγάλη αν «πέσει» στο τραπέζι και η παρθενική του παρουσία στα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς είχε αγωνιστεί συνολικά σε 4 ματς με 12:26 λεπτά συμμετοχής και μόλις 3 πόντους (και αυτούς σ' ενα ματς κόντρα στην Ζάλγκιρις), όλους με βολές (0/2, δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/6 βολές)!

Αν μη τι άλλο οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται ιδιαίτερα «καυτές» όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης του Ντίνου Μήτογλου. Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να τον κρατήσει διακαώς. Εκείνος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι θετικός να συνεχίσει στους «πράσινους». Υπομονή λίγο ακόμα...

Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE
2017-182018-192019-202020-21
ΑΓΩΝΕΣ4272831
ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ3:0613:4713:5420:29
ΠΟΝΤΟΙ0,84,25,89,4
ΔΙΠΟΝΤΑ0%62%57%57%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ0%20%30%26%
ΒΟΛΕΣ50%55%76%72%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ0,833,75,5
ΑΣΙΣΤ0,50,30,51
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ0,30,30,90,7
ΤΑΠΕΣ00,10,30,3
ΛΑΘΗ00,60,61,1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mήτογλου: Το μεγάλο κέρδος της ήττας με τη Μπασκόνια! (vid)

Μήτογλου: «Ο προπονητής με άφησε να κάνω το παιχνίδι μου»

«Στη λίστα της Μακάμπι ο Μήτογλου» (pic)

Μήτογλου: Συνεχίζει να είναι καθοριστικός σε κάθε ματς! (vid)