Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-73: Το πήρε ο Λόιντ, το επικύρωσε ο Ο' Μπράιντ (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-73: Το πήρε ο Λόιντ, το επικύρωσε ο Ο' Μπράιντ (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας (5-10) πήρε τη νίκη απέναντι στη Βαλένθια (9-6) για την 15η αγωνιστική της EuroLeague, χάρη στους 9 πόντους του Τζόρνταν Λόιντ στην τελευταία περίοδο και το καθοριστικό κλέψιμο του Τζόνι Ο' Μπράιαντ.

Οι φωνές του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν διαπεραστικές. Ακόμη και όταν ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Σέρβος προπονητής γνώριζε τι μπορούσε να ακολουθήσει.

Γνώριζε, ωστόσο πως είχε τον Τζόρνταν Λόιντ στην ομάδα του. Ο Αμερικανός, από τους πρώτους σκόρερ της EuroLeague, «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του.

Ο Λόιντ είχε βοήθεια, αφού ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ, πέρα από τους 15 πόντους έκανε και το κλέψιμο του αγώνα!

Το ματς

Ένα σερί 9-0 επέτρεψε στον Αστέρα να προηγηθεί (33-24) και να βάλει τη Βαλένθια στη διαδικασία να τον κυνηγάει για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν μέχρι και με 12 πόντους (48-36 στο 21'). Η ισπανική ομάδα δεν τα παράτησε, μολονότι ο Ντούμπλιεβιτς δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Κατάφερε όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά, αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ (67-65 στο 33').

Μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες πήγαν «χεράκι χεράκι». Μέχρι το 72-71. Ο Λόιντ ευστόχησε σε ένα δύσκολο δίποντο και στην επόμενη επίθεση ο Ντούμπλιεβιτς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Και ο Νταβίντοβατς έβαλε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι για το 76-71.

Η Βαλένθια επιχείρησε με τρίποντο να κλείσει την... ψαλίδα, αλλά ο Ντούμπλιεβιτς συνέχισε να αστοχεί. Ο Λαμπεϊρί ήταν εκεί. Κερδισμένο ριμπάουντ και φάουλ. Με δύο βολές το σκορ έγινε 76-73. Και η Βαλένθια δεν τα παράτησε!

Μέχρι το λάθος του Πρέπελιτς, το πρώτο στον αγώνα, 8 δεύτερα πριν το τέλος! Ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ έγινε ο κάτοχος της μπάλας και ο άνθρωπος που έφερε στον Αστέρα τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Αστέρας πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι της Βαλένθια. Εχει 67.6% στα δίποντα, ενώ ανανέωσε 6 επιθέσεις. Έβαλε τους κρίσιμους πόντους και στην άμυνα πήρε το κάτι παραπάνω. Χώρια που οι Σέρβοι είχαν 22 ασιστ, 6 κλεψίματα και μόλις 9 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζόρνταν Λόιντ και ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ (2 κλεψ.) με 20 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το κρίσιμο τελευταίο καλάθι του Αστέρα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακή η εμφάνιση του Σαμ Φαν Ρόσομ, σε... ρηχά νερά Ντούμπλιεβιτς, Ουίλιαμς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Αστέρας προηγήθηκε με 74-71 και στην επόμενη επίθεση ο Ντούμπλιεβιτς υπέπεσε σε επιθετικό. Στην επόμενη φάση οι Σέρβοι έκαναν το 76-71.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κόρι Ουόλντεν έκλεψε την μπάλα και έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για να επισφραγίσει την προσπάθειά του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Αστέρας την απώλεια της διαφοράς των 10 πόντων. Η Βαλένθια την έλλειψη ψυχραιμίας στο τέλος και την αδυναμία των αστέρων της να μπουν στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 45-36, 57-57, 76-73.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.