Αρμάνι - Ερυθρός Αστέρας 79-87: Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος (vid)

Αρμάνι - Ερυθρός Αστέρας 79-87: Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας (4-5) επανέλαβε ,τι έκανε και πέρυσι στο Μιλάμνο επικρατώντας της Αρμάνι (3-3) με 79-87. Πρωταγωνιστής όπως πάντα ο Τζόρνταν Λόιντ (17π., 5ασ.).

Ο Ερυθρός Αστέρας για δεύτερη σερί σεζόν πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο επικρατώντας της Αρμάνι με 79-87. Ο Τζόρνταν Λόιντ ήταν καταπληκτικός ενώ η ομάδα του Βελιγραδίου είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Οι επιστροφές των Ντιλέινι και Πάντερ στην δράση περισσότερο μπέρδεψαν την ιταλική ομάδα, παρά την βοήθησαν γιατί οι δύο Αμερικανοί πήραν αρκετές λανθασμένες αποφάσεις.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν κάπως καλύτερα την αναμέτρηση κι είχαν μόνιμα το προβάδισμα (29-25, 13'), ωστόσο η ομάδα του Βελιγραδίου έβγαλε σκληράδα στην άμυνα στη συνέχεια και άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Με συνεχόμενα καλάθια του Λόιντ κατάφεραν όχι μόνο να ισορροπήσουν την κατάσταση, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 44-48.

Θα περίμενε κανείς πως οι παίκτες του Μεσίνα θα έβγαιναν συγκεντρωμένοι στο παρκέ, αλλά δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκοντας πόντους από τα χέρια του Χολ βρέθηκε ακόμη και στο +9 (47-56, 24'). Η Αρμάνι στο επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη της περιόδου έβγαλε στο παρκέ μέρος της ποιότητάς που διαθέτει και ο Μίτσοφ μείωσε σε 58-60 (29').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κάθε φορά που οι γηπεδούχοι πλησίαζαν στο σκορ, ο Ερυθρός Αστέρας έβρισκε ένα μεγάλο σουτ. Το τρίποντο του Λόιντ ήταν ένα τέτοιο αφού έκανε το 71-79 (36') με τους παίκτες της Αρμάνι εν συνεχεία να επιμένουν σε άστοχα σουτ τριών πόντων. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ψύχραιμοι και έφτασαν σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Σέρβοι τελείωσαν με 53.3% στα τρίποντα και με 59.9% στα δίποντα. Επίσης υπέπεσαν σε μόλις 9 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζόρνταν Λόιντ πρόσφερε 17 πόντους (4/5δ., 2/5τρ., 3/3β.), 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακό βράδυ οι Κάιλ Χάινς και Σαβόν Σίλντς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κομβική παρουσία είχε ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ με 11 πόντους κι ο Εμάνουελ Τέρι με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ 71-76 η Αρμάνι έπαιξε καλή άμυνα όμως ο Λόιντ βρήκε σουτ από τα 6.75 κι «έκοψε» τα πόδια στους γηπεδούχους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι την τραγική της άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας τίποτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το θεαματικό κόψιμο του Μπρουκς στην προσπάθεια του Κούζμιτς να σκοράρει από κοντά με το σκορ στο 31-31.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-48, 60-66, 79-87