Ολυμπιακός: Το Βελιγράδι του Πρίντεζη και των Ελλήνων (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Το Βελιγράδι του Πρίντεζη και των Ελλήνων (vids)
Η Euroleague Greece γράφει για το νικητήριο σουτ του Πρίντεζη και το 65.4% των συνολικών πόντων που σκόραραν οι Ελληνες παίκτες του Ολυμπιακού κάτι που έχει ξανασυμβεί ακριβώς και το 2017 στο Βελιγράδι με τον ίδιο αντίπαλο.

Ο Γιώργος Πρίντεζης το 2017 στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό ευστοχώντας στο νικητήριο σουτ.

Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος αντίπαλος και η συγκεκριμένη πόλη ταιριάζει στον Έλληνα φόργουορντ ο οποίος έκρινε και την χθεσινή αναμέτρηση με το δική του προσπάθεια.

Επίσης σε εκείνο το ματς οι Έλληνες παίκτες των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά είχαν σκοράρει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών πόντων της ομάδας τους.

Στην χθεσινή νίκη στο Βελιγράδι όμως ο περίφημος ελληνικός κορμός του Ολυμπιακού λειτούργησε όπως παλιά και ανέλαβε δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε στο παρκέ σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και Λαρεντζάκη και φυσικά δικαιώθηκε.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 81 πόντους και τους 53 εξ αυτών τους παρείχαν οι γηγενείς του παίκτες.

Ο Λαρεντζάκης πρόσφερε 11, ο Σπανούλης 14, ο Σλούκας 12 κι ο Πρίντεζης 16. Η συγκεκριμένη «τετράδα» σκόραρε το 65.4% των συνολικών πόντων.

Το αξιοθαύμαστο και περίεργο είναι πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί την σεζόν 2016-17 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει του Ερυθρού Αστέρα με 64-66 στο Βελιγράδι και πάλι με Έλληνες πρωταγωνιστές.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι γηγενείς παίκτες του Ολυμπιακού είχαν το 81.3% των πόντων της ομάδας (53/66). Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν είχε σκοράρει καθόλου ο Σπανούλης σε 16:24 και ο Παπαπέτρου σε 14:36.

Σε εκείνη την αναμέτρηση απουσίαζε μόνο ο Ματ Λοτζέσκι ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες είχαν αγωνιστεί τουλάχιστον 9'.

Οι πόντοι σε εκείνο το ματς: Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου,, Σπανούλης, Ουότερς 2, Αγραβάνης 16, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 5, Αθηναίου