Τζένκινς: «Περίμενα πάρτι μετά τον Παναθηναϊκό, αλλά...»

Αντωνία Σπανού
Τζένκινς: «Περίμενα πάρτι μετά τον Παναθηναϊκό, αλλά...»
Ο Τσαρλς Τζένκινς μίλησε στην Euroleague Greece, μετά την νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, σχολιάζοντας την έλλειψη εγωισμού που υπάρχει στην ομάδα του, την άμυνα που... ταίζει την οικογένεια του, αλλά και το πάρτι που δεν έγινε μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός συνδύασε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, με μια πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε στο 2-1 στις πρώτες 3 αγωνιστικές της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν με άλλη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξαν τα δεδομένα παίζοντας ωραίο μπάσκετ και βγάζοντας ενθουσιασμό. Ο Τσαρλς Τζένκινς έδειξε για ακόμα μια φορά την διάθεση του στην άμυνα, έμεινε στο παρκέ 18:28'' και είχε 5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο βοηθώντας και αυτός με την σειρά του.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Αμερικανό γκαρντ μίλησε στην Euroleague Greece για την αήττητη μέχρι χθες (14/10) Αρμάνι, για την άμυνα που... ταΐζει την οικογένεια του, το πάρτι που περίμενε μετά τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήρθε ποτέ, αλλά και την ανιδιοτέλεια που υπάρχει στον Ολυμπιακό φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζένκινς στην Euroleague Greece:

«Σε κάθε παιχνίδι βγαίνουμε για να κερδίσουμε ανεξάρτητα με τον ποιον έχουμε απέναντι μας. Η Αρμάνι Μιλάνο ξέρουν όλοι πόσο καλή ομάδα είναι, πόσο καλά τα πήγε στην προετοιμασία, στα δύο πρώτα ματς ήταν αήττητη, βασικά δεν έχει χάσει παιχνίδι μέχρι τώρα και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Έπρεπε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Όχι μόνο στους προπονητές, αλλά και ο ένας στον άλλον. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μπορεί ο ένας να στηρίζεται στον άλλον, αυτό πρέπει να γίνει για ολόκληρη την σεζόν. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι και σήμερα ήταν ένα παράδειγμα για το πως μπορούμε να εξελιχθούμε, παίζοντας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα».

«ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΑΙΖΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ»

Για το ότι φαίνεται να απολαμβάνει την δουλειά του στην άμυνα, ο Τζένκινς απάντησε:

«Η άμυνα είναι η ΄δουλειά' μου. Αυτός είναι ο τρόπος που... ταΐζω την οικογένεια μου. Έτσι συνεχίζω να παίζω στην Ευρώπη και παίρνω σοβαρά την δουλειά μου. Πάντα ήθελα να παίξω για τον Ολυμπιακό, δεν είναι κάτι κλισέ, πραγματικά το ήθελα, όταν ο Τίμα ήρθε στην Χίμκι του είπα ότι ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό. Τώρα είμαι εδώ, έχω αυτή την ευκαιρία να βοηθήσω αυτή την ομάδα, είναι κίνητρο για εμένα να έρχομαι κάθε μέρα και να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

«ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ»

Για τα όσα ακολούθησαν μετά την νίκη στο ΟΑΚΑ:

«Το ντέρμπι, πρέπει να ομολογήσω, ότι ήταν λίγο περίεργο για εμένα. Το είχα παρακολουθήσει τόσες πολλές φορές στην καριέρα μου και πάντα έβλεπα 20.000 οπαδούς να βρίζουν, αλλά ήταν μεγάλης σημασίας, η Euroleague έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα και θέλουμε να προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε ένα. Αλλά μετά με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι ήταν πολύ ήρεμα στο αποδυτήρια. Δεν το περίμενα. Περίμενα κάτι πολύ διαφορετικό.

Ήταν πολύ ήρεμα, ο κόουτς μας είπε ότι πέρασε και ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, στην επόμενη προπόνηση. Είχα προσδοκίες ότι θα ήταν σαν ένα πάρτι, πίστευα ότι θα υπάρχουν πανηγυρισμοί εξαιτίας της αντιπαλότητας που υπάρχει, ήταν ήρεμα όμως και όλοι συγκεντρώθηκαν σε όσα έπρεπε να γίνουν γι' αυτό το παιχνίδι».

«ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Για την δουλειά που φάνηκε να βγαίνει κόντρα στην Αρμάνι και την ωραία κίνηση της μπάλας ο Αμερικανός απάντησε:

«Είναι ευλογία που έχουμε τόσους πολλούς μη εγωιστές παίκτες. Έχουμε πολύ ατομικό ταλέντο, παίκτες που μπορούν να σκοράρουν πολλούς πόντους αν ζεσταθούν, αλλά το πιο σημαντικό έχουμε παίκτες χωρίς κακό εγωισμό. Κάθε βράδυ θα έχουμε και άλλον πρωταγωνιστή. Η ομαδική προσπάθεια και το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να γυρίσουμε την μπάλα, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι σπουδαίο και προπονούμαστε αρκετά για να καταλαβαίνουμε πως ο καθένας θέλει να παίζει και αυτό βγήκε σήμερα».

«ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ»

Για το επερχόμενο ματς κόντρα στην Μακάμπι:

«Η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν κίνητρο μετά την ήττα τους στο 'σπίτι' τους, εμείς θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να έχουμε ακριβώς το ίδιο κίνητρο όπως θα έχουν και οι αντίπαλοι μας. Είναι ευλογία ότι έχουμε δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα και μετά από αυτή την νίκη, θα πάρουμε το μομέντουμ, θα προπονηθούμε, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα, όπως είναι η Μακάμπι».