Μπάγερν - Ζαλγκίρις 71-70: Playoffs και συνεχίζουν να ονειρεύονται οι Βαυαροί! (vid)

Μπάγερν - Ζαλγκίρις 71-70: Playoffs και συνεχίζουν να ονειρεύονται οι Βαυαροί! (vid)
Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς έστειλε την Μπάγερν Μονάχου στα Playoffs της Euroleague, για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς επικράτησε της Ζαλγκίρις με 71-70 σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε δύο φάσεις και σε 3.2 δευτερόλεπτα!

Η Μπάγερν Μονάχου έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε στα Playoffs με τη νίκη της επί της Ζαλγκίρις και σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με ήρωα για τη γερμανική ομάδα τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς ο οποίος έβαλε τις κρίσιμες βολές, έβγαλε και την άμυνα του αγώνα. Μοιραίος ο Λοβέρν για τους Λιθουανούς καθώς υπέπεσε σε φάουλ 2.8’’ πριν το τέλος του αγώνα, κόπηκε και στην επίθεση της απελπισίας για την ομάδα του.

Η πίεση του αποτελέσματος μάλλον κατέβαλε την Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο ημίχρονο καθώς η αναποτελεσματικότητα στα σουτ (14/32) ήταν προϊόν και κακών επιλογών. Η Ζαλγκίρις πάτησε κυρίως στη συνέπειά της στο μακρινό σουτ, προηγήθηκε με 11-15 (6:30) και με 21-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη ήταν διαφορετική καθώς η Μπάγερν προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να αποκτήσει διαφορά, πήρε πόντους από τους Μπαμπ-Μπάλντγουιν, της έλειψε όμως η διάρκεια, ενώ ήταν άστοχη από κοντινή απόσταση (9/21). Γι’ αυτόν τον λόγο δεν επένδυσε στο +5 (35-30, 17’), αλλά έδωσε στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα της επιστροφής. Κι αυτό έκανε η Ζαλγκίρις με πρωταγωνιστή τον Λεκαβίτσιους. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 37-36.

Η Ζαλγκίρις διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού μέσα από την άμυνά της και προηγήθηκε με 43-47 στα μισά της 3ης περιόδου χάρη στη δράση των Γουόκαπ-Λοβέρν. Εκεί η Μπάγερν βρήκε δύο συνεργασίες, έβαλε και τρία μακρινά σουτ αλλάζοντας το σκηνικό έως το τέλος του δεκαλέπτου καθώς απέκτησε το προβάδισμα (57-54)

Η Μπάγερν Μονάχου ξέφυγε για πρώτη φορά με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων (63-56, 36:30) βασιζόμενη περισσότερο στην άμυνα και στον έλεγχο του αμυντικού ριμπάουντ. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε διαμορφώσει συνθήκες νίκης, αλλά ο Γουόκαπ φρόντισε για το αντίθετο (63-61). Εν τέλει έγινε αυτό που έδειχνε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, δηλαδή ότι θα κρίνονταν στη λεπτομέρεια.

Έξι διαδοχικοί πόντοι του Τζέιμς Γκιστ κράτησαν στο παιχνίδι την Μπάγερν (69-70, 38:30). Ο Αμερικανός φρόντισε να αποκτήσει η ομάδα του την τελευταία κατοχή του αγώνα αλλά ο Μπαλντγουιν λίγο έλειψε να «καταστρέψει» την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του γιατί ξόδεψε σχεδόν 20 δευτερόλεπτα έως ότου βγάλει την μπάλα εκτός γηπέδου ο Χέιζ, 3.2’’ πριν το τέλος. Στο σουτ της απελπισίας του Λούτσιτς, ο Λοβέρν έπεσε άγαρμπα και του έδωσε τη δυνατότητα εκτέλεσης βολών, 2.3 πριν το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί στις δύο κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού η Μπάγερν είχε την τύχη με το μέρος της με την κακή άμυνα του Λοβέρν και την κακή επιλογή της Ζαλγκίρις στη δική της τελευταία ευκαιρία.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λούτσιτς έβαλε τις βολές που έκριναν το παιχνίδι έκανε και το κόψιμο του αγώνα στον Λοβέρν στην τελευταία επίθεση της Ζαλγκίρις, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ φρόντισε να φτάσει η Μπάγερν στο σημείο διεκδίκησης της νίκης με την «έκρηξή» του στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μπαμπ και Σίσκο μοιράζονται αυτόν τον τίτλο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Μπάγερν πήρε λίγα πράγματα από την… οπισθοφυλακή (σ. σ. Ζίπσερ, Τζόνσον) και από τον Μπάλντγουιν. Ο Γκριγκόνις είχε δημιουργία αλλά εκτελεστικά είχε 2/10 σουτ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η κακή άμυνα του Λοβέρν στον Λούτσιτς σε επίθεση 3.2 δευτερόλεπτων

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ήταν ασταθείς στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alleyoop συνεργασία μεταξύ Γουόκαπ και Λοβέρν και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίο στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-36, 57-54, 71-70.