ΜακΚίσικ: Ο 4ος ξένος του Ολυμπιακού που ανανέωσε πρόωρα (pics & vids)

ΜακΚίσικ: Ο 4ος ξένος του Ολυμπιακού που ανανέωσε πρόωρα (pics & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
ΜακΚίσικ: Ο 4ος ξένος του Ολυμπιακού που ανανέωσε πρόωρα (pics & vids)
Με αφορμή την πρόωρη ανανέωση του Αμερικανού το gazzetta.gr θυμήθηκε τους άλλους τρεις ξένους που επέκτειναν μέσα στη σεζόν τη συνεργασία τους.

Ο Ολυμπιακός επιβράβευσε τον Σακιέλ ΜακΚίσικ για την παρουσία του με την ερυθρόλευκη φανέλα τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα.

Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τον έφερε στον Πειραιά λίγες μέρες μετά τη δική του άφιξη, όμως ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ φρόντισε να αποδείξει πως ήθελε να μείνει.

Μεσούσης της σεζόν ήρθε και μεσούσης της σεζόν ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως κάνουν τα πάντα με στόχο την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο και σε αυτό το πλαίσιο ανανέωσαν με τον ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός είναι ο τέταρτος ξένος παίκτης στην ιστορία των Αγγελόπουλων που επεκτείνει τη συνεργασία με την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΑΝΤΡΙΑ ΖΙΖΙΤΣ (2005-07)

Η αρχή έγινε τα πρώτα χρόνια που οι πρόεδροι «έτρεχαν» την ομάδα και είχε πρωταγωνιστή τον Κροάτη σέντερ. Το καλοκαίρι του 2005 ο Άντρια Ζίζιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Άπαντες ήταν ικανοποιημένοι από την παρουσία του εντός κι εκτός παρκέ κι έτσι τον Μάρτιο του 2007 επέκτεινε το συμβόλαιό του για δύο ακόμη σεζόν. Τελικά ήταν γραφτό να μην παίξει την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό αφού πέντε μήνες αργότερα λύθηκε η (νέα) συνεργασία μαζί του.

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (2013-17)

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν η πρώτη προσωπική επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα το καλοκαίρι του 2013. Ο Έλληνας τεχνικός επέμενε στην απόκτηση του παίκτη από την Οστάνδη και δικαιώθηκε.

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν καταπληκτικός με την ερυθρόλευκη φανέλα με αποτέλεσμα οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος να μην τον αφήσουν να βγει στην αγορά. Το συμβόλαιο των δύο πλευρών ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο τον Νοέμβριο του 2014 τον φώναξαν και συμφώνησαν για επέκταση συνεργασίας μέχρι το 2017.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2015-20)

Ο Σέρβος σέντερ ήταν διακαής πόθος του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος ήθελε στην ομάδα έναν 7footer, Το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός τον δέσμευσε για μία τριετία, αλλά οι καταπληκτικές εμφανίσεις του υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» να τον ανανεώσουν ενώ η σεζόν είχε ξεκινήσει.

Τον Οκτώβριο του 2017 και μετά από λίγα παιχνίδια εκείνης της σεζόν, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2020 με αυξημένες αποδοχές.

*Πρόωρες επεκτάσεις συμβολαίων έχουν γίνει και σε περιπτώσεις Ελλήνων παικτών όπως οι Κώστας Παπανικολάου (επέκτεινε πρόωρα το 2020), Γιώργος Πρίντεζης (επέκτεινε πρόωρα το 2014), Βαγγέλης Μάντζαρης (επέκτεινε πρόωρα το 2014) και Δημήτρης Αγραβάνης (επέκτεινε πρόωρα το 2017), αλλά όλες ήταν σε εποχή που δεν υπήρχαν επίσημες υποχρεώσεις.