Καλάθης: Ψάχνεται στην επίθεση και μένει χρήσιμος μέσα από τις ασίστ

Καλάθης: Ψάχνεται στην επίθεση και μένει χρήσιμος μέσα από τις ασίστ

Αντωνία Σπανού
Καλάθης: Ψάχνεται στην επίθεση και μένει χρήσιμος μέσα από τις ασίστ
Ο Νικ Καλάθης ψάχνει ρυθμό στην επίθεση, μετά την μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα και μέχρι να τον βρει στηρίζεται στην δοκιμασμένη συνταγή των ασίστ.

Ο Νικ Καλάθης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, πήρε μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, άφησε στην άκρη το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Παναθηναϊκό και αποφάσισε να μετακομίσει στην Βαρκελώνη, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Ο Σάρας επένδυσε σε ένα από τα καλύτερα γκαρντ της διοργάνωσης και έπεισε τον Καλάθη να βγάλει τα αγαπημένα του «πράσινα», να ντυθεί στα «μπλαουγκράνα» και να ανοίξει ένα νέο μπασκετικό κεφάλαιο, με νέα δεδομένα, νέα πρόσωπα και νέες καταστάσεις, με μοναδικό στόχο να επιστρέψει η ομάδα της Βαρκελώνης στον δρόμο των επιτυχιών, που η αλήθεια είναι ότι είχε ξεχάσει.

Όπως είναι λογικό και συμβαίνει στους περισσότερους παίκτες που αποφασίζουν να αλλάξουν ομάδα, ο Καλάθης προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στην νέα του ομάδα, μετά από πάρα πολύ καιρό μπήκε από τον πάγκο στο παρκέ και είναι πολλά τα στοιχεία που πρέπει να διαχειριστεί και αυτό φαίνεται.

Στο θέμα του Κώστα Σλούκα και στην προσαρμογή του στον Ολυμπιακό, έγινε αναφορά και στον Νικ Καλάθη, με τους γκαρντ να χρειάζονται παραπάνω χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες τους ομάδες, που πολλές φορές δεν τους δίνεται. Ειδικά οι δημιουργοί, πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τους συμπαίκτες του και τις συνήθειες τους και μετά να βγουν εκείνοι μπροστά και δύο εκ των κορυφαίων γκαρντ της διοργάνωσης το αποδεικνύουν αυτό, με όσα κάνουν μέσα στο παρκέ και με όσα έχουν δείξει σε αυτά τα πρώτα 7 ματς της Euroleague.

ΟΙ ΑΣΙΣΤ ΕΙΝΑI... ΣΩΣΙΒΙΟ

Είναι φανερό από τους αριθμούς του ότι ο Νικ Καλάθης ψάχνει τον ρυθμό του, ειδικά στην επίθεση. Είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο του σε πόντους και σε αυτά τα πρώτα 7 παιχνίδια δείχνει μακριά από τον καλό του εαυτό.

Σε δύο παιχνίδια ήταν διψήφιος με 14 πόντους στο καθένα από αυτά και από εκεί έχει 7, 9, 3, 2 και ξανά 2, στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Ο Νικ Καλάθης έχει συνολικά φέτος, 7.3 πόντους κατά μέσο όρο, σε 23:37'' που βρίσκεται στο παρκέ, με 59.3% στα δίποντα, 26.1% στα τρίποντα και 25% στις βολές, έχοντας πάει μόλις 4 φορές.

Μπορεί επιθετικά να μην μπορεί να βρει ρυθμό, αλλά έχει την ασφάλεια των ασίστ, που πάντα θα μπορούν να στηρίξουν το παιχνίδι του και τις εκμεταλλεύεται όσο περισσότερο μπορεί. Ο Καλάθης έχει κοντά στις 7 ασίστ ανά παιχνίδι και μάλιστα κόντρα στην Άλμπα τρέλανε την στατιστική με 12 ασίστ.

Όσο ψάχνει τον ρυθμό στην επίθεση, ο Έλληνας ομογενής γκαρντ φροντίζει να παραμένει χρήσιμος για την ομάδα, τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Οι γκαρντ που άλλαξαν ομάδα δείχνουν σημάδια έλλειψης σταθερότητας και φαίνεται πως χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά όσο οι ασίστ τους είναι σταθερές φροντίζουν να μένουν χρήσιμοι στις ομάδες τους.