Χίμκι - Μπασκόνια 67-89: Και να ήθελε, δεν μπορούσε να χάσει (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Χίμκι - Μπασκόνια 67-89: Και να ήθελε, δεν μπορούσε να χάσει (vid)
Η Μπασκόνια (12-13) έκανε το αναμενόμενο, πήρε τη νίκη απέναντι στη Χίμκι (2-22), η οποία για ένα ακόμη ματς απέδειξε ότι η θέση της δεν είναι τυχαία. Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για την Μπασκόνια.

Ήταν θέμα χρόνου. Ποιότητας και λύσεων. Η Μπασκόνια δεν μπορούσε να χάσει. Όχι απ' αυτή τη Χίμκι. Την ουραγό της EuroLeague Χίμκι, η οποία αγωνίστηκε με τέσσερις έξτρα ελλείψεις.

Το γεγονός ότι άντεξε μέχρι το ημίχρονο, οφείλεται αποκλειστικά στον Αλεξέι Σβεντ.

Αλλά και πάλι, το γεγονός ότι κατάφερε να μείνει τόσο πολύ στο παιχνίδι, οφείλεται και στην Μπασκόνια, η οποία δεν πάτησε το... γκάζι. Απλώς περίμενε πότε θα ξεμείνει η αντίπαλός της.

Το ματς

Η Μπασκόνια ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα. Στα μέσα της πρώτης περιόδου άρχισε να παίρνει διαφορές που κυμαινόντουσαν από τους 8 μέχρι τους 10 πόντους.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σβεντ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε 16 πόντους. Η Χίμκι από το -10 (29-19) βρέθηκε στο -3 (40-37).

Εκεί φάνηκε η διαφορά. Σε 3 φάσεις η Μπασκόνια έκανε ένα σερί 7-0, το σκορ έγινε 47-37 και ουσιαστικά τελείωσαν όλα από νωρίς.

Ο Σβεντ έμεινε άποντος στην τρίτη περίοδο (και στο υπόλοιπο ματς), η ρωσική ομάδα κατέρρευσε και η Μπασκόνια, με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έφτασε σε μία μεγάλη (σε διαφορά) νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με 28 ασίστ, +20 ριμπάουντ και 54% στα τρίποντα, η Μπασκόνια δεν μπορούσε να χάσει.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιουσουφά Φολ διέλυσε τη Χίμκι κοντά στη ρακέτα, με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αρκετοί. Ξεχώρισε ο Λούκα Βιλντόζα με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Νταϊρίς Μπέρτανς έμεινε άποντος σε 9.42 στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 7-0 της Μπασκόνια, όταν η Χίμκι πλησίασε – με τον οίστρο του Σβεντ – στους τρεις πόντους (40-37)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ας δώσουμε και κάτι στη Χίμκι. Ο Σβεντ ύψωσε την μπάλα και ο Μίκι την κάρφωσε με δύναμη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι πρέπει να πετάξει όλη τη σεζόν. Η Μπασκόνια τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 37-47, 57-71, 67-89.