Μπαρτζώκας VS Σφαιρόπουλος: Οριακό προβάδισμα ο «ερυθρόλευκος» coach

Μπαρτζώκας VS Σφαιρόπουλος: Οριακό προβάδισμα ο «ερυθρόλευκος» coach
Οι δύο Έλληνες προπονητές έχουν αναμετρηθεί 21 φορές με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να προηγείται με 11-10.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μία ακόμη αναμέτρηση ομάδων τις οποίες καθοδηγούν Έλληνες προπονητές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχουν την δική τους ιστορία με κοινό παρανομαστή τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Πανιώνιο.

Ο νυν τεχνικός της Μακάμπι ήταν αυτός που διαδέχτηκε τον Μπαρτζώκα στον Πανιώνιο όταν το καλοκαίρι του 2012 ο «coach B» αποφάσισε να μετακομίσει στον Πειραιά.

Φυσικά ο Σφαιρόπουλος τον διαδέχτηκε και στον Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2014 όταν παραιτήθηκε στην πρώτη του θητεία ο σημερινός τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Euroleague και παραμένει ο μοναδικός που το έχει καταφέρει με ελληνική ομάδα.

Από την άλλη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τους Πειραιώτες σε δύο τελικούς, στους οποίους ηττήθηκε από τους οικοδεσπότες (Ρεάλ στην Μαδρίτη το 2015, Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη το 2017).

ΟΡΙΑΚΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΕΡ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Οι δύο Ελληνες προπονητές θα βρεθούν αντίπαλοι για 22η φορά συνολικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει οριακό προβάδισμα αφού προηγείται με 11-10.

Ο coach των «ερυθρόλευκων» έχει ρεκόρ 10-5 με αντίπαλο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ο τεχνικός της Μακάμπι προηγείται με 5-1 στην Euroleague.

H μοναδική φορά που πανηγύρισε σε ευρωπαϊκό αγώνα ο Μπαρτζώκας ήταν την σεζόν 2017-18 όταν καθόταν στον πάγκο της Χίμκι κι είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού 82-54.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.