Βόβορας: «Να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα της Μακάμπι»

Γιώργος Κούβαρης
Βόβορας: «Να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα της Μακάμπι»
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι (22/12, 21:15) στη Menora Mivtachim Arena και ο Γιώργος Βόβορας εξήγησε πως το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να ματσάρουν την ενέργεια που βγάζει η «ομάδα του λαού».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε με αφορμή την αναμέτρηση με τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague.

«Η Μακάμπι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχει τον ίδιο προπονητή που έχει περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του και ξέρουμε όλοι ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος στηρίζεται ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Προέρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη που συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί είναι να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζουν εντός και εκτός έδρας. Δεν τα έχουμε καταφέρει με ομάδες παρόμοιου τύπου, που παίζουν δηλαδή αθλητικά και σκληρά. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας και να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο... Να ματσάρουμε, δηλαδή αυτή την ενέργεια που θα βγάλει η Μακάμπι».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω, συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που ελέγχει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δεν χάνει εύκολα ριμπάουντ. Παίζει με πολύ μεγάλο size στο "3", "4" και "5", με παιδιά που είναι σχεδόν όλοι πάνω από τα 2μ.05. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σκληράδα, το πόσο δυνατά θα πάμε στις φάσεις και το πώς θα βάλουμε το σώμα μας γιατί θα είναι ένα παιχνίδι επαφών. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να παίξουμε το ίδιο και εμείς.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.