Χασάν Μάρτιν: Ήρθε για να μείνει κι έμεινε (vids)

Χασάν Μάρτιν: Ήρθε για να μείνει κι έμεινε (vids)

Χασάν Μάρτιν: Ήρθε για να μείνει κι έμεινε (vids)
Το Gazzetta.gr ανέλυσε την ρούκι σεζόν του Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού η οποία του χάρισε μία θέση στον επόμενο βασικό κορμό.

Ο Χασάν Μάρτιν ολοκλήρωσε πρόωρα την ρούκι του σεζόν στην Euroleague, ωστόσο στο διάστημα που αγωνίστηκε έπεισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον συμπεριλάβει στον βασικό κορμό που επιθυμεί στα ρόστερ επόμενων ετών.

Ο Αμερικανός ήρθε ως δεύτερος ψηλός, αλλά η απόδοση του Οκτάβιους Έλις άλλαξε γρήγορα την σειρά προτεραιότητας στο μυαλό του προπονητή του. Ο Μάρτιν μπορεί να ξεκίνησε βασικός σε έξι ματς από τα 24 που έπαιξε συνολικά, αλλά μόλις στα 21 από αυτά είχε χρόνο μεγαλύτερο των 18 λεπτών.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε την παρθενική του σεζόν με 23 λεπτά μέσο όρο και 9 πόντους (72%δ., 71.4%β.), 4.6 ριμπάουντ, ένα λάθος και 0.5 κόψιμο. Δυστυχώς όμως μία ρήξη μηνίσκου τον οδήγησε στην πόρτα του χειρουργείου και στο πρόωρο φινάλε της σεζόν.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Χασάν Μάρτιν είναι ικανός υποστηρικτής του pick 'n' roll, κάνει εξαιρετικά σκριν και εν συνεχεία διαθέτει την ικανότητα να ρολάρει καλά και να κόβει στο σημείο της ρακέτας που μπορεί να υποδεχθεί την μπάλα.

Ο 25άχρονος σέντερ έχει πολύ καλά τελειώματα είτε με παιχνίδι από τη στεφάνη είτε με χουκ από κοντινή απόσταση.

Όσο κυλούσε ο καιρός είχε αποκτήσει «επαφή» με τους Σλούκα και Σπανούλη με τους οποίους συνεργαζόταν αρκετά καλά.

Σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες του στην επίθεση οφείλει να αποκτήσει μία μεγαλύτερη συνέπεια από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (αν και το διόρθωσε στην πορεία) ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανός να δημιουργήσει φάση για τον εαυτό του αφού δεν διαθέτει παιχνίδι με πλάτη.

ΑΜΥΝΑ

Ο Μάρτιν αν και βλέπει τον κόσμο μόλις από τα 201 εκατοστά κατάφερε να ανταποκριθεί τις περισσότερες φορές στα αμυντικά του καθήκοντα. Μάλιστα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε δύο συνθήκες.

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός πως αντιμετώπισε πιο έμπειρους σέντερ με θητεία ετών στην Euroleague και η δεύτερη πως τα έβαζε συνήθως με ψηλούς άνω των 2.08.

Ο Μπαρτζώκας τον περιλαμβάνει ανάμεσα στους «hustle» παίκτες όπως αποκαλεί αυτούς που παλεύουν και βγάζουν ενέργεια προς όφελος της ομάδας.

Σίγουρα οφείλει να διορθώσει την αντίληψή του στην προσποίηση των αντιπάλων αφού συχνά υποπίπτει σε φάουλ ενώ θα πρέπει να βρει τρόπο το μέγεθος που του λείπει, να το καλύπτει με άλλο τρόπο.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος του Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε πόστο (παίκτες, προπονητές, σταφ, διοίκηση) που να έχει κάποιο παράπονο από τον Χασάν Μάρτιν. Αντιθέτως όλοι λένε για έναν καταπληκτικό άνθρωπο και αρκετά προσηλωμένο στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να μείνει στην Euroleague για πολλά χρόνια.

Εντύπωση έκανε η παρουσία του Αμερικανού στον πάγκο της ομάδας λίγες ώρες μετά την επέμβασή του.

Στις 24 Φεβρουαρίου έκανε την επέμβαση στο γόνατό του και στις 25 Φεβρουαρίου βρισκόταν δίπλα στους συμπαίκτες για να τους εμψυχώσει στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΔΙΚΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ...

Ο Χασάν Μάρτιν έκανε μία αρκετά καλή σεζόν, κέρδισε με το «σπαθί» του μία θέση στον βασικό κορμό του Ολυμπιακού, ωστόσο κινδυνεύει να «καεί» αν δεν αποκτηθεί πρωτοκλασάτος ψηλός.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται οπωσδήποτε έναν έτοιμο σέντερ με εμπειρία και ποιότητα για να βοηθήσει κι αυτός με τη σειρά του τον Χασάν Μάρτιν να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα.