Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Και τώρα οι δυο τους!

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Και τώρα οι δυο τους!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ένα «αιώνιο» ντέρμπι πάντα έχει ξεχωριστή σημασία.

Φτάσαμε τον Φεβρουάριο και το ντέρμπι που περίμενε η μπασκετική Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (21:00, NS2) και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους για δεύτερη και τελευταία φορά φέτος.

Οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερη θέση βαθμολογικά, αλλά κουβαλούν και συνεχόμενες ήττες που τους έχουν πληγώσει. Ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και χρειάζεται αυτή την νίκη κυρίως για βαθμολογικούς λόγους. Παλεύει για την 8άδα και οι τελευταίες νίκες του έχουν στοιχίσει. Τα προβλήματα δεν λείπουν αφού Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ είναι εκτός, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καταστρώνει τα σχέδια του, με τους υπόλοιπους παίκτες του.

Από την άλλη πλευρά και ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην καλύτερη του φάση. Έχει ρεκόρ 8-14, προσπαθεί να προσαρμοστεί στα θέλω του καινούργιου του προπονητή, ενώ δεν λείπει και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τον Νέντοβιτς. Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του «τριφυλλιού» τραυματίστηκε και τα δεδομένα έγιναν δυσκολότερα για τον Κάτας.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά, έχουμε εγχώριο ντέρμπι, οι αδυναμίες του καθενός έχουν αναλυθεί από τους προπονητές και μένει να δούμε με τι διάθεση θα μπουν οι δύο αιώνιοι στο παρκέ, αφού πάντα στα ντέρμπι κάνει την διαφορά.