Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Νίκες και ψυχολογία του δίνουν ώθηση!

Αντωνία Σπανού
Άλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Νίκες και ψυχολογία του δίνουν ώθηση!
Η Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Δύο ομάδες που προέρχονται από δύο νίκες η κάθε μία, θα τεθούν αντιμέτωπες. Η Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21:30, NS2), με τις δύο ομάδες να θέλουν να συνεχίσουν δυνατά. Οι γηπεδούχοι είναι στο 11-18, δεν έχουν ελπίδες για τα playoffs, αλλά απολαμβάνουν τους τελευταίους αυτούς αγώνες.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 13-16, μαθηματικά είναι ζωντανός, αλλά κυρίως θέλει να συνεχίσει να βγάζει αυτή την αντίδραση, μέσα στο παρκέ. Οι δύο μαχητικές νίκες, έδειξαν ότι ο χαρακτήρας της ομάδας επέστρεψε, ενώ και όλη την σεζόν έδειξε ότι εκτός έδρας εμφανίζεται πιο συγκεντρωμένος. Μπορεί να έχει 4 σερί εκτός έδρας ήττες, αλλά μέχρι τότε είχε 7-3.

Η Άλμπα σουτάρει μέτρια όλη την σεζόν και δίποντα και τρίποντα και είναι στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας. Κάνει λάθη, είναι δεύτερη με 14,7 ανά παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πέμπτος στο να αναγκάζει τους αντιπάλους του, με 13,9. Αν οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν άμυνα και τρέξει και μπροστά, θα έχουν ευκαιρία να πάρουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.