Πάντερ: «Όσα έζησα στην Ελλάδα με έκαναν ό,τι είμαι σήμερα»! (vids)

Πάντερ: «Όσα έζησα στην Ελλάδα με έκαναν ό,τι είμαι σήμερα»! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πάντερ: «Όσα έζησα στην Ελλάδα με έκαναν ό,τι είμαι σήμερα»! (vids)
Η rookie χρονιά στο Λαύριο, οι τίτλοι με την ΑΕΚ, το πρόωρο τέλος από τον Ολυμπιακό, τα σωστά κομμάτια στο project της Αρμάνι και η Ελλάδα που τον βοήθησε να χτίσει χαρακτήρα. Ο Κέβιν Πάντερ στο gazzetta.gr.

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει πια πως ο Κέβιν Πάντερ ήλθε στον Ολυμπιακό ως ένας εξαιρετικός σουτέρ με απεριόριστο range και back-to-back πρωταθλητής στο Basketball Champions League με την ΑΕΚ και τη Βίρτους Μπολόνια, εν τούτοις ο Αμερικανός γκαρντ δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο ΣΕΦ.

Ο Πάντερ ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού για να φορέσει αυτά του Ερυθρού Αστέρα στο υπόλοιπο της σεζόν 2019-20 βρίσκοντας ξανά ρόλο και αυτοπεποίθηση στο Βελιγράδι. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει εν κινήσει και στατικά -με spotting up, pull up ή βγαίνοντας από τα σκριν ενώ τους τελευταίους μήνες αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Η ιταλική ομάδα υποδέχεται απόψε (26/1, 21:45) τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Κέβιν Πάντερ μιλάει στο gazzetta.gr δίχως να έχει ακόμα απάντηση για τον λόγο που έφυγε από τους Πειραιώτες έπειτα από μερικούς μήνες...

Από τον Κέβιν που έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στο Λαύριο, τι έχει μείνει στον Πάντερ της Αρμάνι που πλέον έχει φτιάξει το όνομά του και αποτελεί μέλος ενός μεγάλου project;
«Συνεχίζω να αγαπώ ολοκληρωτικά αυτό που κάνω. Συνεχίζω να σημαδεύω ψηλά, να δουλεύω με τη βελόνα στο κόκκινο και κυρίως, να είμαι ο εαυτός μου. Από την πρώτη μέρα που ήλθα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα... Δεν αφήνω ούτε ένα δευτερόλεπτο να ξεγλιστρήσει, θέλω συνεχώς να μαθαίνω και να βελτιώνομαι! Η διαφορά έχει να κάνει με την ωριμότητα. Πλέον έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, όμορφες και δύσκολες. Είμαι αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και έχω μάθει πολλά».

Παρεμπιπτόντως, θυμάσαι εκείνες τις στιγμές; Όταν ήλθες στην Ελλάδα το 2016 για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα σου σε ένα άγνωστο περιβάλλον;
«Φυσικά… Δεν είχα ιδέα για την Ευρώπη, για το μπάσκετ που παίζεται εδώ, για τους προπονητές, για τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα. Δεν ήξερα τίποτα! Είχα να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις και έπρεπε να προσαρμοστώ σε μια νέα ζωή γεμάτη μαθήματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα νεαρό Αμερικανό που πρέπει πραγματικά να δικαιολογήσει τον εαυτό του περαιτέρω όμως είχα τεράστια ώθηση για να πετύχω. Αυτή η θέληση ήταν το πιο δυνατό καύσιμο σε αυτή τη διαδικασία».

Τι ζητάς πλέον σε αυτή τη φάση της καριέρας σου;
«Να συνεχίσω να κερδίζω. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να έλθω στο Μιλάνο. Ήθελα να μπω σε αυτή τη θέση. Να συνεχίσω να είμαι πετυχημένος και θέλω να το κάνω στην Αρμάνι. Έχω κάνει ξεχωριστά πράγματα από νωρίς, είμαι μόνο 27 χρονών και θέλω να συνεχίσω να το ζω! Πιστεύω πως η επιτυχία υπάρχει μόνο τη στιγμή που κάνεις κάτι πετυχημένο. Πρέπει να το ξανακάνεις! Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως η ζωή μού έχει φερθεί καλά μέχρι τώρα».

Όσον αφορά την Αρμάνι, έχετε ρεκόρ 13-7 και είστε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Νιώθεις την πίεση; Αισθάνεσαι το «πρέπει» σε μια ομάδα που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια δίχως αντίκρισμα;
«Δεν νιώθω καθόλου πίεση. Ο κόουτς και το σταφ έχουν φτιάξει μια σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Μπήκαν τα σωστά κομμάτια στη θέση τους και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Η σεζόν άρχισε πολύ νωρίς με το ιταλικό Σούπερ Καπ. Κερδίζουμε, είμαστε πρώτοι στην Ιταλία, έχουμε καλή πορεία στην EuroLeague και συνεχίζουμε να χτίζουμε με στόχο να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος της ημέρας».

Έπαιξες ως rookie στο Λαύριο, κατέκτησες τίτλους με την ΑΕΚ, έφυγες πρόωρα από τον Ολυμπιακό. Τι τίτλο θα έβαζες στο ελληνικό κεφάλαιο της καριέρας σου;
«Άρχισα την καριέρα μου εκεί… Πανηγύρισα… Είχα σκαμπανεβάσματα όμως όλα αυτά με έκαναν ό,τι είμαι σήμερα! Με βοήθησαν να γίνω πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά για να επιβιώσω. Ενδεχομένως κάποιοι μπορούν να πουν ότι βρέθηκα σε μια κακή κατάσταση όμως προσπαθώ να κρατώ τα θετικά σε κάθε περίσταση. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και στη ζωή μου».

Έπειτα από δυο χρόνια που πλέον βλέπεις τα πράγματα από απόσταση και με καθαρό μυαλό, τι δεν πήγε καλά στον Ολυμπιακό; Γιατί αποχώρησες στα μέσα της σεζόν;
«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, πραγματικά δεν ξέρω. Είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω! Πραγματικά δεν έχω απάντηση. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κοντρολάρω. Σαν παίκτης έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα από την πλευρά μου…».

Πως θυμάσαι πλέον εκείνο το διάστημα;
«Είχα τρία υπέροχα χρόνια στην Ελλάδα. Μεγάλωσα σαν παίκτης, είχα καλή σχέση με τους φιλάθλους και τις ομάδες. Αγάπησα τα πάντα στην Αθήνα, είναι μια υπέροχη πόλη… Όπως σου είπα και πριν κρατάω μόνο τα θετικά. Πάντα λέω ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο μέλλον. Για οτιδήποτε άλλο, πάει χαμένος ο χρόνος…».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για την πρώην ομάδα σου φέτος που μετράει επτά νίκες μακριά από το ΣΕΦ;
«Παρακολουθώ τα αποτελέσματά του. Παίζει ο καλός μου φίλος ο Τσαρλς Τζένκινς, έχουμε εξαιρετική σχέση, βλέπω τα νούμερά του και την πορεία του. Είναι μια πραγματικά πολύ έμπειρη ομάδα που παίζει καλά μαζί, που βγάζει σκληράδα και ενέργεια. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, θέλουμε να παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός έχει καλά αποτελέσματα εκτός έδρας όμως έχουμε και εμείς κίνητρο».

Ο Κέβιν Πάντερ στην Αρμάνι Μιλάνο
14.1 πόντοι
1.8 ριμπάουντ
1.3 ασίστ
0.9 κλεψίματα
1.3 λάθη
3.6 κερδισμένα φάουλ
11.9 PIR
σε 24:59 μ.ό. και 15 συμμετοχές, όλες ως starter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ