Βαλένθια - Ζενίτ 72-85: Σπουδαίο διπλό με τρομερό Πάνγκος

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βαλένθια - Ζενίτ 72-85: Σπουδαίο διπλό με τρομερό Πάνγκος
Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει την προέλασή της καθώς επικράτησε (72-85) της Βαλένθια στην Ισπανία στηριζόμενη στον δικό τη μαέστρο, τον Κέβιν Πάνγκος.

Ο Καναδός γκαρντ πλησίασε τα ατομικό ρεκόρ του στις ασίστ στην Euroleague (σ. σ. 15 σε αγώνα με τη Βαλένθια την εποχή που έπαιζε στη Ζαλγκίρις) και ήταν ο βασικός συντελεστής της τρομερής λειτουργίας που είχε η Ζενίτ στο δεύτερο ημίχρονο. Τελείωσε το παιχνίδι με 12 τελικές πάσες και ηγήθηκε του επιμέρους σκορ 52-33 που έκανε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο δεύτερο μέρος.

Ακόμη και στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η Βαλένθια σούταρε με το απελπιστικό 33%, έβγαλε περισσότερη ενέργεια από τη Ζενίτ. Κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, αλλά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε την πρωτοπορία στο σκορ (12-16, 10’).

Αυτό που δεν είχαν στην πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι το βρήκαν στο δεύτερο. Η περιφέρεια (σ. σ. Σαν Εμετέριο, Βαν Ρόσομ) έκανε την αρχή και ο Ντούμπλιεβιτς φρόντισε να «τελειώσει» τη δουλειά με τους εννιά πόντους που σημείωσε σ’ αυτή τη περίοδο. Η Βαλένθια «έτρεξε» επιμέρους σκορ 27-17 και στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκε με 39-33 παρότι είχε 1/9 τρίποντα, αλλά με διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (20-10), δίχως μάλιστα να δώσει τη δυνατότητα στη Ζενίτ να μαζέψει επιθετικό!

Η δημιουργία του Κέβιν Πάνγκος έδωσε τρομερό ρυθμό στη Ζενίτ στην επιθεση καθώς σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των Χόλινς, Τόμας, η Ζενίτ προηγήθηκε με 48-50 στα μισά της 3ης περιόδου. Εκεί η Βαλένθια είδε με χαρά την αγωνιστική αφύπνιση του Βίβες καθώς οι δικοί του οκτώ πόντοι την κράτησαν στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 60-65.

Πέντε πόντοι του Κέι Σι Ρίβερς έδωσαν αέρα οκτώ πόντων (60-68, 33’) στη Ζενίτ. Η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση μέσα από διαδοχικές καλές άμυνες αλλά δεν είχε συνέπεια στην επίθεση (66-75, 36’). Οι Ισπανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς το 6-0 στοιχειοθέτησε την αντίδρασή τους (72-75). Εκεί ο Κάλινιτς αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, τεχνική ποινή δέχθηκε και ο Βαν Ρόσομ και η Ζενίτ πήρε ανάσες μέσα από την ευστοχία της από τη γραμμή των βολών (72-78, 38’) δίνοντας στη συνέχεια και διαστάσεις θριάμβου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζενίτ έχει τρομερή ποιότητα, αυτή… πέταξε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και η Βαλένθια δεν θα μπορούσε να τη συναγωνιστεί. Σε αυτό το διάστημα συνδυάστηκε η αποτελεσματικότητα πέντε παικτών στην επίθεση, προεξέχοντος ασφαλώς του Κέβιν Πάνγκος.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέβιν Πάνγκος αλλά ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία για τη Ζενίτ με τις 12 ασίστ, πέτυχε και ισάριθμους πόντους. Χόλινς, Ποϊθρές και Τόμας ανέλαβαν την εκτέλεση. Ο Ματέουζ Πονίτκα έδωσε δημιουργία και σκορ, γενικώς ήταν ο μοναδικός που κάλυπτε το κενό του Πάνγκος στην οργάνωση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν άφαντος για τρία δεκάλεπτα αλλά στην τελευταία περίοδο έδωσε επτά πόντους, μάζεψε ριμπάουντ και γενικώς απέδειξε την εμπειρία του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πολύ μακριά από τα στάνταρ τους οι Πρέπελιτς, Ουίλιαμς για τη Βαλένθια, η δε Ζενίτ δεν πήρε τίποτε από τους γηγενείς παίκτες.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η λειτουργία της Ζενίτ στην επίθεση στο δεύτερο μέρος καθώς σημείωσε 52 πόντους!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Βαλένθια πήρε χαμηλό βαθμό στον τρόπο αντιμετώπισης των pick n’ roll της Ζενίτ, η δε ρώσικη ομάδα είχε δυσκολία στο ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πάσα του Πάνγκος στον Ουίλ Τόμας γιατί «πέρασε» την μπάλα ανάμεσα από τρεις παίκτες για να ακολουθήσει το κάρφωμα του Αμερικανού.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-33, 60-65, 72-85