Τα... τρένα της Euroleague! (pics)

Νίκος Καρφής
Τα... τρένα της Euroleague! (pics)
Φενέρ, Βιλερμπάν, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα εντυπωσιάζουν τον τελευταίο καιρό και δείχνουν να έχουν μπει πάνω σε... ράγες!

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στο τελευταίο κομμάτι της regular season, εκεί όπου θα κριθούν οι ομάδες που θα πάνε στα playoffs και τα... σταυρώματα.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν 4 ομάδες που θυμίζουν... τρένα και δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, ανεβαίνοντας στη βαθμολογία με πολλές νίκες

Φενέρ, Βιλερμπάν, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα αποτελούν τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης και η Euroleague Greece στέκεται στα πεπραγμένα τους στα τελευταία ματς.

Η Φενέρ του 10-0

Πριν λίγο καιρό, υπήρχε φόβος στη Φενέρ, η οποία δεν μπορούσε να σταθεροποιήσει την απόδοση της και πάλευε να μπει με νύχια και με δόντια σε θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

Όμως στα τελευταία ματς αυτό έχει αλλάξει. Η ομάδα του Κοκόσκοφ σκορπά τον τρόμο στους αντιπάλους και είναι η πιο καυτή ομάδα στη Euroleague.

Μετρά 10 σερί νίκες στη διοργάνωση και έχει να χάσει από τις 17 Δεκέμβρη και το 99-62 κόντρα στη Ζαλγκίρις. Πλέον η Φενέρ βλέπει κατάματα την 4άδα να έρχεται με τέτοιο σερί.

Η Βιλερμπάν που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον

Οι Γάλλοι είναι το 2ο τρένο της Euroleague μετά τη Φενέρ, αφού έχουν 6 σερί νίκες.

Έχει πάρει το... σκαλπ κατά σειρά των Ολυμπιακού, Βαλένθια, Μπασκόνια, Ερυθρού Αστέρα, Αρμάνι και Μπάγερν. Δηλαδή νίκησε πολλές ομάδες που είχαν ή έχουν σαν στόχο τα playoffs.

Mπορεί φέτος να βρίσκονται στο 11-14 οι Γάλλοι και να είναι δύσκολο να προλάβουν την 8άδα, ωστόσο η ομάδα του Πάρκερ αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Το 8-1 των Μπαρτσελόνα και Αρμάνι

Αρμάνι και Μπαρτσελόνα δεν είναι ακριβώς... τρένα, αφού έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο μετρούν 7 νίκες στα 8 τελευταία ματς και κάνουν ένα πολύ δυνατό finish στη regular season.

Οι Καταλανοί του Σάρας έχουν νικήσει Βαλένθια, Χίμκι, ΤΣΣΚΑ, Ερυθρό Αστέρα, Ζενίτ, Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις, ενώ έχασαν από την Εφές.

Είναι στην κορυφή της Euroleague και εκεί πέρα θέλουν να παραμείνουν, μπαίνοντας στα playoffs.

Από την άλλη το σύνολο του Μεσίνα έχει το 2ο καλύτερο ρεκόρ της Euroleague και ψάχνει την κορυφή. Μεγάλο πράγμα για μια ομάδα που δεν ξέρει τι σημαίνει playoffs με πολλά στραπάτσα τα τελευταία χρόνια.

Ο σύλλογος από το Μιλάνο... καθάρισε κατά σειρά τις Ρεάλ, Βαλένθια, Άλμπα, Μπάγερν, Ολυμπιακό, Ζενίτ και Μακάμπι, ενώ έχασε μονο από την... καυτη Βιλερμπάν.