Πάντερ: Γιατί δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό (pic)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πάντερ: Γιατί δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό (pic)
Η Euroleague Greece αναλύει γιατί δε λειτούργησε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Κέβιν Πάντερ αποτελεί μία κλασική περίπτωση ξένου παίκτη ο οποίος στον Ολυμπιακό δεν πρόσφερε τίποτα και στις επόμενες ομάδες του μας έκανε να αναθεωρήσουμε, αλλά κυρίως να αναρωτηθούμε.

Να αναρωτηθούμε τι έφταιξε και στους «ερυθρόλευκους» δεν πρόσφερε ούτε καν μέρος όσων έκανε σε Ερυθρό Αστέρα και Αρμάνι που ακολούθησαν στην καριέρα του.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως δεν τίθεται θέμα για το αν είναι καλός σκόρερ ο Αμερικανός ή όχι; Εκτός αν θεωρεί κανείς πως είναι εύκολο να σκοράρεις σε κάθε παιχνίδι 14.1 πόντους σε ομάδα που κάθεται αναπαυτικά στις θέσεις της «οκτάδας».

ΚΑΚΟ TIMING

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν η επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής τον ήθελε διακαώς αφού ταίριαζε σε αυτό που ήθελε να δημιουργήσει στον Ολυμπιακό.

Μόνο που ο Μπλατ απολύθηκε μετά το ματς της πρεμιέρας και αυτομάτως άλλαξαν πολλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στο πόστο του τον Κεστούτις Κεμζούρα μέχρι νεωτέρας μόνο που το «νεωτέρας» κράτησε 17 παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αλλαγές ξένων και η αλήθεια είναι πως από ένα σημείο και μετά οι πολλές αλλαγές μπέρδεψαν όλους, πόσω δε μάλλον τον Πάντερ.

Αν ερχόταν άλλη εποχή ή αν η ομάδα είχε έναν προπονητή να δουλέψει, ίσως έπαιζε ακόμη στον Ολυμπιακό.

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο τελευταίος που ευθύνεται στη συγκεκριμένη αιτιολογία είναι ο Κέβιν Πάντερ.

Ο Μπλατ είναι μετρ στο να σε πείθει με τον λόγο του. Το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να πείσει τον Αμερικανό γκαρντ να προτιμήσει του Πειραιώτες του έταξε πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτόν που θα ηγηθεί στην «μετά Σπανούλη» εποχή.

Ο Πάντερ ήρθε με σχετική αυτοπεποίθηση, αλλά τον συγκεκριμένο ρόλο πρέπει να τον κερδίσεις. Όχι μόνο σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, αλλά σε οποιαδήποτε ομάδα της Euroleague.

Η αλήθεια είναι πως ο Μπλατ τον βάφτισε πρωταγωνιστή, όμως ο Πάντερ δεν έδειξε τέτοια στοιχεία.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ 21 ΣΟΥΤ

Σε συνέχεια της παραπάνω ανάλυσης, ακολούθησε ένα παιχνίδι το οποίο στοίχισε αρνητικά στον Αμερικανό.

Με τον Μπλατ να μην είναι τριγύρω, ο Αμερικανός αισθάνθηκε ανασφάλεια αφού ήταν επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή.

Μόλις της 3η αγωνιστική (δηλ. τη δεύτερη χωρίς Μπλατ) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Ζενίτ με 68-77. Στο συγκεκριμένο ματς ο Πάντερ έπαιξε 30 λεπτά και είχε 3/9 δίποντα και 2/12 τρίποντα.

Ο Αμερικανός δεν διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση και πήρε 21 προσπάθειες οι περισσότερες εκ των οποίων βεβιασμένες.

Στο επόμενο διάστημα ο Κεμζούρα τον έβαλε στον «πάγο» ενώ υπήρξε και παιχνίδι που έμεινε εκτός δωδεκάδας αφού οι ξένοι άλλαζαν σαν τα... πουκάμισα σε μία περίοδο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η σεζόν 2019-20 ήταν από τις χειρότερες του Ολυμπιακού και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο λόγω αποτελεσμάτων. Τα ζητήματα της ομάδας ήταν πάρα πολλά και δεν έμεναν μόνο στο παρκέ.

Οι συνεχείς αλλαγές προσώπων δημιουργούσε καθημερινά και διαφορετικές συνθήκες. Η ομάδα φαινόταν μπερδεμένη. Υπήρχαν παίκτες που στο ένα παιχνίδι ξεκινούσαν πεντάδα και στο επόμενο έμεναν εκτός δωδεκάδας χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Τα πολλά και ταυτόχρονα ζητήματα που απασχολούσαν την ομάδα δεν βοήθησαν ορισμένους ανθρώπους να στηρίξουν την επιλογή του Κέβιν Πάντερ.

Ο Αμερικανός απογοητεύτηκε. Ο Κεμζούρα ήθελε να μικρύνει το rotation ώστε να υπάρξουν ξεκάθαροι ρόλοι (αφαιρέθηκε ο πρωταγωνιστικός από τον Πάντερ) και κάπως έτσι λήφθηκε η απόφαση να διακοπεί η συνεργασία των δύο πλευρών με τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει μία συμφέρουσα οικονομική πρόταση.

Για την ιστορία ο Κέβιν Πάντερ σε 11 αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 6.8 πόντους με 39.2% στα δίποντα, 17.9% στα τρίποντα, 1.9 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ και ένα λάθος ανά παιχνίδι.