Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 79-84: Ζόρισε την «περσινή» Εφές (vid)

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 79-84: Ζόρισε την «περσινή» Εφές (vid)
Ο Ολυμπιακός (3-3) προσπάθησε αρκετά, αλλά ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές (2-3) με 79-84. Οι Τούρκοι έπιασαν απόδοση περσινής σεζόν.

Η Αναντολού Εφές επέστρεψε στα περσινά αγωνιστικά στάνταρ μετά και την επιστροφή του Σέιν Λάρκιν και έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ με 79-84.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πάρα πολύ, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα ωστόσο νωρίτερα είχε κάνει κάποια λάθη που στάθηκαν ικανά για να ηττηθεί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν συνδεθεί με το καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι για την ακρίβεια ξεκίνησαν με 8/8 σουτ κι έτσι παρά την καλή εικόνα των «ερυθρόλευκων» χάρη σε ΜακΚίσικ και Παπανικολάου κυρίως, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 14-19 (6’).

Η περιφέρεια της Εφές λειτουργούσε ιδανικά δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως ήταν επίσης πολύ παραγωγικός στην δική του επίθεση.

Η ταυτόχρονη παρουσία Σπανούλη και Σλούκα δημιούργησε μεγαλύτερη απειλή και περισσότερους χώρους δράσης για τον Πρίντεζη (26-29, 10’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έκαναν διαδοχικά λάθη την ώρα που ο Πλάις με 6 πόντους και ο Λάρκιν με τρίποντο ανέβασαν την διαφορά στο +13 (28-41, 13’). Η είσοδος του Ζαν Σαρλ βελτίωσε άμεσα την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος με τρία κοψίματα (όλα στον Λάρκιν) έδωσε νέα πνοή και στην άλλη πλευρά τα τρίποντα των Χάρισον και Σπανούλη μετέτρεψαν το σκορ σε 35-41 (15’). Στα επόμενα τρία λεπτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαζαν συνέχεια άμυνες, αλλά δεν έβρισκαν στόχο στην επίθεση με αποτέλεσμα να κολλήσει το σκορ στο 35-41 και να το ξεκολλήσει ο Μίτσιτς (35-45, 20’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες βγήκαν τρομακτικά συγκεντρωμένοι και μέσα από την καλή τους άμυνα, βρήκαν καλάθια από Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ και προσπέρασαν στο σκορ με 47-44 (23’). Στην συνέχεια Μίτσιτς και Σίνγκλετον με εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 έδωσαν σημαντική ανάσα στους φιλοξενούμενους και όταν μπήκε στην εξίσωση του σκορ κι ο Μπομπουά η Εφές έτρεξε σερί 0-8 (50-58, 27’).

Τα πολλά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όσο κι αν προσπαθούσαν στην άμυνα «5on5» έδιναν εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμό στον αντίπαλο ενώ ακολούθησαν οκτώ συνεχόμενοι πόντοι του Λάρκιν για το 63-75 (36’). Στη συνέχεια ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ Σλούκα και Σπανούλη με αποτέλεσμα να μειώσει σε 77-80 (13’’ πριν τη λήξη), ωστόσο ο Μίτσις με 2/2 βολές έκρινε το αποτέλεσμα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εφές είχε άριστη επιθετική λειτουργία, σκόραρε μακριά από το γήπεδό της 84 πόντους και τελείωσε με 10/21 τρίποντα και 9 επιθετικά ριμπάουντ. Η τουρκική ομάδα βρήκε 17 πόντους από τα 13 λάθη του Ολυμπιακού.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίτσιτς τελείωσε με 20 πόντους, 7 ασίστ και 5 λάθη.

Πολύ καλός και ο Ντάνστον με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μοερμάν σε 13 λεπτά έμεινε άποντος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπομπουά βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο και ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ ισόπαλο στους 50 πόντους η Εφές βρήκε ένα σερί 8 αναπάντητων πόντων, ξέφυγε και στην συνέχεια δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πλησιάσει σε απόσταση διεκδίκησης της νίκης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τους 17 πόντους που δέχτηκε από τα συνολικά 13 λάθη. Η Εφές τις 16/25 βολές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κόψιμο στο ταμπλό του Χασάν Μάρτιν σε προσπάθεια του Ροντρίγκ Μπομπουά στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 26-29, 38-44, 57-63, 79-84.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.