Ζενίτ: Ο Πασκουάλ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (pics)

Ζενίτ: Ο Πασκουάλ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (pics)

Ζενίτ: Ο Πασκουάλ πόνταρε στο κίνητρο των παικτών (pics)
Το Gazzeta,gr γράφει για το ρόστερ της Ζενίτ και το μυστικό του Τσάβι Πασκουάλ.

Στο μπάσκετ και ειδικά στην Euroleague η οποία απαιτεί αγωνιστική συνέπεια, τίποτα δεν είναι τυχαίο και κυρίως σε έναν μαραθώνιο 34 αγωνιστικών δε γίνεται να μιλάς για αδικία.

Η Ζενίτ δεν αποτελεί εξαίρεση αφού στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν παρουσιάζει μία σταθερά καλή πορεία, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και με μπάσκετ που αποδίδει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα δεν είχε λεφτά για ξόδεμα και δημιούργησε ομάδα με μπάτζετ γύρω στα 8.000.000 ευρώ.

Ο Ισπανός τεχνικός πόνταρε στο κίνητρο και ουσιαστικά... τσίγκλησε τους παίκτες του.

Ο Κέβιν Πάνγκος μετά τα όργια στην Ζαλγκίρις πήγε στην Μπαρτσελόνα και πέρασε χωρίς να ακουμπήσει. Σίγουρα ο τραυματισμός του Καναδού τον κράτησε αρκετό διάστημα μακριά από το παρκέ, αλλά κι υγιής που ήταν δεν βοήθησε τους Καταλανούς.

Το συμβόλαιό του στη Ζενίτ δεν ξεπερνά το 1.000.000, έχει αρκετές ρήτρες για περιπτώσεις τραυματισμού, αλλά το πιο σημαντικό από όλα ήταν πως είχε και τα κλειδιά της Ζενίτ.

«Αν είσαι καλός, πάρε τους υπόλοιπους και καθοδήγησέ τους. Δείξε στην Μπαρτσελόνα πως έκανε λάθος και άλλαξε ξανά επίπεδο στο παιχνίδι σου» θα μπορούσε να του έχει πει ο Πασκουάλ.

Ο Πάνγκος είναι πραγματική ορχήστρα, η ομάδα κινείται στον δικό του ρυθμό και ο Καναδός κάνει τους πάντες καλύτερους.

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις εκδιώχθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο ενώ πέρασε μεγάλο διάστημα κάνοντας αποθεραπεία στο εγχειρισμένο του γόνατο. Κίνητρο κι αυτός να αποδείξει.

Ο Άλεξ Πόιθρες αγωνιζόταν στο Eurocup με τη Γαλατάσαραϊ. Ο Πασκουάλ του έδωσε την ευκαιρία να συστηθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Κίνητρο κι αυτός.

Τον Κέι Σι Ρίβερς τον έδιωξε η Ζαλγκίρις, τον Βιτάλι Φριντζόν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο μοναδικός παίκτης που αποχώρησε οικειοθελώς από την προηγούμενη ομάδα του με σκοπό να δοκιμάσει σε ένα λίγο καλύτερο επίπεδο ήταν ο Μπίλι Μπάρον. Ο Αμερικανός ήθελε να δοκιμάσει κάτι καλύτερο από τον Ερυθρό Αστέρα και φυσικά δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Η Ζενίτ όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων της Euroleague είχε διάστημα που ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Η ομάδα αρρώστησε σχεδόν σύσσωμη όμως όταν ανάρρωσε βρήκε πολύτιμες νίκες που την διατήρησαν ψηλά στην κατάταξη.

Η Ζενίτ είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης μαζί με την Μπάγερν, βρίσκεται κοντά στα playoffs, παίζει ωραίο μπάσκετ κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το κίνητρο που τους έδωσε ο Πασκουάλ, απέδωσε καρπούς.