Μπάγερν - Ερυθρός Αστέρας 74-59: Ένα σερί ήταν αρκετό (vid)

Μπάγερν - Ερυθρός Αστέρας 74-59: Ένα σερί ήταν αρκετό (vid)
Χάρη σε ένα σερί 13-0 στο τέλος, η Μπάγερν Μονάχου (5-2) κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα (2-4) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague.

Εκεί που όλοι αναφώνησαν πως «έχουμε παιχνίδι», η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να το... καθαρίσει.

Ο Ερυθρός Αστέρας, παρά το χείριστο βράδυ του πρώτου σκόρερ της EuroLeague, Τζόρνταν Λόιντ, ακολουθούσε την Μπάγερν. Δεν την άφηνε να ανασάνει.

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο.

Με το σκορ στο 61-59, μετά από καλάθι του Λόιντ, ο Αστέρας δεν σκόραρε ξανά. Δέχτηκε 13 αναπάντητους πόντους και το φινάλε βρήκε τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν το τρίποντο του Λούτσιτς σε σχεδόν «νεκρό» χρόνο.

Το ματς

Το σκορ χαμηλό. Το ματς κλειστό. Και ο Αστέρας, παρά το κακό ποσοστό του Λόιντ (2/14) και τις μόλις 8 ασίστ, εκμεταλλεύτηκε κάθε ένα από τα 11 λάθη της Μπάγερν.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Αστέρας πήγε το ματς κοντά στο καλάθι, ενώ με το ίδιο νόμισμα την... πλήρωσε και η Μπάγερν. Στο τέλος αυτό που μέτρησε ήταν το σερί της Μπάγερν. Και το «βραχυκύκλωμα» των Σέρβων.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έστω και στο τέλος, η Μπάγερν έβαλε όλα τα σημαντικά σουτ. Υπάρχει και αυτό το 35.5% στα τρίποντα που της έδωσε πνοή.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν! Μέτρησε 15 πόντους και κράτησε την Μπάγερν στο παιχνίδι, όταν ο Αστέρας επιχειρούσε να κάνει την έκπληξη. Παράλληλα, πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και έκανε 2 λάθη σε 30:24.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε όλα τα προηγούμενα ματς ήταν ο ηγέτης της. Σε αυτό ο Τζόρνταν Λόιντ ήταν η... καταστροφή της: 1/5 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 30:03.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς! Λίγο πριν από το τέλος, είχε σκοράρει μόνο με βολές (6/7). Το φινάλε τον βρήκε με 12 πόντους και δύο μεγάλα σουτ. Credit και στον Ουίλερ – Μπαμπ που βοήθησε στο σκορ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το φινάλε και σερί 13-0 της Μπάγερν που έκρινε το ματς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν τα φθηνά λάθη που έκανε, αλλά και το γεγονός οτι δεν πήρε πιο εύκολα το ματς, μολονότι σταμάτησε τον Λόιντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο φινάλε, ο Λούτσιτς πήρε τη μπάλα με τον χρόνο να τελειώνει. Off balance τρίποντο για το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Μπάγερν.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 33-31, 55-51, 73-59.