ΜακΚίσικ: Ανανέωσε και... πετάει (vids)

ΜακΚίσικ: Ανανέωσε και... πετάει (vids)

ΜακΚίσικ: Ανανέωσε και... πετάει (vids)
Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, βελτιώνεται συνεχώς και αντί να χαλαρώσει μετά το νέο συμβόλαιο... απογειώθηκε.

Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αθλητών οι οποίοι επιβραβεύονται με ένα νέο συμβόλαιο επεκτείνοντας μία συμφωνία με την ομάδα τους, χαλαρώνουν κάπως στη συνέχεια.

Προφανώς και λειτουργεί η ψυχολογία αφού πλέον δεν υπάρχει η πίεση που δημιουργεί η αβεβαιότητα στο επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ πάντως ανήκει στους λίγους αφού ο Αμερικανός από την ημέρα που ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» παρουσιάζεται απόλυτα καλύτερος.

Μπορεί η ανακοίνωση της ανανέωσης του Αμερικανού στον Ολυμπιακό να ήρθε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε έρθει λίγες μέρες νωρίτερα.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Στα έξι τελευταία ματς του Ολυμπιακού ο «Σακ» μετρά 16.5 πόντους με 42.5% στα τρίποντα, 2.5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1.5 ασίστ και 2 λάθη σε κάθε αναμέτρηση.

Η αγωνιστική του παρουσία στο παρκέ ταιριάζει σε παίκτη που παλεύει να πείσει για την αξία του και όχι σε κάποιον που έχει εξασφαλίσει την επόμενη διετία του. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά προσπαθεί να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και να τους ευχαριστήσει.

Στο ίδιο διάστημα των έξι τελευταίων αναμετρήσεων ο 30άχρονος βγάζει μεγαλύτερη επιθετικότητα από τη γραμμή των τριών πόντων. Ο Αμερικανός γκαρντ μέχρι και την 22η αγωνιστική είχε 15/45 τρίποντα, δηλαδή σούταρε με 33.3%. Από τότε κι έπειτα έχει 17/40 ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 42.5%.

Για αυτό όπως λέει κι ο ίδιος ο ΜακΚίσικ έχουν παίξει ρόλο κάποιες συζητήσεις με τον Κώστα Σλούκα. Ο Ελληνας γκαρντ του έδωσε να καταλάβει πως πρέπει να δουλέψει στο μακρινό σουτ και να μην σουτάρει με δισταγμό.

Πλέον με ανεβασμένα ποσοστά και ψυχολογία, έχει προσθέσει ένα ακόμη σημαντικό «όπλο» στον τρόπο παιχνιδιού, κάτι το οποίο έφτιαξε με αρκετές ώρες επιπλέον προπόνησης.

Η αντίπαλη άμυνα κάνει δεύτερες σκέψεις για την αντιμετώπισή του αφού το «under» δε μοιάζει να είναι η ενδεδειγμένη λύση.