EuroLeague: Η Ρεάλ έχει κερδίσει 13 εκατομμύρια από τα NBA outs!

EuroLeague: Η Ρεάλ έχει κερδίσει 13 εκατομμύρια από τα NBA outs!

Gazzetta team
EuroLeague: Η Ρεάλ έχει κερδίσει 13 εκατομμύρια από τα NBA outs!
Με την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο για τους Ντένβερ Νάγκετς, η Ρεάλ θα βάλει στα ταμεία της 6 εκατομμύρια ενώ έχει λάβει χρήματα και από τα NBA outs των Λούκα Ντόντσιτς, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Φακούντο Καμπάτσο πήρε το ταλέντο του και μετακόμισε στο Ντένβερ για λογαριασμό των Νάγκετς και όπως εξήγησε στον αποχαιρετισμό του στον οργανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης, «πρέπει να πάω για να ολοκληρώσω ένα όνειρο». Μόνο που το αμερικανικό όνειρο του Αργεντινού γκαρντ δεν είναι τόσο… φθηνό. Το καλοκαίρι του 2021 η Ρεάλ Μαδρίτης επέκτεινε τα συμβόλαια των Καμπάτσο, Σέρχιο Γιουλ και Έντι Ταβάρες. Ο Αργεντινός υπέγραψε ως το 2024 ενώ το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσης για ομάδα του ΝΒΑ έφτανε τα 6 εκατομμύρια. Από αυτά, οποιαδήποτε ομάδα μπορούσε να καταβάλει μόλις 800.000 δολάρια σύμφωνα με τους κανονισμούς της λίγκας, με αποτέλεσμα ο Καμπάτσο να είναι υποχρεωμένος να βάλει τα υπόλοιπα 5.2 από την τσέπη του. Προς το παρόν, έχουν αφαιρεθεί κάποια χρήματα τους τελευταίους μήνες από τους μισθούς του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ η συμφωνία προβλέπει την καταβολή του ποσού σε δόσεις.

Έτσι ο Καμπάτσο θα αφήσσει έξι εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του συλλόγου ως NBA out, το υψηλότερο στην ιστορία της Ρεάλ! Για να γίνουν κατανοητές οι συγκρίσεις, το αντίστοιχο ποσό στην περίπτωση του Λούκα Ντόντσιτς ήταν δυο εκατομμύρια, τα οποία καταβλήθηκαν στη «Βασίλισσα» ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στους Ντάλας Μάβερικς. Πριν από τον Σλοβένο, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ ενώ είχε ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τους Μαδριλένους. Έτσι ο «Chacho» κατέβαλε 2.5 εκατομμύρια για να πάει στους Φιλαντέλφια Σίξερς, όπου παρεμπιπτόντως υπέγραψε συμβόλαιο οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων. Όσον αφορά τον Νίκολα Μίροτιτς, ο πολιτογραφημένος Ισπανός φόργουορντ είχε ρήτρα 2.5 εκ. δολαρίων για να πάει στους Σικάγο Μπουλς. Ο Μίροτιτς, όπως και οι Καμπάτσο, Ροντρίγκεθ συμφώνησαν να ξεπληρώσουν τη Ρεάλ σε δόσεις. Η τελευταία δόση μάλιστα πληρώθηκε πριν υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2019! Υπήρξαν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που έφυγαν στο ΝΒΑ ως ελεύθεροι: Ουίλι Ερναγκόμεθ (Νικς), Σαλάχ Μέζρι (Μάβερικς)και Κάιλ Σίνγκλερ (Πίστονς).