Ολυμπιακός: Μόνο Πρίντεζης και Σλούκας γύρισαν μετά από δανεισμό (vids)

Ολυμπιακός: Μόνο Πρίντεζης και Σλούκας γύρισαν μετά από δανεισμό (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Μόνο Πρίντεζης και Σλούκας γύρισαν μετά από δανεισμό (vids)
Η Euroleague Greece με αφορμή τις σκέψεις για δανεισμό του Αντώνη Κόνιαρη θυμήθηκε τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερις μήνες δουλειάς αποφάσισε πως ο Αντώνης Κόνιαρης για καλό και των δύο πλευρών πρέπει να πάει σε κάποια ομάδα για να παίξει με μορφή δανεισμού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε κάποιες λίγε ευκαιρίες οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες κι έτσι κατόπιν συνεννόηση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός.

Η αρχική συμφωνία με την Χάποελ Χολόν φαίνεται πως δεν θα ισχύσει αφού δεν υπάρχει τρόπος να ταξιδέψει στο Ισραήλ λόγω καθολικού lock down, ωστόσο εξετάζονται άλλες περιπτώσεις ομάδων.

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να πάει σε ομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και να έχει δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

Η Euroleague Greece αναλύει πώς έφτασαν σε αυτή την απόφαση, τι έγινε το καλοκαίρι και φυσικά τι πιθανότητες έχει να επιστρέψει ο Κρητικός γκαρντ στον Ολυμπιακό αν τελικά παραχωρηθεί δανεικός.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Ολυμπιακός έχοντας συμφωνήσει με τον Κώστα Σλούκα κυνήγησε έντονα και τον Νικ Καλάθη. Ο Αντώνης Κόνιαρης αισθάνθηκε πως ήταν περιττός με γκαρντ επιπέδου Σλούκα, Σπανούλη και Καλάθη και ζήτησε να αποχωρήσει δανεικός.

Λίγες μέρες αργότερα οι διαπραγματεύσεις με τον γκαρντ της Μπαρτσελόνα πλέον, δεν ευδοκίμησαν και έτσι ο κρητικός γκαρντ αναθάρρησε κάπως. Ο Μπαρτζώκας λόγω της αβεβαιότητας που έφερνε ο κορονοϊός ήθελε ρόστερ 15 παικτών και ο Κόνιαρης δέχτηκε να μείνει για να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε.

ΠΗΡΕ ΛΙΓΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ...

Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, αλλά στα φιλικά προετοιμασίας και στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, ο Αντώνης Κόνιαρης πήρε λίγες ευκαιρίες. Τις λιγότερες από όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Αυτές τις ευκαιρίες όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε και υπάρχει δικαιολογία.

Είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης με εξαιρετικά περιορισμένο ρόλο να παρουσιαστεί έτοιμος όταν του ζητηθεί αφού προέρχεται από σημαντικό διάστημα απραξίας.

Ο Λαρεντζάκης όμως το έκανε κι έτσι αυτομάτως δημιουργήθηκε ένα μέτρο σύγκρισης στο οποίο υστερούσε ο Κόνιαρης.

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός κατά καιρούς έχει δώσει δανεικούς αρκετούς παίκτες με σκοπό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, να κερδίσουν εμπειρίες και να επιστρέψουν στην ομάδα καλύτεροι. Η αλήθεια είναι πως σε φάσμα 15 ετών μόλις δύο περιπτώσεις δικαίωσαν την επιλογή των «ερυθρόλευκων».

Ο Γιώργος Πρίντεζης τη σεζόν 2006-07 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας του Γιώργου Μπαρτζώκα και επέστρεψε «άλλος» παίκτης. Ο νεαρός τότε φόργουορντ βελτίωσε το παιχνίδι του, πρωταγωνίστησε σε εκείνη την ομάδα της Θεσσαλίας και ουσιαστικά εκείνος ο δανεισμός έπαιξε τεράστιο ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξή του.

Ο Κώστας Σλούκας πήγε στον Άρη τη σεζόν 2010-11 και επέστρεψε μεταλλαγμένος στο ΣΕΦ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν τον ήθελε στην ομάδα κι έτσι ο Ολυμπιακός τον έστειλε δανεικό στον Άρη. Ο Σλούκας δούλεψε όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς και φρόντισε να αλλάξει δύο πράγματα. Το σώμα του και τη νοοτροπία του.

Το σώμα του Έλληνα γκαρντ μεταμορφώθηκε σε μπασκετμπολίστα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στους Θεσσαλονικείς του πρόσφεραν αυτοπεποίθηση. Ο Ίβκοβιτς δεν ήθελε την επιστροφή του, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επέμεναν και όταν γύρισε άρπαξε την πρώτη ευκαιρία. Η μοίρα τα έφερε έτσι κι ήταν ένας αγώνας στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη τον οποίο έκρινε με την απόδοσή του.

Από εκεί και πέρα όσοι παίκτες παραχωρήθηκαν με δανεισμό δεν επέστρεψαν ποτέ στο ΣΕΦ και απλά συνέχισαν την καριέρα τους σε άλλη ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.