Ο εξωπραγματικός Νέντοβιτς και οι Εφές-Μακάμπι που... έρχονται!

Νίκος Καρφής
Ο εξωπραγματικός Νέντοβιτς και οι Εφές-Μακάμπι που... έρχονται!
Η Εuroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 16ης αγωνιστικής.

Η 16η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Nίκολα Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος κόντρα στη Βιλερμπάν με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ. Θα πάρει το Όσκαρ μαζί με τον εξωπραγματικό Νέντοβιτς (39 πόντοι και 45 στην αξιολόγηση), αφού ο Σέρβος έκανε τα πάντα για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη νίκη.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κούριτς έμεινε στους 2 πόντους απέναντι στην Εφές και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα να πάρει το διπλό.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπάγερν με το winning shot του Γκριγκόνις, η Εφές που επικράτησε της Μπαρτσελόνα, αλλά και η επικράτησε της Μπασκόνια μέσα στο Μιλάνο

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 98 πόντοι της Ζενίτ, τα 15 τρίποντα του Ολυμπιακού και το 5/7 τρίποντα του Βεζένκοφ, τα 39 ριμπάουντ της Ρεάλ και οι 25 ασίστ της Φενέρ.

Limit-up: Η Εφές που πλησίασε την 8άδα, η Μακάμπι που νίκησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ανεβαίνει, αλλά και η Φενέρ που είχε πολύ ανάγκη την νίκη επί του Ολυμπιακού για να πάρει... ανάσα.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός που έκανε την 3η σερί ήττα στη Euroleague και η Μπαρτσελόνα που υπέστη 2η συνεχόμενη ήττα και έχασε έδαφος.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Αταμάν κατάφερε να πάρει την μάχη των πάγκων από τον Σάρας Γιασικεβίτσιους και να οδηγήσει την Εφές σε μια νίκη-βάλσαμο.