Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα 73-82: «Καθάρισαν» οι παγκίτες (vid)

Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα 73-82: «Καθάρισαν» οι παγκίτες (vid)
Η Μπαρτσελόνα απέδειξε το βάθος που έχει σαν ομάδα καθώς παίκτες που έρχονται από τον πάγκο όπως οι Κούριτς, Βέστερμαν έκαναν τη διαφορά στη νίκη (73-82) επί της λαβωμένης Φενέρμπαχτσε.

Η τουρκική ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί δίχως τον αρχηγό της, Γιαν Βέσελι, ο οποίος τραυματίστηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου. Στο κρίσιμο σημείο δεν είχε και τον Νάντο ΝτεΚολό (σ.σ. δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο). Η Μπαρτσελόνα πήρε λιγότερα απ’ όσα περίμενε από τους βασικούς, αλλά οι παγκίτες όπως οι Κούριτς, Βέστερμαν έδωσε τις λύσεις που χρειάστηκε η ομάδα τους.

Η εντυπωσιακή ακρίβεια της Φενέρμπαχτσε στην εκτέλεση (8/10 σουτ εντός παιδιάς) και η ηγετική φυσιογνωμία του Μάρκο Γκούντουριτς (11π.) οδήγησαν την τουρκική ομάδα στο +7 (20-13) μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών. Εκεί δύο πράγματα άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Ο τραυματισμός του Γιαν Βέσελι στον αστράγαλο – ο Τσέχος αποχώρησε υποβασταζόμενος – και η είσοδος του Κάιλ Κούριτς στο παιχνίδι. Ο τελευταίος σημείωσε εννιά πόντους (3/3 τρίποντα) και ηγήθηκε στο 0-13 σερί της Μπαρτσελόνα η οποία είχε το προβάδισμα (23-26) στο τέλος της περιόδου.

Η Μπαρτσελόνα ενίσχυσε το ποσοστό ευστοχίας της (64.3%) στο μακρινό σουτ στη δεύτερη περίοδο, ο Κούριτς παρέμεινε η πιο αξιόπιστη λύση και μετά το 34-33 στα μισά της περιόδου, η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους απέκτησε προβάδισμα πέντε πόντων (34-39) το οποίο διατήρησε έως το τέλος του ημιχρόνου (42-47). Απόντος του Βέσελι, η Φενέρμπαχτσε βασίστηκε στην περιφερειακή γραμμή, πήρε βοήθειες από τον Ντε Κολό αλλά το πρόβλημά της ήταν ότι δεν βρήκε τρόπο περιορισμού της δημιουργίας της Μπαρτσελόνα η οποία είχε 14 ασίστ στο ημίχρονο.

Στο καλύτερο παιχνίδι του στην Euroleague, ο Κάιλ Κουίν έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ο Ντισόν Πιέρ μπήκε στο κλίμα του αγώνα και η Φενέρ με με επιμέρους σκορ 14-4 προηγήθηκε με 56-51 μετά τα μισά της 3ης περιόδου, βάζοντας και το μακρινό σουτ στο ρεπερτόριό της. Αυτό που ενδεχομένως δεν περίμενε ήταν το ανάστημα που ύψωσε ο Λέο Βέστερμαν καθώς αυτός άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα (58-62, 30’)

Έχοντας παίξει ελάχιστα έως τις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο Άνταμ Χάνγκα έγινε παράγοντας του παιχνιδιού με τους πέντε διαδοχικούς πόντους του (58-67, 31’). Σα να μην έφτανε ο τραυματισμός του Βέσελι, η Φενέρμπαχτσε έχασε και τον Νάντο ΝτεΚολό περίπου τέσσερα λεπτά (65-75) πριν το τέλος του αγώνα, καθώς ο Γάλλος δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο από τον Νικ Καλάθη. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι καθώς η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε δρόμο επιστροφής στη Φενέρ,

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα είχε η πιο πλήρης ομάδας της Euroleague, αυτό αποδείχθηκε από τις βοήθειες που πήρε από τους «παγκίτες», τη βοήθησε η συνέπειά της στο μακρινό σουτ, όπως όμως και η αποχώρηση του Γιαν Βέσελι στο πρώτο δεκάλεπτο και του ΝτεΚολό στο τέταρτο λόγω τραυματισμών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κάιλ Κούριτς και Λέο Βέστερμαν ήρθαν από τον πάγκο κι έδωσαν στην ομάδα τους πράγματα που δεν πήρε από τους βασικούς. Καλή δουλειά και από τον Μπράντον Ντέιβις.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άνταμ Χάνγκα έκανε πολύ καλή τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση ένα εντυπωσιακό καλάθι, ο Λορέντζο Μπράουν ήταν κακός, λίγα πράγματα και από Μαχμούτογλου, Έντι. Μακριά από τα στάνταρ του ο Νικ Καλάθης.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η συνέπεια της Μπαρτσελόνα στο μακρινό σουτ

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε είχε δυσκολία στο αμυντικό ριμπάουντ απόντος του Βέσελι ενώ η Μπαρτσελόνα έκανε εύκολα το λάθος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πιρουέτα του Λορέντζο Μπράουν στο 2ο δεκάλεπτο και το εκπληκτικό καλάθι που πέτυχε.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 42-47, 58-62, 73-82.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ