ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 80-61: Όλα λάθος (vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 80-61: Όλα λάθος (vid)
Η ΤΣΣΚΑ (9-3) νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό (5-5) με 80-61. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ κακή εικόνα στην επίθεση, έβγαλαν εκνευρισμό και στο τέλος σταμάτησαν να παίζουν κι άμυνα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού με 80-61 και πέτυχε την έβδομη διαδοχική νίκη της. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό μπάσκετ μόνο στα πρώτα 7 λεπτά του παιχνιδιού και στη συνέχεια αναλώθηκαν σε διαγωνισμό λαθών, χαμένων εύκολων (θεωρητικά) καλαθιών κι εκνευρισμού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε για πρώτη φορά φέτος να ξεκινήσει μαζί τους Σπανούλη και Σλούκα με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει πολύ καλή λειτουργία στην επίθεση της. Οι δύο ηγέτες του Ολυμπιακού μαζί με τον Μάρτιν έκαναν εξαιρετική δουλειά, ωστόσο στην άλλη πλευρά τα δύο φόργουορντ του Ιτούδη (Κουρμπάνοφ, Σενγκέλια) δεν άφηναν το σκορ να ξεφύγει (9-11, 6'). Στο επόμενο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 9-17 (7') χάρη σε τρίποντο του Παπανικολάου, όμως με δύο σουτ του Σενγκέλια πίσω από τα 6.75 οι γηπεδούχοι πλησίασαν γρήγορα (17-19, 8').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι αλλαγές των «ερυθρόλευκων» για να δώσουν ανάσες στα δύο γκαρντ έφεραν μεγάλη δυσκολία στο να βρουν τρόπο να σκοράρουν. Στην άλλη πλευρά η ποιότητα και το ταλέντο των παικτών του Ιτούδη δεν είχαν πρόβλημα κι έτσι έγινε το 26-21 (14'). Οι Πειραιώτες δεν είχαν δημιουργία στο μπροστινό μέρος του παρκέ ενώ αστόχησαν και σε πολλές προσπάθειες κάτω από το αντίπαλο καλάθι μένοντας για 7 λεπτά χωρίς εύστοχο σουτ εντός παιδίας κι η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων λίγο πριν το ημίχρονο (38-27, 20') η οποία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν ο Σπανούλης δεν έβγαζε δύο απίθανες ασίστ.

Στην τρίτη περίοδο η κακή λειτουργία της «ερυθρόλευκης» επίθεσης παρέμεινε ου μην έγινε και χειρότερη. Οι περισσότερες εξ αυτών περιελάμβαναν το πολύ τρεις πάσες και όπως ήταν λογικό η μπάλα συνήθως έβρισκε σίδερο. Η ΤΣΣΚΑ κάνοντας τα βασικά στο παρκέ βρέθηκε στο +14 (46-32, 26') με καλάθι του Κουρμπάνοφ. Πάντως μέχρι να τελειώσει το δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν χειρότερα αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν τρία τρίποντα (Χάκετ, Φόιγκτμαν, Τζέιμς) ενώ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Μπαρτζώκας (56-38, 30').

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίζει και υποτυπώδη άμυνα κι έτσι ο Μπολομπόι αισθάνθηκε πως βρισκόταν σε διαγωνισμό καρφωμάτων (62-38, 32'). Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και με τρίποντο του Αντόνοφ βρέθηκαν στο +24 (70-49, 37') με την διαφορά να μένει σε παρόμοιο το επίπεδο μέχρι την κόρνα της λήξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ έκανε τα πάντα καλύτερα από τον αντίπαλό της. Οι νικητές είχαν 39.3% στα τρίποντα αντί 25% των αντιπάλων τους. Ο Ολυμπιακός εκτός από την αστοχία υπέπεσε και σε 16 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς σε 26.14 είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ομαδικό το «βραβείο» για τον Ολυμπιακό.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τόκο Σενγκέλια είχε 10 πόντους ενώ ο Τζόελ Μπολομπόι πρόσφερε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ουσιαστικά το εφτάλεπτο που ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε παρά με δύο βολές. Εχασε την επαφή με το σκορ και δεν ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της νίκης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ το 44.4% στα δίποντα. Ο ολυμπιακός την επιθετική του λειτουργία και τα 16 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο καλάθι και φάουλ του Τζέιμς στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού ευστόχησε χωρίς να κοιτάζει.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-29, 56-38, 80-61

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.