Το «κάστρο» του Τελ Αβίβ: Η Αρμάνι δεν έχει νικήσει ποτέ στο Ισραήλ!

Gazzetta team
Το «κάστρο» του Τελ Αβίβ: Η Αρμάνι δεν έχει νικήσει ποτέ στο Ισραήλ!
Η Euroleague Greece καταπιάνεται με τις παραδόσεις και εστιάζει στο ταξίδι της Αρμάνι Μιλάνο στη χώρα του… ποτέ καθώς στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ!

Στα χρόνια της δόξας, όταν δηλαδή η Αρμάνι Μιλάνο ήταν εκ των βασικών διεκδικητών του άλλοτε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι συναντήσεις των δύο ομάδων ήταν πιο συχνές, αντάμωναν κα στον τελικό της διοργάνωσης. Τότε οι Ιταλοί έχτισαν και τη δική τους παράδοση απέναντι στη Μακάμπι καθώς την κέρδισαν δύο φορές με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Τότε χρονολογείται και η τελευταία νίκη της ομάδας του Μιλάνου στο Τελ Αβίβ. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του ’87 – στις 17 Δεκεμβρίου 1987 – είχε περάσει με εμφατικό τρόπο (93-99) με κορυφαίους τους Μάκαντου (35π.), Μπράουν (33π.). Ένας αγώνας στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, ένας ακόμη στα μέσα της επόμενης και εννιά στον αριθμό σε επίπεδο Euroleague είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Το αήττητο της Μακάμπι.

Συνήθως μάλιστα, οι νίκες συνδυάζονται και με διψήφια διαφορά καθώς δεν είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου η Αρμάνι προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Μόνο στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο Τελ Αβίβ στάθηκε ανταγωνιστική φτάνοντας μάλιστα στο σημείο διεκδίκησης της νίκης τον Δεκέμβριο του 2018 αλλά εκείνο το σουτ του Τζεφ Μπρουκς δεν βρήκε στόχο κι έτσι η Μακάμπι πανηγύρισε μία ακόμη νίκη.

Σε επίπεδο προσώπων, αυτός που επίσης έχει χτίσει παράδοση απέναντι στην Αρμάνι είναι ο Σκότι Ουίλμπεκιν καθώς μόλις μία φρά περιορίστηκε κάτω από τους 20 πόντους. Για την ακρίβεια, πλησιάζει τους 21 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό ευστοχίας που ξεπερνά τα 50% (29/55 σουτ).

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν διακρίνεται για την εμπιστοσύνη της στους προπονητές, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επίσης χαρακτηρίστηκε από διαδοχικές αλλαγές έως ότου βρει τη σιγουριά στο πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου κι έτσι σ’ αυτά τα εννιά παιχνίδια σε επίπεδο Euroleague στο Ισραήλ, δεκατρείς διαφορετικοί προπονητές κάθισαν στον πάγκο των δύο ομάδων. Πίνι Γκέρσον, Σβι Σερφ, Άιναρς Μπαγκάτσκις, Νέβιν Σπάχια έχουν από μία νίκη, αήττητος σε τρία παιχνίδια είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δύο. Από τον πάγκο της ιταλικής ομάδας πέρασαν επτά διαφορετικοί προπονητές. Λίνο Λάρντο, Ατίλιο Κάχα, Σέρτζιο Σκαριόλο, Γιάσμιν Ρέπεσα και Έτορε Μεσίνα επισκέφτηκαν μόλις μια φορά το Τελ Αβίβ ω προπονητές της Αρμάνι. Ο Λούκα Μπάνκι ήταν ο τεχνικός της στους αγώνες Playoffs το 2014, ενώ ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι επίσης μέτρησε επίσης δύο ήττες.