Πιτίνο στο gazzetta.gr: «Δεν θα μπορούσα να αγοράσω τον Παναθηναϊκό, είμαι στην Εθνική»

Πιτίνο στο gazzetta.gr: «Δεν θα μπορούσα να αγοράσω τον Παναθηναϊκό, είμαι στην Εθνική»

Αντώνης Καλκαβούρας
Πιτίνο στο gazzetta.gr: «Δεν θα μπορούσα να αγοράσω τον Παναθηναϊκό, είμαι στην Εθνική»
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ρικ Πιτίνο για το θέμα της εμπλοκής του στην αγορά της Ορτέζ και αφού επιβεβαίωσε την είδηση, τον ρώτησε και για τον υπό πώληση Παναθηναϊκό.

Ο πρώην προπονητής των «πρασίνων» και νυν ομοσπονδιακός της Εθνικής Ελλάδας αλλά και του πανεπιστημίου της Αϊόνα, μίλησε στο gazzetta.gr και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που τον φέρνει κοντά στην αγορά της γαλλικής Ορτέζ.

«Είμαι μέλος ενός γκρουπ το οποίο έψαχνε τον τρόπο για να επαναφέρει τους Σιάτλ Σουπερσόνικς στο ΝΒΑ. Όμως πρότεινα να αγοράσουμε πρώτα μια ευρωπαϊκή ομάδα προκειμένου να αποκτήσουμε την σχετική εμπειρία. Κοιτάξαμε διάφορες περιπτώσεις, αλλά η Ορτέζ αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή. Επίσης και ο συνεργάτης μου Τζαμάλ Μάσμπερν, ο οποίος υπήρξε και πρώην παίκτης μου, εμπλέκεται σε αυτό το γκρουπ. Μέχρι τώρα, ο ρόλος μου ήταν συμβουλευτικός, ενώ το κομμάτι των μπίζνες το διαχειρίζονται άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Ρικ Πιτίνο.

Η ερώτηση που ακολούθησε ήταν η... εύλογη: «Γιατί την Ορτέζ και όχι τον Παναθηναϊκό;» Τι απάντησε ο Ρικ Πιτίνο; «Είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας και έπρεπε να μείνω ουδέτερος...».

Βέβαια, το αν θα παραμείνει ο Πιτίνο στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή θα κριθεί έπειτα από τις εκλογές της ΕΟΚ.

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει για τον νέο προπονητή που θα κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Προολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Το προηγούμενο διάστημα είχα τηλεδιάσκεψη με ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Μιλήσαμε 3-4 φορές, επικοινωνήσαμε μέσω Zoom. Η ΕΟΚ θα έχει νέα ηγεσία, νομίζω ότι τους επόμενους μήνες θα γίνουν εκλογές. Από την πρώτη στιγμή είπα πως θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος αν είχα την ευκαιρία να κοουτσάρω την Ελλάδα και να τη βοηθήσω να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κάνω επειδή αγαπώ τη χώρα... Αν η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας θέλει άλλον προπονητή, θα είμαι ΟΚ με αυτό» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στη διάλεξή του στο Front Runners in Sports Management 3.0 που διοργάνωσε το Deree, το Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας.