Ολυμπιακός: Η ανάλυση των 99 φετινών ασίστ του Σλούκα (πίνακες)

Ολυμπιακός: Η ανάλυση των 99 φετινών ασίστ του Σλούκα (πίνακες)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Η ανάλυση των 99 φετινών ασίστ του Σλούκα (πίνακες)
Η Euroleague Greece ανέλυσε σε ποιους «ερυθρόλευκους» έχουν πάει οι 99 ασίστ του Σλούκα και πόσοι πόντοι έχουν προκύψει από αυτές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν έφτιαχνε το ρόστερ το καλοκαίρι είχε ως βασικό ζητούμενο να βελτιώσει τη δημιουργία του Ολυμπιακού. Η επιλογή του Κώστα Σλούκα για να αναλάβει τα ηνία των «ερυθρόλευκων» έγινε για πάρα πολλούς λόγους, αλλά ένας εξ αυτών ήταν και η ικανότητα που διαθέτει στην πάσα.

Ο 30άχρονος γκαρντ φέτος έχει δώσει 99 ασίστ σε 17 παιχνίδια και η Euroleague Greece βρήκε ποιοι ήταν οι αποδέκτες και επίσης πόσες εξ αυτών κατέληξαν σε δίποντο, σε τρίποντο και σε εύστοχη βολή

Ο αγαπημένος τρόπος παιχνιδιού του Κώστα Σλούκα είναι το πικ εν ρολ με αποτέλεσμα πολλές επιθέσεις της ομάδας να καταλήγουν στην συγκεκριμένη κίνηση όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες συνεργασίες να έχουν γίνει με τον Χασάν Μάρτιν (αποδέκτης του 23% των ασίστ).

Επίσης είναι φυσικό η μικρή ταυτόχρονη παρουσία του με τον Βασίλη Σπανούλη να μην έχει προσφέρει πολλές τελικές πάσες.

Ο 30άχρονος γκαρντ έχει την ικανότητα είτε μετά από πικ εν ρολ είτε σε καταστάσεις απομόνωσης να κάνει διείσδυση και να φτάνει μέχρι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Τις περισσότερες φορές που φτάνει τόσο βαθιά προτιμά την πάσα προς τα έξω.

Από τις 99 ασίστ του Σλούκα οι 51 έχουν καταλήξει σε εύστοχο δίποντο, οι 41 σε εύστοχο τρίποντο και οι 7 σε εύστοχες βολές.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ 99 ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ

ΠΑΙΚΤΗΣΑΣΙΣΤ
ΜΑΡΤΙΝ23
ΒΕΖΕΝΚΟΒ13
ΕΛΙΣ12
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ11
ΧΑΡΙΣΟΝ10
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ10
ΖΑΝ ΣΑΡΛ8
ΜΑΚΚΙΣΙΚ5
ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ3
ΤΖΕΝΚΙΝΣ3
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ1
ΣΥΝΟΛΟ99

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ 99 ΑΣΙΣΤ

ΚΑΤΑΛΗΞΗΑΣΙΣΤ
ΔΙΠΟΝΤΑ51
ΤΡΙΠΟΝΤΑ41
ΒΟΛΕΣ7