Βόβορας: «Να μειώσουμε τα συναισθήματά μας και τα νεκρά διαστήματα»

Βόβορας: «Να μειώσουμε τα συναισθήματά μας και τα νεκρά διαστήματα»

Gazzetta team
Βόβορας: «Να μειώσουμε τα συναισθήματά μας και τα νεκρά διαστήματα»
Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου για την 11η αγωνιστική της EuroLeague (27/11, 21:00) ενώ στάθηκε και στα όσα δεν... έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία.

Ο Έλληνας τεχνικός είπε στην πρώτη του τοποθέτηση: «Ήταν πολύ σημαντική αυτήν η εβδομάδα για τον τρόπο που προπονηθήκαμε. Για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Μετά τα όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα και τις συνεχόμενες ήττες που γνωρίσαμε. Ήταν σημαντική η εβδομάδα για μας και τον τρόπο με τον οποίο προπονηθήκαμε ώστε να αλλάξουμε κάποια πράγματα.»

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και τέσσερις ήττες είναι να περιορίσουμε τα συναισθήματά μας. Στο τελευταίο διάστημα η ομάδα έδειξε ότι στο κακό της διάστημα επηρεαζόταν πάρα πολύ ψυχολογικά και στην επίθεση όταν δεν είχαμε τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αυτό μεταφερόταν και στο αμυντικό μας κομμάτι. Όταν θέλουμε να έχουμε αμυντική νοοτροπία πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δύο πλευρές. Το αμυντικό mentality της ομάδας πρέπει να είναι πάντα εκεί γιατί σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχουν στιγμές στην επίθεση που δεν θα παίξεις με τον τρόπο που θέλεις. Όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε τα συναισθήματά μας και τα νεκρά διαστήματά μας. Εάν θέλεις να κερδίσεις ματς της EuroLeague πρέπει για 40 λεπτά να είσαι σωστός και με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.»

Για τα όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα ματς: «Η ομάδα μπήκε σωστά, προσπάθησε, ήταν έτοιμη, παίξαμε με δύο πολύ καλές ισπανικές ομάδες όπου όλοι γνωρίζουν ότι στην Ισπανία ο ρυθμός είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Όμως όταν έβαλαν 2-3 συνεχόμενα δύσκολα σουτ, η αντίδρασή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και για να κερδίσεις ένα ματς εκτός έδρας πρέπει να παίξεις 40 λεπτά πειθαρχημένο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ιδιαίτερα όταν παίζεις μέσα στην Μπασκόνια όπου όλοι γνωρίζουμε, είτε έχει κόσμο, είτε όχι, ότι πρόκειται για ομάδα ρυθμού. Η αντίδρασή μας, αντί να είμαστε πιο σκληροί, διαχειριστήκαμε τα συναισθήματά μας με λάθος τρόπο».

Για την Μπάγερν: «Πραγματικά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Η Μπάγερν είναι καθαρά η ομάδα του προπονητή ο οποίος έχει περάσει ακριβώς την φιλοσοφία του. Μία ομάδα που οι παίκτες έχουν αφήσει το εγώ για το εμείς και παίζουν με τρομερή αυτοπεποίθηση. Άρα γνωρίζουμε ότι εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε μια ομάδα που πιέζει πολύ για το λάθος. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Να μην επηρεαστούμε από την πίεση και να μπούμε έτοιμοι για 40 λεπτά σκληρού μπάσκετ. Με πολλή ενέργεια και χωρίς συναισθήματα. Αυτό που ξεχωρίζει στην Μπάγερν είναι η λέξη ομάδα. Μπορεί να βρει πολλούς πρωταγωνιστές. Μέσα από την λειτουργία της στην επίθεση μπορεί να βγάλει διαφορετικούς πρωταγωνιστές».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.