Ουίλιαμς: «Θα ήταν υπέροχο να ήταν ο ΛεΜπρόν σε timeout του Ομπράντοβιτς»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ουίλιαμς: «Θα ήταν υπέροχο να ήταν ο ΛεΜπρόν σε timeout του Ομπράντοβιτς»!
Ο Ντέρικ Ουίλιαμς μίλησε στο gazzetta.gr για την ιδεατή… συνύπαρξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον αποψινό (29/1, 21:00) αγώνα με τον Παναθηναϊκό που είναι ένα σπουδαίο τεστ για τη Βαλένθια.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς αγωνίζεται φέτος για τρίτη σερί σεζόν στην EuroLeague σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες και χώρες, καθώς μετά από την Μπάγερν Μονάχου και τη Φενέρμπαχτσε, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία με τη φανέλα της Βαλένθια.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ήταν επιλογή στο νούμερο 2 του NBA Draft 2011 κι έπαιξε επτά σεζόν στο ΝΒΑ πριν ντεμπουτάρει στην Ευρώπη με τους Βαυαρούς, που τότε είχαν κάνει μεγάλη αίσθηση με την κίνησή τους. Φέτος, λοιπόν η Βαλένθια φιλοδοξεί να μπει στα playoffs και προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στην offseason (Νίκολα Κάλινιτς, Μάρτιν Χέρμανσον, Κλέμεν Πρέπελιτς) ενώ η περίπτωση του Ουίλιαμς είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Ο 30χρονος πρώην ΝΒΑer αναφέρθηκε πρόσφατα στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ΛεΜπρόν Τζέιμς τονίζοντας πως ξέρουν τα πάντα για το μπάσκετ και εξηγεί στο gazzetta.gr πως αν ποτέ συνεργάζονταν, θα ήταν ένας απίστευτος συνδυασμός.

Αρχικώς, πως έζησες ό,τι έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδό σας; Πως είναι για έναν παίκτη να χάνει ένα τέτοιο ματς με αυτόν τον τρόπο;
«Πραγματικά, είναι δύσκολο να το περιγράψεις και ακόμα πιο δύσκολο να το ζεις από μέσα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω... Η εύκολη απάντηση είναι να σου πω πως έτσι είναι το μπάσκετ. Ότι δηλαδή συμβαίνουν αυτά. Ο Κάλινιτς έβαλε τις πρώτες δυο βολές, έχασε την τρίτη, μαζέψαμε το επιθετικό ριμπάουντ, ο Σαμ έβαλε ένα απίθανο τρίποντο και μας ξεσήκωσε… Μετά ήταν σαν να χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας! Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Μαθαίνεις από αυτές τις καταστάσεις, γίνεσαι πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά... Ειδικά τώρα που έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με τον Παναθηναϊκό και ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Το ρεκόρ της Βαλένθια στην EuroLeague είναι στο 50%, με 11 νίκες σε 22 αγώνες. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο αριθμός που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs;
«Είναι δύσκολο να απαντήσω… Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και να παίξουμε στο Top-8. H χρονιά στην EuroLeague είναι… τρελή! Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην πρώτη θέση της κατάταξης και τις υπόλοιπες. Νομίζω πως το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχεις κοντή μνήμη και να μην κοιτάς πολύ μακριά, διαφορετικά κινδυνεύεις να χαθείς στην πορεία. Πρέπει να βλέπεις μόνο το επόμενο ματς. Παιχνίδι με παιχνίδι, εβδομάδα με εβδομάδα».

Την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξή σου στην Ισπανία δήλωσες πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι οι μοναδικοί που ξέρουν τα πάντα στο μπασκετικό επίπεδο. Μπορείς να τους φανταστείς να συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα;
«Σίγουρα! Είναι δυο εκπληκτικοί άνθρωποι. Από τους πιο σπουδαίους που έχω γνωρίσει. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το μεγαλείο! Παλεύουν για αυτό, το έχουν κατακτήσει όμως έχουν την ίδια νοοτροπία. Προφανώς ο καθένας στον τομέα του, σε διαφορετικά μπασκετικά πεδία όμως ένας προπονητής σαν τον Ομπράντοβιτς και ένας κυρίαρχος σαν τον ΛεΜπρόν… Ένας τέτοιος συνδυασμός θα ήταν απίστευτος! Νομίζω ότι κάθε πραγματικός φίλος του μπάσκετ θα σκεφτόταν το ίδιο πράγμα»!

Ειδικά για τα timeout, έτσι;
«Ακριβώς! Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει όταν αρχίζει να γίνεται κόκκινος! Όταν αρχίσει να φωνάζει για κάτι που δεν έγινε σωστά… Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ένας άνθρωπος που παθιάζεται με αυτό που κάνει. Θα ήταν υπέροχο αν ο ΛεΜπρόν ήταν σε αυτό το timeout (γέλια)».

Εφόσον επέλεγε να κοουτσάρει στο ΝΒΑ, πιστεύεις θα είχε τον ανάλογο σεβασμό των NBAers; Από τη στιγμή που είναι η λίγκα των σούπερ σταρ και όχι των προπονητών…
«Νομίζω ότι το έχει αναφέρει και ο ίδιος στο παρελθόν ότι είχε κάποιες προτάσεις για να δουλέψει στο ΝΒΑ όμως επέλεξε να μείνει στην Ευρώπη. Εδώ είναι η περιπέτεια και το ταξίδι του και άπαντες τον σέβονται. Πιστεύω πως εφόσον επέλεγε να δουλέψει εκεί, θα ήταν επίσης πετυχημένος. Ένας προπονητής που δίνει τεράστια σημασία στις λεπτομέρειες και την προσπάθεια, που θα κέρδιζε τον σεβασμό ανεξάρτητα με το που θα πήγαινε για να κοουτσάρει».

Αναφορικά στη Βαλένθια και τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, τι δεν πάει καλά; Που οφείλονται οι πέντε ήττες σε έξι αγώνες;
«Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά με τον κορονοϊό. Όσον αφορά την ομάδα μου, στην αρχή της σεζόν παίξαμε καλά και ήμασταν υγιείς. Αυτή την περίοδο είχαμε κάποιους τραυματισμούς, την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες παίζουν καλά. Χάσαμε κάποια ματς όμως έχουμε ακόμα χρόνο ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς αυτός ο αγώνας στην Ελλάδα ώστε να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια εκτός έδρας νίκη. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες… Ελπίζω να κάνουμε το 1-1 αυτή την εβδομάδα στην EuroLeague και να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Παναθηναϊκό και τη θέση του στην κατάταξη;
«Νομίζω πως έχουν ένα καλό ρόστερ. Όπως είπα νωρίτερα, το θέμα είναι να παίζεις καλά τη σωστή στιγμή. Έχει καλούς Έλληνες παίκτες και πρώην NBAers, παίκτες με εμπειρία στην EuroLeague. Θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους και σίγουρα θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς. Και οι δυο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη και για αυτό θα είναι ανταγωνιστικές. Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές καταστάσεις αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, ξέρει τις δυνατότητές του… Θα παλέψει όπως κι εμείς»