EuroLeague: «Διαβολοβδομάδα» για έναν!

EuroLeague: «Διαβολοβδομάδα» για έναν!
«Διαβολοβδομάδα» πράξη δεύτερη. Σε καμία περίπτωση φαρμακερή. Για τους «αιώνιους» ο προορισμός ήταν η Ισπανία. Μόνο που το ταξίδι θα το κάνει μόνο ένας. Ο Ολυμπιακός, λόγω των τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού, μένει στην Αθήνα.

Ο ρυθμός είναι αμείωτος. Η «διαβολοβδομάδα», που περιέχει την και τη 10η αγωνιστική, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να ξαποστάσει μία ομάδα. Από το ένα ματς, στο άλλο, με ένα ταξίδι (μικρό ή μεγάλο) ενδιάμεσα. Και στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει το ταμείο. Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στον... δρόμο καθ' όλη τη διάρκειας της εβδομάδας.

Όχι όμως και ο Ολυμπιακός. Οι αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν αναβλήθηκαν, λόγω των κρουσμάτων της covid-19, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό... ορφανό σε αυτή τη ζόρικη εβδομάδα. Παράταση παίρνει το milestone της Μπαρτσελόνα, αφού αν γινόταν ο αγώνας θα ήταν ο 500ός στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όλα τα tips της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague

ZENIT – XIMKI (17/11, 19:00)

Αργά, αλλά σταθερά ο Κέι Σι Ρίβερς πλησιάζει στους 1.500 πόντους στην καριέρα του. Χρειάζεται 59 ακόμη.

Ο Ντέβιν Μπούκερ της Χίμκι είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ αυτή τη σεζόν στη EuroLeague με 8.4 ανά παιχνίδι.

O Εβγκένι Βορόνοφ χρειάζεται μόλις ένα ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ – ΕΦΕΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (17/11, 19:30)

Στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι, ο Σέιν Λάρκιν πέτυχε ρεκόρ πόντων (49) και ισοφάρισε αυτό των περισσότερων τριπόντων (10) στην ιστορία της EuroLeague.

Ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης. Χρειάζεται ακόμη 2 τρίποντα για να συμπληρώσει 100. Τι λέτε, θα τα βρει στην Πόλη;

Παράλληλα, ο Σέρβος χρειάζεται και 10 κλεψίματα για την πρώτη εκατοντάδα της σχετικής κατηγορίας.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (17/11, 20:00)

H ΤΣΣΚΑ μετράει το απίστευτο 21-3 στις αναμετρήσεις της με την Ζαλγκίρις. Υπάρχει και το... αλλά. Αυτές οι τρεις επικρατήσεις έχουν συμβεί στα χρόνια της παρουσίας του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους στον πάγκο των Λιθουανών, από το 2017 και μετά.

Παράλληλα, έξι απ;o τα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν κριθεί με διαφορές πέντε πόντων ή μικρότερη! Θρίλερ!

Ο Παούλιος Γιανκούνας θα συμπληρώσει 350 συμμετοχές στη EuroLeague αν αγωνιστεί στην αναμέτρηση.

Μόλις 9 ασίστ χρειάζεται ο Ντάνιελ Χάκετ για να μπει στην πρώτη 20άδα των πασέρ της διοργάνωσης. Έχει συμπληρώσει 600 ασίστ, με τον Τζέι Αρ Χόλντεν να μετράει 608.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (17/11, 21:30)

Γράφει ιστορία η Μπασκόνια. Είτε ως Ταουγκρές, είτε ως Ταού Κεράμικα, είτε ως Κάχα Λαμποράλ. Αυτή η αναμέτρηση θα είναι η 492η στην ιστορία της στη EuroLeague. Χρειάζεται άλλες οκτώ για να σπάσει το φράγμα των 500 αγώνων.

Ο Νάντο Ντε Κολό δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, είναι στο όριο για δύο milestone. Χρειάζεται μία συμμετοχή για να συμπληρώσει 200, ένα λάθος για να φτάσει στα 500.

Ο Χένρι Πιέρια είναι ο κορυφαίος «κλέφτης» της σεζόν, με μέσο όρο 2 κλεψιμάτων. Την ίδια στιγμή είναι και 2ος στις τελικές πάσες, με 6.17 ασίστ μ.ο.! Και έχει τουλάχιστον έναν κλέψιμο στα 8 από τα τελευταία 9 ματς της Μπασκόνια.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17/11, 22:00)

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έχει σημειώσει 17 σερί ελεύθερες βολές. Συνέπεια!

Οκτώ πόντους θέλει ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, προκειμένου να κλείσει την πρώτη εκατοντάδα στη EuroLeague.

O Γιώργος Παπαγιάννης έχει κάνει τουλάχιστον ένα μπλοκ στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς του Παναθηναϊκού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (18/11, 19:30)

Ο Οθέλο Χάντερ χρειάζεται επτά ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Νίκολα Βούιτσιτς στη σχετική λίστα. Ο άλλοτε σέντερ της Μακάμπι, του Ολυμπιακού, της Βιλερμπάν και της Εφές έχει μαζέψει 1.037 (15η θέση), ενώ ο νυν σέντερ της Μακάμπι έχει 1.031.

Ο Οθέλο Χάντερ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν μέλη του Ολυμπιακού στον χαμένο τελικό του 2015 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην ισπανική πρωτεύουσα (78-59).

Ο Έντι Ταβάρες σπάνια αστοχεί σε προσπάθειες δύο πόντων. Είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα των δίποντων στην ιστορία της EuroLeague, με το εκπληκτικό 72.9%.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (18/11, 21:00)

O Νίλς Τζίφι αποτελεί μία αξιόπιστη λύση από τη γραμμή του τριπόντου. Φέτος σουτάρει με 50%, ενώ στην καριέρα του μετράει 40%! Παράλληλα, έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε πέντε συνεχόμενα ματς.

Ο Μουσταφά Φολ διανύει ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα. Όχι μόνο είναι βασικός σε όλα τα ματς της Βιλερμπάν, αλλά είναι τρίτος στα επιθετικά ριμπάουντ (2.7), τρίτος στα μπλοκ (1.2) και τρίτoς στην ευστοχία των δίποντων (75%).

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (18/11, 21:45)

Ο Τζόρνταν Λόιντ του Ερυθρού Αστέρα εξακολουθεί να οδηγεί τη λίστα των σκόρερ, αφού σε 8 αγώνες σκοράρει 21.63 πόντους μ.ο.!

Ο Κέβιν Πάντερ αναμένεται να κάνει την πρώτη φετινή εμφάνιση του στη EuroLeague. Ήδη επέστρεψε στο πρωτάθλημα Ιταλίας. Κατά διαβολική σύμπτωση θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην περσινή του ομάδα, τον Αστέρα.

Ο Κάιλ Χάινς χρειάζεται μόλις 7 πόντους για να φτάσει στους 2.500 πόντους καριέρας. Αν τους πετύχει, προσπερνάει τους Δημήτρη Διαμαντίδη (2.495) και Μάικ Μπατίστ (2.496) και θα φτάσει στην 14η θέση των σκόρερ.