Μπασκόνια-Αρμάνι 86-69: Έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι της οκτάδας!

Γιώργος Κούβαρης
Μπασκόνια-Αρμάνι 86-69: Έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι της οκτάδας!
Η Μπασκόνια πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο κερδίζοντας με 86-69 και έφτασε στο 17-14 «φουντώνοντας» ακόμα περισσότερο τη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα!

Χαμός! Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το «στριμωξίδι» που υπάρχει στην 8η θέση που οδηγεί στα playoffs της EuroLeague.

Μετά τις νίκες από Βαλένθια και Ζενίτ, ήρθε και η Μπασκόνια να νικήσει την Αρμάνι Μιλάνο στην «Fernando Buesa Arena» και να βάλει «φωτιά» στην υπόθεση της πρόκρισης στην οκτάδα.

Και αυτό χάρη στο φοβερό διάστημα που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Αρμάνι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε επιμέρους 27-13 και έστειλε την διαφορά στο +15 (60-45) «καθαρίζοντας» με την υπόθεση της νίκης.

Οι Βάσκοι είχαν μια τετράδα για... φίλημα καθώς οι Πολονάρα, Γκεντράιτις, Χένρι και Ντράγκιτς έβαλαν μεγάλο απαγορευτικό στους Ιταλούς, οι οποίοι στόχο να «πατήσουν» γερά στην τετράδα εάν έφευγαν από τη Βιτόρια με τη νίκη.

Το ματς

Η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν στη συνέχεια. Η Αρμάνι ξεκίνησε καλύτερα το ματς και χάρη στην άμυνά της μπόρεσε να προηγηθεί με 16-10 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι Βάσκοι άρχισαν να ανεβάζουν σταθερά την απόδοσή τους και να πάρουν το προβάδισμα στο ημίχρονο με σκορ 33-32. Ήταν το διάστημα όπου ο Ντράγκιτς (11π. στο α') απειλούσε περισσότερο τους φιλοξενούμενους και μαζί με τον Πολονάρα (7π., 7ριμπ. στο α') ήταν εκείνοι που είχαν χαρίσει το μομέντουμ στην Μπασκόνια.

Συγκεκριμένα είχε κλείσει το ημίχρονο με 12/20 δίποντα ωστόσο ήταν πολύ άστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα με 1/15 τρίποντα. Αντίστοιχα η ιταλική ομάδα είχε 6/18 δίποντα και 6/14 τρίποντα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και +7 ριμπάουντ (24-17) στο πρώτο μισό του αγώνα.

Έκτοτε ήρθε το ξέσπασμα! Η Μπασκόνια πάτησε απότομα το πόδι στο γκάζι, άρχισε να ευστοχεί στα σουτ τριών πόντων και κάπως έτσι εκτόξευσε την διαφορά στο +15 (60-45) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Πολονάρα ήταν «όλα τα λεφτά» για τους Βάσκους ενώ στη συνέχεια η Αρμάνι... παρέδωσε ψυχή και πνεύμα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν σε μια άνετη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τελική επικράτηση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια ήταν εξαιρετική στα δίποντα με 65% (24/37) ενώ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς «βρήκαν» το χέρι τους στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας 8/14 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, ενώ στο πρώτο μισό είχαν μόλις 1/15! Επιπλέον είχαν και +13 ριμπάουντ (40-27).

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ακίλε Πολονάρα ήταν εξαιρετικός έχοντας 17 πόντους με 4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Εξαιρετικό ματς και από Χένρι (19π., 6ασ., 5ριμπ.), Ντράγκιτς (15π.) και Γκεντράιτις (14π., 7ριμπ., 3ασ., 2κλ.)

ΣΗΜΕΙΟ - ΚΛΕΙΔΙ: Η τρίτη περίοδος και το 27-13 της Μπασκόνια με το οποίο πήρε το μομέντουμ και «καθάρισε» το ματς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακό ματς για τον Λεντέι, δεν βοήθησε καθόλου και ο Χάινς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η απόφαση του Γκεντράιτις να μην πάει μόνος του στο κάρφωμα όταν ήταν «φάτσα-κάρτα» με το καλάθι της Αρμάνι, αλλά να περιμένει τον Σεντεκέρσκις προκειμένου να του χαρίσει δύο εύκολους πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι το δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο όπου δεν λειτούργησε τίποτα απολύτως. Η Μπασκόνια τα 14 άστοχα τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 33-32, 60-45, 86-69