Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν 85-75: «Ζωντανή» για τα playoffs (vid)

Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν 85-75: «Ζωντανή» για τα playoffs (vid)
Η Ζαλγκίρις επικράτησε της Βιλερμπάν με 85-75 διατηρώντας στο ακέραιο τις πιθανότητες πρόκρισής της στα Playoffs σε αντίθεση με τη γαλλική ομάδα καθώς αυτό το παιχνίδι ήταν ματς-κλειδί γι’ αυτήν.

Στο σημείο όπου το «μπορώ» υπερτερεί του «θέλω», η Ζαλγκίρις αποδείχθηκε πιο ισχυρή από τη Βιλερμπάν. Για την ακρίβεια, 3:30 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο (55-55), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, οι Λιθουανοί ήταν επιβλητικοί σε αντίθεση με τη γαλλική ομάδα η οποία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων δεχόμενη επιμέρους σκορ 21-7 (76-62, 35’) κι εκεί τελείωσαν όλα.

Η Βιλερμπάν δεν αξιοποίησε την πολύ καλή λειτουργία που είχε στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο όπως επίσης και την αποτελεσματικότητά της στα σουτ καθώς το 78.6% (11/14) στα δίποντα ή το 45.6% (5/11) στα τρίποντα, είναι εξαιρετικά ποσοστά. Κι αυτό διότι έκανε εύκολα το λάθος, δεν κατάφερε επίσης να περιορίσει τη δράση του Γκριγκόνις (13π.) κι έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 17-20.

Στις αρχές της δεύτερης, η γαλλική ομάδα (κατευθυνόμενη από τους Κόουλ, Γιαμπουσέλι) έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ όταν προηγήθηκε με 18-25, μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών. Εκεί η Ζαλγκίρις πήρε βοήθειες από τους Ρούμπιτ, Γουόκαπ, βρήκε καλάθια στο transition παιχνίδι και ουσιαστικά στάθηκε στα πόδια της (40-42ημ.).

Με τη βοήθεια του Λάιτι, ο Γιαμπουσέλι… τράβηξε το κουπί στο τρίτο δεκάλεπτο για τη Βιλερμπάν αλλά οι διαδοχικοί πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για τη γαλλική ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που Γιακουμπάιτις-Λοβέρν βρήκαν γραμμή επικοινωνίας κι έβγαλαν διαδοχικές συνεργασίες. Ο Γκριγκόνις παρέμεινε ζεστός και η Ζαλγκίρις προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά έξι πόντων (61-55, 27:30). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το Momentum και ξέφυγαν με 69-59 στο τέλος της περιόδου.

Οι Λιθουανοί επένδυσαν στον ρυθμό που απέκτησαν, η Βιλερμπάν μάλλον… τα έχασε, αυτό φάνηκε τουλάχιστον στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου. Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +14 (76-62, 35’). Υποχρεωτικά, η Βιλερμπάν προσπάθησε να ανεβάσει την άμυνά της, έβαλε το φάουλ στην εξίσωση του αγώνα (80-73, 39’), αλλά με περιορισμένη ικανότητα στην επίθεση, δεν είχε χρόνο για να το κάνει.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί η Ζαλγκίρις ξέρει να κερδίζει τέτοια κλειστά παιχνίδια και να ανταποκρίνεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα έβαλε τα σουτ που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με τη Βιλερμπάν η οποία στο ίδιο σημείο είχε 3/13 τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γκριγκόνις πραγματοποιεί εντυπωσιακή χρονιά, αυτό πιστοποίησε και σ’ αυτό το παιχνίδι. Γιακουμπάιτις και Λοβέρν έβγαλαν συνεργασίες στην επίθεση κι έδωσαν εύκολους πόντους στην ομάδα τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γουόκαπ έδωσε άμυνα, συνεργασίες αλλά και το έμμεσο τρίποντο που τελείωσε το παιχνίδι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Βιλερμπάν δεν πήρε τίποτε από τους παγκίτες, στα… ρηχά νερά και ο Χάουαρντ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο συνδυασμός των καλών συνεργασιών της Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο με το γεγονός ότι η Βιλερμπάν είχε την ωριμότητα να κάνει (έστω) ένα φάουλ στην τελευταία περίοδο, εκεί που έχανε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις έχασε 4-5 εύκολα λέι απ, η Βιλερμπάν θα πρέπει να μάθει να αξιοποιεί τα φάουλ της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή συνεργασία μεταξύ Γιακουμπάιτις-Λοβέρν και το κάρφωμα του τελευταίου στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 40-42, 69-59, 85-75

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.